Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Familieopstelling Live

Vrijdag 19 januari 2024 van 18:30 tot 21:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over dit evenement

Door te leren her- en erkennen dat en hoe je familiesysteem in je leeft en mede bepalend is voor hoe je nu op je plek staat in je leven, kun je zowel verantwoordelijkheid leren nemen voor jouw eigen patronen, En de stukken die je draagt uit vaak verborgen loyaliteit, laten waar ze horen. Van hieruit je een andere plek innemen, vanuit je lijf, hart & levenskracht.

In een diepere laag gaat een familieopstelling over het aannemen van je familiesysteem in jou. Of met andere woorden: vaak in eerste instantie het aannemen van je ouders. Dat betekent het erkennen van-, dat-, en hoe je vader en je moeder in je leven. Hoe je uit verbinding met de pijn van wat je ouders je niet hebben gegeven bent wegbewogen, is hoe je bij jezelf bent wegbewogen. Via het nemen van deze pijn van het gemis, kun je JUIST ook de liefde en kracht van je ouders ervaren en voelen. Zij hebben je het leven gegeven. Dank je wel lieve papa en mama. Soms liggen blokkades uit niet genomen pijn op andere lagen van een familiesysteem, in een opstelling kan dat bloot komen te liggen en kan erin gewerkt worden.

Mama, jij bent mijn moeder. Je bent de enige juiste moeder voor mij. Papa jij bent mijn vader, je bent de enige juiste vader voor mij. Ik neem jullie aan als mijn ouders.

EEN SYSTEMISCHE VRAAG (?) DOOR EEN VRAAGSTELLER (?), VRAAGT (REPRESENTANTEN?)
Een systemische vraag kan alles zijn waarbinnen je intuïtief exploratief (dwz vanuit je gevoel) wilt onderzoeken of- en hoe er een verband kan zijn met je familiesysteem. Sommige vragen gaan specifiek over een vrouwenlijn, een mannenlijn, maar ook fysieke thema’s kun een open exploratief onderzoek waard zijn.

Als representant word je gevraagd representant te staan voor een specifiek familielid of thema (zoals de spanning of liefde die in een familie aanwezig is). Je blijft als representant in contact met jezelf en tegelijk doen binnen het veld van de waarheid van de opstelling al jouw ervaringen ertoe om een beeld te vormen. Je oefent je dus over te geven aan wat je voelt en ervaart.

Ook als je geen vraagsteller bent leer je veel over zowel je eigen familiesysteem als dat van een ander door representant te zijn. Als representant kun je ook ervaren of later reflecteren hoe de stukken waarin je komt te staan in jezelf iets aanraken.

3 MOGELIJKHEDEN OM JE AAN TE MELDEN ALS VRAAGSTELLER
1) Op de avond zelf word je uitgekozen als vraagsteller (als je dat wilt), de opstelling zelf duurt ongeveer maximaal 45 minuten omdat je vraag besproken wordt in de groep alvorens de opstelling te starten.
2) Van tevoren meld je je aan als vraagsteller: je hebt een uitgebreide intake van max een uur online of live van €125 die naar de kern brengt. Hier hebben we helder wat je vraag is in de groepsopstelling. Op de avond zelf draag je niets bij in de kosten.
3) Je wil zowel een uitgebreide intake sessie vooraf (1u) + je vraag stellen binnen de groepsopstelling + een uitgebreide nabespreking (1u). Kosten hiervoor zijn €225.

Op de avond zelf ben je vraagsteller en je besluit dat je toch een naspreking/therapiesessie wilt waarin je de thematieken die je bent tegengekomen in de opstelling wilt nabespreken en/of wilt uitdiepen middels (een andere) therapeutische interventie. Deze sessie duurt maximaal een uur en vindt live of online plaats. Kosten hiervoor zijn €100 (€125 - kosten van deelname aan de opstellingsavond.

Opstellingenwerk is niet bedoeld als 1-malige oplossing voor een probleem, eerder onderdeel van doorlopende verdieping en oefening in proceswerk voor zowel als representant, vraagsteller, veld dragende ‘aanschouders’. En kan simultaan diepgaand transformatieve, belichaamde en inzichtgevende ervaringen geven.

EXTRA ACHTERGROND: WAT IS EEN FAMILIEOPSTELLING?
We willen vaak anderzins geloven, maar we staan niet op onszelf. 9 maanden ben je gedragen in de buik van je moeder, het eitje waar jij voor 50% uit ontsproten bent was al aanwezig toen jouw moeder nog in de buik van haar moeder zat. Je kwam terecht in een gezin waarin je onderdeel werd van dynamieken in dit gezin en deze familie, met beide familielijnen vermengd in jou. In een familie waar van alles afspeelde in de onderstroom. De onderstroom is de laag die we pogen bloot te leggen, de laag die vaak zonder woorden onopgemerkt blijft maar wel constant voelbaar in je lichaam, geest en emotie patronen in interactie met gedrag en omgeving (systemen). Daarbij werd je 2) onderdeel van deze maatschappij en bevind je je 3) in een groter geheel.

Als individu ben je voortdurend in interactie met je omgeving en word je gevormd door ontwikkelingen en interacties binnen alle systemen waarbinnen je je bevindt. Het vroegste systeem waar je onderdeel van was en die de diepste imprint had, was dat van je familie.

Opstellingenwerk is een exploratieve intuïtieve manier van onderzoeken welke thema’s in jou leven vanuit de verschillende systemen/lagen waarin je je bevindt. Je zult merken dat de manier waarop je je plek inneemt in je huidige leven niet losstaat van de manier waarop je je plek leerde innemen in je familiesysteem. Veel mensen staan niet op hun natuurlijke eigen plek, ontspannen en energiek in lijf en hart, omdat ze zijn gaan compenseren en daarin gaan overleven voor liefde en verbinding binnen hun systeem. Daar kunnen veel redenen voor zijn, die samen te vatten is als dat wat niet gezien en verwerkt is geweest door generaties voor jou, gedragen en doorgegeven werd tot iemand ernaar kijkt. Dat komt door het geweten in een familiesysteem.

BINNEN OPSTELLINGSWERK IS ER SPRAKE VAN 3 GEWETENS
1) Persoonlijk geweten: bindt aan familie, geboortestrreek, cultuur, collega’s, organisatie door gevoelens van schuld en onschuld. Door onschuldig te blijven en jezelf niet anderszins te laten zien dan gepast, blijf je loyaal aan je familie, groep of cultuur. Zo worden destructieve stressvolle patronen in stand gehouden, door onbewuste loyaliteit. Als je je schuldig gaat maken (aan authenticiteit) in plaat van blind regels en cultuur volgen, riskeer je uitsluiting.
2) Familie/Collectief geweten: dit geweten staat in dienst van het systeem als geheel, het systeem gaat voor het individu en hierin spelen 3 wetten. 1) Binding (erbij horen, niemand mag worden uitgesloten want iedereen hoort erbij), 2) Ordening (juiste plek in systeem, oa jongeren zorgen niet voor ouderen) en 3) Balans (tussen geven en nemen).
3) Spiritueel/universeel geweten: overstijgt de eerste 2 gewetens en maakt los van de voorschriften en regels binnen gezins van herkomst, cultuur etc. Het is de laag waarop geen polariteiten meer bestaan, er is geen goed en kwaad, niemand wordt buitengesloten. Ieder mens behoort evenredig tot een groter geheel.

VOORBEREIDING
Je wordt ongeacht je rol uitgenodigd 2 voorbereidingsopdrachten te doen. Dit is mooi en leerzaam om een keer te doen en handig als je vraagsteller bent op de avond zelf voor begeleider en jezelf. Na aanmelding worden opdrachten aan je gemaild.
Voorbereidingsopdracht 1 Maak een genogram van je eigen familiesysteem.
Voorbereidingsopdracht 2 Jouw plek in je familiesysteem

PRAKTISCHE INFORMATIE
18:15 Inloop Hofplein 19 2e verdieping
18:30 Welkom & uitleg
19:00 Opstelling 1
20:00 Pauze
20:15 Opstelling 2
21:15 Afsluiting met thee & sharing

Vrijdag 19 januari 2024 van 18:30 tot 21:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over de organisatie

In eigen praktijk geef ik Psychodynamische therapie, Therapeutisch ademwerk, Tafelfamilieopstellingen, (Myo) Yin Yoga (nidra) 1-1 & in groepsverband

Reviews

Chantal Van der Griendt

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Al eerder een keer 1-1 ervaren bij Marloes en gister voor het eerst in een groep. Het was een hele bijzondere intense ervaring! Het bekkengebied zat voor mijn gevoel op slot maar door beweging en de energie te laten stromen kreeg ik daarna letterlijk meer ruimte! Emotioneel tranen losgelaten, maar ook tranen van vreugde door het voelen van de ruimte die er daardoor ontstond. Fijne ruimte waar dit gefaciliteerd wordt en de begeleiding was ook meer dan prettig!

Lees meer

Denise Den Teuling

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Dit was mijn 1e keer ademwerk en het was een hele fijne ervaring. Iedereen was welkom en er heerste een rust. De begeleiding was goed, ik raad het zeker aan.

Lees meer

Mirna Michael

Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem

Het is heerlijk om op vrijdagavond iets voor je ziel te kunnen doen. Je komt helemaal tot ontspanning. Je staat meer stil bij jouw lijf en komt meer uit jouw hoofd.

Lees meer

Familieopstelling Live

Meer evenementen van Marloes.world

Uitverkocht
Vrijdag, 17 mei. om 18:30
Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem
Marloes.world
Yoga Meditatie Ademwerk
Vrijdag, 24 mei. om 18:30
Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking
Marloes.world
Adem Systemisch werk Lichaamswerk
Vrijdag, 07 jun. om 18:30
Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem
Marloes.world
Yoga Meditatie Ademwerk
Vrijdag, 14 jun. om 18:30
Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking
Marloes.world
Adem Systemisch werk Lichaamswerk

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 17 mei. om 18:30
Chakra-opstellingen met klank
Levenswortels
Opstellingen Chakra's Stembevrijding
Dinsdag, 21 mei. om 13:45
Familie-opstelling 'bij Anne'
Bewustzijnsontwikkeling 'bij Anne'
Familieopstellingen Lichaamswerk Energiewerk
Vrijdag, 17 mei. om 13:00
Workshop Dubbelportret; Ik en mijn moeder !
Miranda Straten
Creativiteit Systemisch werk Familieopstellingen
Maandag, 27 mei. om 19:00
Familie opstelling
Miranda van der Ende
Familieopstellingen Systemisch werk Innerlijk Kind
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl