Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ademcirkel

Friday 22 December 2023 van 18:50 tot 22:00

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk? En wil je dit graag ervaren in een kleine groep?

Deze ademcirkel is iets voor jou als je..
..graag meer in contact wilt komen met je gevoelens.
..voelt dat je mag ontspannen en (controle) mag loslaten.
..inzicht wil ontvangen in jouw patronen en triggers.
..dichterbij je verlangens en grenzen wilt komen en die extra wil bekrachtigen in je leven.
..meer wil leven vanuit je authentieke zelf en jouw waarheid.

Met veel enthousiasme neem ik, Inge, je mee op adem-reis. Ik nodig je tijdens deze ademcirkel uit weer te verbinden met eigen adem en lichaam. Jouw adem is jouw poort om weer meer te gaan voelen en in contact te komen met jouw magische compassievolle kern. We ademen in een kleiner clubje van 6 deelnemers, zodat er tijdens deze ademcirkel genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding is voor iedereen.

Wat doet ademwerk?
Ademwerk is een brede term die voor veel ademtechnieken wordt ingezet. In deze ademcirkel werken we met de bewust verbonden adem. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen.

Waarom werken met de ademhaling?
In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar.
Zie je lichaam, je systeem, als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. Soms als iets té overweldigend is en niet in het moment verwerkt kan worden, zet het zich vast in je systeem. Dit is ook terug te zien in je adempatroon. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Wat kun je verwachten?
Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Het laat jou je ware potentie voelen en je kunt inzicht & inspiratie ontvangen uit je diepste zijn.

..Ready for a deep dive?
Je bent meer dan welkom!

Over mij - Inge Smeets
Ik zie het als mijn missie om jou te ondersteunen om met openheid te kijken naar jezelf. Om je menselijkheid te omarmen. Alle facetten te mogen voelen, leven en omarmen. Zowel de onmetelijke kracht en potentie die in jou schuilt als ook de fragiele of pijnlijke – maar oh zo prachtige – stukken. Ik ben in 2020 opgeleid tot ademcoach en heb al bijna 3 jaar mijn eigen ademcoaching praktijk waarmee ik zowel individuele ademsessies als tweemaandelijkse ademcirkels aanbied. Ik heb een achtergrond als medisch bioloog en heb vijf jaar ervaring als yogadocent bij verschillende yogastudio's.

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar inge.yoga.adem@gmail.com. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.
Bij twijfel over medische condities, neem gerust contact op.

Voorbereiding en tips:
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en met zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
- Neem een waterfles mee en eventueel ook een eigen (fleece)dekentje.
- Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus probeer niet meer of alleen licht te eten na 18u.

En hierbij ook al wat nazorg:
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
– Vermijd alcohol of andere verdovende middelen voor ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen de dag of dagen erna. Een ademsessie kan gemiddeld 72 uur doorwerken.

Let op: Contra-indicaties!
Er zijn condities waarbij dit soort ademwerk minder geschikt is, namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychose gevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend omdat er dan meer aandacht en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn in de ademcirkel momenten waarop je één op één wordt ondersteund en begeleid, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen reguleren en dragen is van belang in een ademcirkel.

Programma en details
– Inloop vanaf 18:50u
– start 19:00 uur (kom dus op tijd!)
– meditatie en intentie
- somatische oefeningen & lichaamswerk
- Uitleg, demo ademtechniek & ruimte voor vragen
– ademsessie 60 minuten
– ervaringen delen
– einde 22:00 uur

Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling. Bel aan bij 'De Verbinding'. Je bent meer dan welkom!

Annuleringsvoorwaarden
Ben je onverhoopt verhinderd, niet lekker of ziek, dan is het toegestaan om zelf iemand anders in je plaats naar de ademcirkel te laten gaan.
De tickets kunnen NIET terugbetaald worden of gebruikt worden voor een andere event.

Friday 22 December 2023 van 18:50 tot 22:00

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

Inge host ademcirkels en nodigt uit weer te verbinden met jouw authentieke jezelf waarbij de adem ingezet wordt als ingang en bedding in jezelf.

Reviews

Evelien

Groepstraject Ademruimte editie 2

De tweede editie van het groepstraject heeft mij nog meer verdieping gegeven. Het om de twee weken een ademsessie doen in een kleine groep zorgde voor een verbinding en daardoor verdieping op de thema's. De sessies waren heel verschillend en hebben verschillende thema's en lagen in mij geraakt.

Lees meer

Luuk Hendriks

Groepstraject Ademruimte editie 2

Inge creëert een veilige en fijne atmosfeer, waardoor je je goed op je gemak voelt om met de verbonden ademhaling te beginnen. Ook de oefeningen vooraf waren leuk en fijn. Al met al, een mooie ervaring om dichter bij jezelf te komen.

Lees meer

Evelien

Groepstraject Ademruimte

Gedurende een langere periode om de twee weken in een groep bij elkaar komen heeft mij verdieping gebracht in de thema's in mijn leven waar ik mee bezig ben. Door de thema's van de bijeenkomsten kwam ik tot nieuwe inzichten en in het verbonden ademhalen kwam alles bij elkaar. Dit werkte nog langer door. Het was fijn om via het lichaam te verdiepen ipv door na te denken. Door de kleine groep was er veel persoonlijke aandacht en het samen bezig zijn gaf verbinding.

Lees meer

Ademcirkel

Meer evenementen van Inge Smeets

Friday, 26 Apr. om 16:00
Verdiepend Ademweekend
INBODIMENT//
Meerdaagse retraites Ademwerk

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 05 May. om 14:00
Laad Ons lente & zomer sessies - "Unieke live piano & yin beleving"
Nelleke Nijhuis
Lichaamswerk Klankreis Community-building
Sunday, 05 May. om 16:30
Ademcirkel Verbonden Ademen - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Wednesday, 01 May. om 17:30
Bend & Breathe
Ramon Kinkel Breathwork
Yoga Ademwerk Adem
Monday, 13 May. om 19:00
Play Utrecht - Verbonden ademen
Play Utrecht
Adem Lichaamswerk Healing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl