Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Retreat Sêks: Rijkdom van het lijf

Friday 17 March 2023 om 10:30 tot Sunday 19 March 2023 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over dit evenement

Een 3-daagse retreat mét bijbehorende 'opwarmdag' op 12 maart

Je lijf is het mooiste kado dat je ooit gekregen hebt! Er valt zoveel te ervaren, er is een heel landschap van belevenissen als je met bewustzijn je lijf observeert. Het beleven van seksualiteit is in die zin een bijzondere variant in dit spectrum. Zo persoonlijk, intiem en intens en tegelijk zo vervuld van connecties met mind en ziel. Hierin onderzoeken en beleven is met recht een heel rijk avontuur te noemen.

Via het pad van tantra blijkt er een hoop prachtigs te ontdekken op het gebied van sēksualiteit. Vaak hebben we wel een beeld van hoe sēks ‘zou moeten zijn’. Misschien merk je ook weleens hoe een beperkte kijk op dit wonderlijk grote thema ons limiteert. Vraag je je af hoe je sēks eruit zou zien als je meer in je lijf zou zitten? Als je de standaarden eens zou opschuiven? Als je echt vanuit jouw levendige sēksuele energie in contact zou gaan met een ander, of met jezelf: hoe zou jouw sēks tot uiting komen in elk unieke moment?

Met een groep mede-avonturiers zul je in deze retreat meerdere dagen onderzoeken in de verschillende facetten van sēksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang en luchtigheid.

Er zit een rauwe schoonheid in sēksualiteit, vinden wij, alsook een kwetsbaarheid en speelsheid. Ontwapenend en machtig krachtig. Het hele spectrum, van pijn tot pracht, van angst tot extase.

Nieuwsgierig? Kom!

Deze keer bieden we een 3-daags weekendretreat aan van 17-19 maart, met daaraan voorafgaand een ‘opwarmdag’ op 12 maart. In onze eerdere reeks merkten we dat het voor veel deelnemers goed werkte om elkaar al ontmoet te hebben voordat we als groep het weekend indoken. Op de opwarmdag kunnen we zo wat aan elkaar en de materie wennen.


Hoe ziet zo’n traject er uit vraag je je af?

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je sēksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
- Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
- Inzichten en oefeningen uit de sēksuologie
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf.

‘Gaan we dan ook sēks hebben in deze reeks?’ Er zal tijdens dit traject geen penetratie of gerichte stimulatie van geslachtsdelen van anderen zijn. We werken wel met sēksuele energie en aanraking.

En vooropgesteld: interacties met anderen zijn nooit een verplichting. We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

Als je nou denkt ‘Ja ik kom om met mooie mensen te sēksen’: dan is dit traject waarschijnlijk niet voor jou. Dat is niet waar het hier om draait. Kom vooral wel als je nieuwsgierig bent naar je eigen sēksualiteit en hoe je dat nog rijker, voller en meer bevrijdend kunt beleven.

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦:
Dit traject bij PLAY wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens. Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Ik ben dol op sēks. Op het gevoel van me volledig levend voelen, en van zo dichtbij en grenzeloos contact met een ander ervaren. Van hoe spannend, en confronterend, en waanzinnig het is om écht naakt te zijn - voorbij het lichaam. Ik hou van de zachtheid en van de dierlijkheid. Van de volheid. En hou ook zo van het praten over sēks. Van het - al spelend en krabbend - barstjes maken in de taboes rondom sēks.
Dit is lang niet altijd zo geweest. Hoewel ik sēks altijd machtig interessant heb gevonden, zag ik het tot een aantal jaar geleden niet als een plek voor vrijheid. Het was een activiteit, iets wat ik deed met een ander, ook om me gevalideerd te voelen. Om iets te bewijzen. Ik had plezier, zeker, maar ik voelde ook zoveel gedoe en beperkingen.
Tijdens de afgelopen zeven jaar, waarin ik intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig was, kwam gelukkig ook mijn sēksualiteit in beweging. Het is nu vooral een veld om in te spelen, onderzoeken en genieten.
Tegenwoordig werk ik op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: ik geef workshops en retraites, coach mensen, maak tekeningen en schrijf. Ik werk met ontzettend veel aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡
Opwarmdag zondag 12 maart:
Start: 10:30 (inloop 10:00)
Eind: 17:30

Begin weekendretreat: vrijdag 17 maart 2023 - 11:00 (inloop vanaf 10:00)
Einde weekendretreat: zondag 19 maart 2023 - 16:00

Heb je nog nooit eerder een retreat bij ons gedaan? Dan raden we je met klem aan om bij de opwarmdag te zijn. Als je al eerder bij ons bent geweest vinden we het ook leuk als je erbij bent op 12 maart!


𝗞𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲𝘀:
Opwarmdag + Weekendretreat
Early bird: € 525,- (t/m 8 februari 2023)*
Regular bird: €550,- (t/m 12 maart 2023)

Alleen weekendretreat
Early bird: € 450,- (t/m 8 februari 2023)*
Regular bird: € 475,- (t/m 17 maart 2023)

In het kaartje is alles inbegrepen: drie/vier dagen retreat, gezond veganistisch eten door een knappe kok tijdens het weekend, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

* Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲:
De opwarmdag is op de Playground aan de Kanaalweg 84A in Utrecht. Parkeren kan gratis naast de deur & het is gemakkelijk te bereiken met OV.

We mogen voor het weekendretreat vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit.
Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Friday 17 March 2023 om 10:30 tot Sunday 19 March 2023 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

De Play Community organiseert festivals, retreats en vakanties voor 20’ers en 30’ers die willen voelen dat ze leven!

In samenwerking met

1. Choose your tickets
Opwarmdag + 3-daagse retreat (Early bird)

12 maart + 17-19 maart

€ 525,80
Including € 0,80 service fee
Opwarmdag + 3-daagse retreat (Late bird)

12 maart + 17-19 maart

€ 550,80
Including € 0,80 service fee
Not available
3-daagse retreat (Early Bird)

17-19 maart (de opwarmdag op 12 maart erbij doen is wel sterk aan te raden. neem even contact op als je dan niet kan)

€ 450,80
Including € 0,80 service fee
3-daagse retreat (Late Bird)

17-19 maart (de opwarmdag op 12 maart erbij doen is wel sterk aan te raden. neem even contact op als je dan niet kan)

€ 475,80
Including € 0,80 service fee
Not available
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Play Retreat Sêks: Rijkdom van het lijf

Meer evenementen van Play Community

Tuesday, 28 Mar. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Community
Knuffelworkshops Playfulness
Thursday, 13 Apr. om 18:00
Het Leukste Play Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Friday, 26 May. om 18:00
Play: Het Avontuurlijke Eiland Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Friday, 23 Jun. om 18:00
Play Midzomer Festival
Play Community
Festivals Leven vieren

Dit vind je misschien ook interessant

Tuesday, 21 Feb. om 19:15
In verbinding met je seksualiteit - workshop voor vrouwen
Bliss Your Body
Vrouwen workshops Tantra Conscious Sexuality
Sunday, 05 Mar. om 13:00
Tantra Workshop - Sacred S♡xuality
Mandira
Tantra Opleiding Sensualiteit
Wednesday, 01 Mar. om 19:30
Play Heart: Date Night!
Play Utrecht
Tantra Relaties Aanraking
Tuesday, 07 Feb. om 19:00
From Sacred Sexuality to Pre-Conception
Mahara Holistic Lifestyle
Innerlijke reis Conscious Sexuality Vrouwen workshops
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl