Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness

Thursday 05 January 2023 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

In dit unieke tantra ritueel kun je de intense en helende kracht van de duisternis ervaren. Vrijwel het gehele ritueel vindt namelijk in volledige duisternis plaats.

In non-duale tantra omarmen we alles. Niet alleen het lichte dus, maar ook het donkere. De duisternis wordt zelfs als bijzonder krachtig gezien en heeft een verborgen schat in zich, die lang niet iedereen zomaar ontdekt.

Gedurende enige tijd volledig in het donker zijn en mediteren kan je verbinding met het oneindige universum en met je diepste kern extra voelbaar maken. Het tijdelijk wegnemen van 'het zien' kan diepgaand werken omdat de meeste prikkels normaal gesproken via onze ogen binnenkomen. Als we het zicht volledig afsluiten, is er een andere verbinding met je essentie mogelijk. Je kunt je zelfbeelden makkelijker loslaten en zo met een dieper aspect van jezelf verbinden. Tevens zullen je andere zintuigen gevoeliger worden.

Ook zorgt de afwezigheid van licht ervoor dat de chemie van het brein verandert, waardoor je systeem makkelijker terug kan gaan naar z’n ongerepte, oorspronkelijke staat van zijn. Dit kan overigens wel gepaard gaan met angst, iets waar je gedurende het ritueel op jouw manier doorheen mag bewegen.

Tot slot kan een ervaring in het donker je ondersteunen bij het ruimte maken voor nieuwe dingen in je leven die passen bij dat wat en wie jij werkelijk bent.

Vorm
Vrijwel het gehele ritueel vindt in volledige duisternis plaats. Hiervoor zijn we in een ruimte die deze unieke mogelijkheid biedt. Ter aanvulling gebruik je een deel van de tijd tevens een (speciale) blinddoek.
Het ritueel bestaat uit zowel verschillende vormen van stille meditatie als ook uit actieve meditaties zoals trance dance & release.
Een deel van de tijd ben je op je eigen matje op jezelf, hoewel je de kracht van de groep dan zeker ook zult ervaren. Later op de avond is er ook fysiek contact met anderen mogelijk.
Uiteraard laten we je aan het eind rustig aan weer wennen aan het licht en zorgen we er voor dat je goed gegrond weer naar huis gaat. Mocht je verder weg wonen, dan kan het fijn zijn om een slaapplek in Utrecht te regelen.

Praktisch
Je dient een eigen blinddoek mee te nemen die je zicht echt helemaal afsluit. Bij voorkeur schaf je een Mindfold blinddoek aan die dikker is dan anders. Hierdoor kun je met open ogen de blinddoek om hebben wat je ervaring zeker zal versterken (het is krachtiger om met open ogen de volledige duisternis in te staren, dan wanneer je je ogen dicht houdt). Dit brengt natuurlijk wat extra kosten met zich mee, maar in de toekomst kun je deze blinddoek vast nog bij andere workshops (van Bliss of elders) gebruiken. Vanwege de kerstdrukte raden we je aan om de blinddoek ruim op tijd aan te schaffen (o.a. via bol.com mogelijk).

Voor wie?
Alles in volledige duisternis doen kan een superervaring zijn maar ook uitdagend! Het kan een diepe moeheid oproepen, verveling, mindfucks, diepe lust, eindeloze stilte, liefde en nog veel meer. Dat alles kan in jou bewegen maar ook in de andere aanwezigen, van wie je van tevoren vrijwel niet weet wie ze zijn.
Je zult begrijpen: ruime ervaring met tantra/meditatie/proceswerk is nodig en je dient in grote mate je eigen proces te kunnen dragen.
Zit je momenteel psychisch in een zware periode, dan is dit ritueel geen goed idee. Neem bij twijfel eerst contact met mij op.

Groepsgrootte
Er kunnen max 16 deelnemers meedoen.

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop.
Ruim een week van tevoren ontvang je nog een mail met praktische info.

Disclaimer
Je dient je te beseffen dat een aantal uren in duisternis vertoeven een andere ervaring is dan een aantal dagen. Om toch ten volste de effecten van het ritueel te kunnen ervaren, raden we je aan om de dag ervoor al rustig aan te doen en zo veel mogelijk al naar binnen te keren. Eventueel kun je thuis alvast op een aantal momenten wennen aan de duisternis via de Mindfold blinddoek.

Meer info
Wendy Doeleman, wendy@blissyourbody.nl
Ik begeleid sinds 2010 mensen in tantra.
www.blissyourbody.nl

Thursday 05 January 2023 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Reviews

Casper

Kennismakingsworkshop Tantra

Fijne workshop gehad. Bijzonder hoe Bliss voor iedereen een veilige plek creeert om de eerste stappen in Tantra te zetten. De meest gehoorde reactie in het evaluatie moment was: verrassend.

Lees meer

Madelon

Kennismakingsworkshop Tantra

Ik heb genoten van de avond! Wat was het liefde- en respectvol zoals Jet ons meenam in de wereld van tantra. Mooie oefeningen in een open groep waarin de veiligheid gewaarborgd was. Jet nodigde ons uit om goed te voelen wat je zelf wel/niet wil. De nadruk op het goed voor jezelf zorgen, sprak me erg aan. Het maakt zo'n avond minder spannend waardoor je je echt open kunt stellen en de zachtheid van tantra binnen kunt laten komen. Dank je wel, Jet 🙏

Lees meer

Jan Willem Boelens

Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen

Liefdevol en zorgvuldig, met sfeer en deskundig geleide workshop, ga zo door Wendy en team, een warme knuffel voor jullie!

Lees meer

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness

Meer evenementen van Bliss Your Body

Thursday, 02 Feb. om 10:30
The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat
Bliss Your Body
Tantra Lichaamswerk Healing
Friday, 03 Feb. om 19:00
Queer tantraworkshop 'Look Beyond Borders'
Bliss Your Body
Tantra
Uitverkocht
Sunday, 12 Feb. om 10:00
In verbinding via het hart - dagworkshop voor stellen
Bliss Your Body
Tantra Meditatie
Uitverkocht
Friday, 17 Feb. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body
Tantra Meditatie Aanraking

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 11 Feb. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Doesburg
HeartFire.nl
Ritueel Film
Sunday, 29 Jan. om 17:30
Tantric Loving Playground XL
Embodied Co-Loving
Tantra Playfulness Tempel
Sunday, 12 Feb. om 14:00
TANTRA-MANTRA (A'dam)
Heartsinging
Mantra zingen Tantra Verbinden
Friday, 27 Jan. om 19:30
Laatste ticket! PLAY! Zwolle Verbinden met je eigen hart ❤️
Play! Zwolle
Tantra Hartsverbinding Adem
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl