Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness

Thursday 05 January 2023 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

In dit unieke tantra ritueel kun je de intense en helende kracht van de duisternis ervaren. Vrijwel het gehele ritueel vindt namelijk in volledige duisternis plaats.

In non-duale tantra omarmen we alles. Niet alleen het lichte dus, maar ook het donkere. De duisternis wordt zelfs als bijzonder krachtig gezien en heeft een verborgen schat in zich, die lang niet iedereen zomaar ontdekt.

Gedurende enige tijd volledig in het donker zijn en mediteren kan je verbinding met het oneindige universum en met je diepste kern extra voelbaar maken. Het tijdelijk wegnemen van 'het zien' kan diepgaand werken omdat de meeste prikkels normaal gesproken via onze ogen binnenkomen. Als we het zicht volledig afsluiten, is er een andere verbinding met je essentie mogelijk. Je kunt je zelfbeelden makkelijker loslaten en zo met een dieper aspect van jezelf verbinden. Tevens zullen je andere zintuigen gevoeliger worden.

Ook zorgt de afwezigheid van licht ervoor dat de chemie van het brein verandert, waardoor je systeem makkelijker terug kan gaan naar z’n ongerepte, oorspronkelijke staat van zijn. Dit kan overigens wel gepaard gaan met angst, iets waar je gedurende het ritueel op jouw manier doorheen mag bewegen.

Tot slot kan een ervaring in het donker je ondersteunen bij het ruimte maken voor nieuwe dingen in je leven die passen bij dat wat en wie jij werkelijk bent.

Vorm
Vrijwel het gehele ritueel vindt in volledige duisternis plaats. Hiervoor zijn we in een ruimte die deze unieke mogelijkheid biedt. Ter aanvulling gebruik je een deel van de tijd tevens een (speciale) blinddoek.
Het ritueel bestaat uit zowel verschillende vormen van stille meditatie als ook uit actieve meditaties zoals trance dance & release.
Een deel van de tijd ben je op je eigen matje op jezelf, hoewel je de kracht van de groep dan zeker ook zult ervaren. Later op de avond is er ook fysiek contact met anderen mogelijk.
Uiteraard laten we je aan het eind rustig aan weer wennen aan het licht en zorgen we er voor dat je goed gegrond weer naar huis gaat. Mocht je verder weg wonen, dan kan het fijn zijn om een slaapplek in Utrecht te regelen.

Praktisch
Je dient een eigen blinddoek mee te nemen die je zicht echt helemaal afsluit. Bij voorkeur schaf je een Mindfold blinddoek aan die dikker is dan anders. Hierdoor kun je met open ogen de blinddoek om hebben wat je ervaring zeker zal versterken (het is krachtiger om met open ogen de volledige duisternis in te staren, dan wanneer je je ogen dicht houdt). Dit brengt natuurlijk wat extra kosten met zich mee, maar in de toekomst kun je deze blinddoek vast nog bij andere workshops (van Bliss of elders) gebruiken. Vanwege de kerstdrukte raden we je aan om de blinddoek ruim op tijd aan te schaffen (o.a. via bol.com mogelijk).

Voor wie?
Alles in volledige duisternis doen kan een superervaring zijn maar ook uitdagend! Het kan een diepe moeheid oproepen, verveling, mindfucks, diepe lust, eindeloze stilte, liefde en nog veel meer. Dat alles kan in jou bewegen maar ook in de andere aanwezigen, van wie je van tevoren vrijwel niet weet wie ze zijn.
Je zult begrijpen: ruime ervaring met tantra/meditatie/proceswerk is nodig en je dient in grote mate je eigen proces te kunnen dragen.
Zit je momenteel psychisch in een zware periode, dan is dit ritueel geen goed idee. Neem bij twijfel eerst contact met mij op.

Groepsgrootte
Er kunnen max 16 deelnemers meedoen.

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop.
Ruim een week van tevoren ontvang je nog een mail met praktische info.

Disclaimer
Je dient je te beseffen dat een aantal uren in duisternis vertoeven een andere ervaring is dan een aantal dagen. Om toch ten volste de effecten van het ritueel te kunnen ervaren, raden we je aan om de dag ervoor al rustig aan te doen en zo veel mogelijk al naar binnen te keren. Eventueel kun je thuis alvast op een aantal momenten wennen aan de duisternis via de Mindfold blinddoek.

Meer info
Wendy Doeleman, wendy@blissyourbody.nl
Ik begeleid sinds 2010 mensen in tantra.
www.blissyourbody.nl

Thursday 05 January 2023 van 19:00 tot 23:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Charlotte

Freedom in heart, sexuality & spirit - Tantra Verdiepingsretreat

Wat een kado om zes dagen lang de verdieping op te zoeken in mezelf en met een groep gelijkgestemden. Een veelzijdig programma, geen moment verveling. Een mooie balans tussen het spirituele en het aardse. Normaal heb ik na een meerdaagse retraite de behoefte om weer lekker thuis op mezelf te zijn. Op de laatste dag van deze retraite had ik juist het verlangen nog langer door te gaan met deze groep en verdiepende oefeningen. Er is veel aandacht voor veiligheid, vertraging en ontdekking van je eigen grenzen. Dankjewel Wendy en team!

Lees meer

Anoniem

Freedom in heart, sexuality & spirit - Tantra Verdiepingsretreat

Hele mooie verdiepende retreat. Mooie opbouw, zorgvuldig vorm gegeven. Genoeg assistentie voor ondersteuning wat maakte dat ik echt kon zakken en er kon laten zijn wat zich aandiende. Veel meditaties en spiritualiteit. Wendy voelt erg deskundig door haar delen uit eigen ervaring maar ook de grote kennis die ze paraat heeft. Hierdoor staat ze stevig en is ze niet snel verrast door wat zich laat zien. Ook schuwt ze moeilijk thema's niet. Prachtig wat ze weet neer te zetten en hoe ze dit vorm geeft. Een aanrader voor de meer ervaren tantrica.

Lees meer

Mireille Lampe Happy Ant

Freedom in heart, sexuality & spirit - Tantra Verdiepingsretreat

waanzinnig goed programma. klassieke tantra ( meditaties, mantras), mooie themas en afgewisseld met fun.

Lees meer

Tantra Ritual - The Hidden Secret of Darkness

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Uitverkocht
Friday, 08 Dec. om 19:15
'Ik heb (meer/vaker) zin!' - Tantrische avond voor gelijkgestemden
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Transformatieseksualiteit
Uitverkocht
Sunday, 10 Dec. om 18:45
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking
Monday, 11 Dec. om 20:00
Roept het Tantrapad je? Webinar voor nieuwsgierigen én liefhebbers
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra
Tuesday, 02 Jan. om 10:30
The Flow of the Heart - Tantradag met cacaoceremonie en open space
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Cacao ceremonie

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 11 Feb. om 14:00
Temple of Alchemy | The Farm in Diemen | Partners in Magic
Partners in Magic
Tempel Tantra Conscious Sexuality
Saturday, 23 Dec. om 10:30
Play Utrecht - Basiscursus Tantra
Play Community
Tantra Spirituele ontwikkeling Leven vieren
Saturday, 16 Mar. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Polarity Workshop
Exploring Deeper
Tantra Tempel Lichaamswerk
Saturday, 06 Jan. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Queer Tantra for Everyone Workshop
Exploring Deeper
Tantra Conscious Sexuality Tempel
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl