Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Woensdag 31 juli 2024 van 19:00 tot 21:00

LAB-1, Keizersgracht 19, 5611 GC Eindhoven, Nederland

Over dit evenement

Regisseur: Marijke Kodden / Jaap Verhoeven
Land: Mexico, India, Duitsland en Nederland
Film: 56 min

PROGRAMMA: film + internationale gastspreker / Wisdom Keeper:
• CAROLA ESPARZA - Mapuche Ancestry (Chili)
• RAFAEL KLOMPERS - TIMPICO (NL / Suriname)
• Filmmaker Marijke Kodden

We leven in een wereld van chaos en grote verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding. Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én elkaar! ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren, realiseren zich dat we natuur zíjn en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Via de KIVA-ceremonies wereldwijd, komt deze roep en uitnodiging vanuit alle inheemse volkeren. Tegelijkertijd brengen de Wisdom Keepers inspiratie door het delen van ceremonie, gebeden en eeuwenoude inheemse wijsheid.

Voor meer achtergrond info en de trailer: www.kiva-wisdomkeepers.com

Informatie over de gastsprekers:

• CAROLA ESPARZA - MAPUCHE ANCESTRY (Chili)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Op zoek naar antwoorden kwam ze in contact met de organisatie Sacred Fire of Itzachilatlan, een Native American Red Road (een metafoor voor een spirituele manier van leven). Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Ze is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Haar 'gift' is om mensen te ondersteunen, de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’ en van daaruit te leven en keuzes te maken en met elkaar te verbinden.

• RAFAEL KLOMPERS - TIMPICO (NL / Suriname):
Hoewel Raphael opgroeide met een sterk Nederlands gevoel, ontdekte hij later de rijke spiritualiteit en kracht van zijn inheemse roots. Een bijna-arbeidsongeschiktheid bracht hem in contact met zijn voorouderlijke lijnen, wat hem inspireerde om zijn Surinaamse erfgoed te omarmen. Rafael werkt als agoog in de GGZ, vechtsportcoach en medicijnmuzikant, en is lid van de Kalin’a groep Whepokamanong. Met deze groep eert hij via traditionele dans en liederen de kracht, energie en wijsheid van zijn voorouders.

Mis deze unieke kans niet om geraakt en geïnspireerd te worden door de inheemse wijsheid van deze sprekers en via de Wisdom Keepers in de film. We kijken ernaar uit je daar te zien!

Woensdag 31 juli 2024 van 19:00 tot 21:00

LAB-1, Keizersgracht 19, 5611 GC Eindhoven, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Dorinde Van Helden

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue

Wat een bijzondere en mooie film/docu was dit. Ook de verhalen van de filmmaakster zelf en de gastsprekers (elk verbonden met het thema) waren zeer inspirerend. Hartelijk dank voor deze prachtige bijeenkomst :)

Lees meer

Anita Van Kuijk

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Geweldige film en een mooie ervaring wat ik al 62 jaar voel voor moeder aarde 🌍 help haar overleven ❤️🙏🏽

Lees meer

Nina IJsselstijn

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Ik vond het moeilijk om me voor te stellen wat ik ervan zou gaan vinden. Maar toch besloot ik om er heen te gaan en niet voor niets ook. Het was een magische avond, welke mijn spirituele connectie heeft doen versterken. Ik heb nu een duidelijk beeld van hoe ik mijn connectie met moeder aarde en de mensheid ga gebruiken/verbeteren. Op naar een betere en mooiere wereld met meer connectie! Kortom: magisch, het maakte me stil. Dankbaar

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Meer evenementen van Sparkle Eye

Vrijdag, 13 sep. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog
Sparkle Eye
Film Voorstelling
Donderdag, 26 sep. om 19:15
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog
Sparkle Eye
Film Voorstelling
Zondag, 06 okt. om 13:45
KIVA Special | The Call of the Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Voorstelling Film

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Maandag, 09 sep. om 19:00
Lezing: Inleiding in de Germaanse Geneeskunde
Flowmotion Energy Center
Lezing Germaanse Geneeskunde Gezondheid
Donderdag, 12 sep. om 19:30
Lezing: Ancient Mysteries & Energies
Mariakapel Coudewater
Lezing
Dinsdag, 17 sep. om 20:00
Kortfilm Het Veld
Yana Gommers
Film Presentatie Familieopstellingen
Zaterdag, 19 okt. om 10:30
Lezing Koester de bodem
Eemstuin
Lezing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl