Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog

Vrijdag 13 september 2024 van 19:30 tot 22:00

Supreme College Nederland, Koning Willemstraat 1, 1901 CA Castricum, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producers: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gastsprekers / Wisdom Keepers:
* KIVA Elder Raquel Haug
* Manja Bedner
* Muziek door Robin Holistic Harmonies

We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én elkaar! ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren, realiseren zich dat we natuur zíjn en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Via de KIVA-ceremonies wereldwijd, komt deze roep en uitnodiging vanuit alle inheemse volkeren. Tegelijkertijd brengen de Wisdom Keepers heling en oplossingen door het delen van ceremonie, gebeden en eeuwenoude inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon in 2018 met het filmen van de unieke KIVA-ceremonies in Nederland en reisde in 2019 naar de KIVA in Mexico, India en terug naar de KIVA in Nederland. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 betrokken raakte en verbonden is aan KIVA Duitsland) werd een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en de trailer: www.kiva-wisdomkeepers.com

* KIVA Elder Raquel Haug (KIVA - Nederland)
Van 2016 tot 2019 was Raquel een van de organisatoren van de Nederlandse KIVA. Via ceremonieën, heilige verhalenvertelling en rituele optredens deelt Raquel haar wijsheid en kennis over de mysteriën van de 'Heilige Vrouw'. Deze eeuwenoude kennis over de heiligheid van het leven en onze diepe verbondenheid met de cycli van de natuur vormt de basis van haar onderwijs en gebeden. Als Nederlandse wisdomkeeper is Raquel gevraagd om een nieuwe ceremoniële plek in Nederland te starten voor het heilige KIVA-vuur.

* Spreker Manja Bedner
Manja Bedner is theatermaker en actrice, opgeleid begeleider van opstellingen, coach, en zit in het bestuur van Stichting Nationaal Heksenmonument. Dit jaar speelt ze voor het 5e jaar op rij de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘De Heks van Almen’ (onlangs in Heiloo ter ere van de slachtoffers van heksenvervolgingen in Noord-Holland). Manja heeft een bijzonder brede kennis over de heksenvervolgingen. Zij geeft context aan de impact hiervan op vrouwen vroeger en nu, en op vrouwenemancipatie. Ze maakt voelbaar en inzichtelijk wat deze geschiedenis nog steeds voor ons betekent. Voor onze relatie tot de natuur, relatie tot elkaar en tot de oorspronkelijke wijsheid van West-Europa.

* Muziek van Robin Holistic Harmonies
Robin is een gepassioneerde muziektherapeut, muzikant en ceremoniebegeleider die haar liefde voor muziek heeft gecombineerd met een zoektocht naar haar eigen roots. Gedreven door de wens om haar Ierse en Scandinavische afkomst beter te begrijpen, begon ze een reis die haar leidde naar de rijke tradities van de Keltische en Oudnoorse cultuur en de muziek die hierbij hoort. Deze eeuwenoude klanken, doordrenkt met verhalen van haar voorouders, hielpen haar om een dieper contact te maken met haar oorsprong.

Vrijdag 13 september 2024 van 19:30 tot 22:00

Supreme College Nederland, Koning Willemstraat 1, 1901 CA Castricum, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Gatha Glorie

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog

In een woord samengevat: indrukwekkend.

Lees meer

Anoniem

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog

Bijzondere voorstelling, grote aanrader om te gaan zien

Lees meer

Dorinde Van Helden

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue

Wat een bijzondere en mooie film/docu was dit. Ook de verhalen van de filmmaakster zelf en de gastsprekers (elk verbonden met het thema) waren zeer inspirerend. Hartelijk dank voor deze prachtige bijeenkomst :)

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog

Meer evenementen van Sparkle Eye

Donderdag, 26 sep. om 19:15
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog
Sparkle Eye
Film Voorstelling
Zondag, 06 okt. om 13:45
KIVA Special | The Call of the Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Voorstelling Film

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 25 okt. om 19:30
Spirituele Theatershow: Op Zoek Naar Mij door Robert Derksen
Metaal Kathedraal
Theater Cabaret Voorstelling
Zaterdag, 19 okt. om 19:30
Kampvuuravond "storytelling met Lien Wildewortels
shiatsu-an
Storytelling Voorstelling Leven vieren
Zondag, 29 sep. om 19:00
Conscious Cinema #4 - Descending the Mountain
Respira Breathwork
Film
Zaterdag, 28 sep. om 19:30
Filmpremiere 'Het Medicijn' & Concert Leonie Bos
Leonie Bos Music
Muziekavond Film Presentatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl