Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ontmoeten in het Donker

Dinsdag 09 juli 2024 van 19:15 tot 22:30

Sarvata, Center for Health and Wellbeing, Schependomlaan 17E, 6542 RL Nijmegen, Netherlands

Over dit evenement

★ Ontmoeten in het donker: geblinddoekt in contact ★

Heb jij zin in een avond vol zintuiglijke ontmoetingen? Ontmoetingen waarbij je elkaar niet ziet, maar wel je gehoor, tast en reukzin aan het werk zet? Heb je zin om met nieuwe mensen in contact te gaan op een bijzondere en prikkelende manier? Dan is dit het event voor jou.

Voelen wat je écht wil. Proberen je gedachten te verstillen. Om zo te komen tot open contact, met jezelf en de ander. Dat is wat we gaan doen (of proberen...) deze avond. Wat is jouw behoefte op dit moment, en durf je daar aan toe te geven? Lukt het je om los te komen van beperkende gedachten?

Meteen aan het begin van de avond krijg je een blinddoek, die je de rest van de avond bij je zult dragen. We bouwen de avond rustig op. We beginnen met een korte meditatie op onszelf. Daarna zullen we stilstaan bij het aangeven van grenzen en consent. Hoe doe je dat als je de ander niet ziet? Hoe beter je je grenzen kent, en je je verlangens voelt, hoe meer vrijheid je kan ervaren in contact met jezelf en anderen. Vervolgens doen we oefeningen in wisselende samenstellingen, grotendeels geblinddoekt, maar tussendoor zie je de andere deelnemers wel.

We sluiten de avond af met ‘de Zoo’. Hierin ga je je geblinddoekt en zonder woorden, met de hele groep door de ruimte bewegen. Je probeert, elk moment weer, dat te doen waar jij op dat moment het meest behoefte aan hebt. Je kunt de Zoo benaderen als een sociale meditatie waarbij je jezelf uitnodigt uit je hoofd te gaan en je te laten leiden door de impulsen die je voelt opkomen in het moment. Natuurlijk doen we dit binnen een kader van vooraf duidelijk afgesproken regels en met begeleiders die de groep in de gaten houden. Na de Zoo gaan de blinddoeken af en is tijd om ervaringen te delen.

De avond is gericht op iedereen die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. In tegenstelling tot de vorige Proeftijd-avonden, is dit géén date-activiteit. De avond is erop gericht om ontmoetingen te ervaren. Aan het einde van de avond bieden we wel de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier contactgegevens uit te wisselen voor degenen die dat willen. Uiteraard is dit geen must. Ook zonder je contactgegevens uit te wisselen zullen de ontmoetingen op de avond zelf heel waardevol en bijzonder zijn.

We zorgen op deze avond voor een gebalanceerde verdeling tussen de verschillende genders. De avond is open voor alle leeftijden. Wij streven ernaar om de evenementen van Proeftijd een veilige plek te laten zijn voor mensen van elke afkomst, gender en geaardheid. Inclusie, openheid en nieuwsgierigheid naar elkaar vinden we heel belangrijk. Als je deze waarden niet onderschrijft is dit geen plek voor jou.
De setting: denk aan thee en chocolade, matrasjes en meditatiekussentjes, muziek en een klankschaal. Schoenen uit, losse kleding, een sfeervolle ruimte met kaarsjes.

★ Praktische informatie ★

►Inloop: 19:15
►Workshop: 19:30 - 22:00
►Napraten/chillen: 22:00-22:30
►Groepsgrootte: Minimaal 10, maximaal 22 personen
►Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen
►Kosten: 25 euro. Is deze prijs te hoog voor jou? Neem even contact op, we komen er wel uit!


★ Proeftijd ★

Valine en Benthe kunnen samen de wereld aan. Ze eten bitterballen en praten urenlang over de geneugten des levens. Plannetjes bedenken om anderen mee te laten genieten van al dat lekkers is hun hobby. Beide hebben ze een achtergrond en ervaring in het sociaal werk. Ze zijn ervaringsdeskundigen in daten, de liefde en relaties en hebben als deelnemers meegedaan aan allerlei activiteiten rondom tantra, sensualiteit en seksualiteit. Tenslotte zijn ze de trotse oprichters van Studio Dickpic (studiodickpic.nl) en Proeftijd.

Proeftijd maakt ontmoeten speels. Door nieuwe manieren te bedenken waarop we mensen met elkaar in contact kunnen brengen, hopen wij de wereld van het ontmoeten prikkelend te maken. Weg van de vluchtigheid van het swipen, weg van het letterlijke moed indrinken en weg van de vragen als ‘Goh, wat heb jij vandaag op je werk gedaan?’. Proeftijd gaat terug naar de zintuigen, het spelen en aanraken. Vreemd, vuig en bijzonder.

Dinsdag 09 juli 2024 van 19:15 tot 22:30

Sarvata, Center for Health and Wellbeing, Schependomlaan 17E, 6542 RL Nijmegen, Netherlands

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Vreemd, vuig en bijzonder”

Proeftijd nodigt je uit om te genieten van de geneugten des levens: voelen, proeven, ruiken, dansen en daten, bewust en in het moment.

Reviews

Anoniem

Daten in het Donker voor vrouwen (30-45 jaar)

Super bijzondere avond! Zeker een aanrader!

Lees meer

Anoniem

Proeftijd: Daten in het Donker (25-40 jaar)

Echt een hele leuke ervaring met fijne organisatoren.

Lees meer

Lucia Engel

Proeftijd: Daten in het Donker

Zulke leuke oefeningen die me de gelegenheid geven om op een andere manier de ander te ontmoeten.

Lees meer

1. Kies je tickets
Ticket Ontmoeten in het Donker

€ 25,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Ontmoeten in het Donker

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 07 sep. om 19:15
Freedive: Juice Bar (op zaterdag!)
Freedive Community
Aanraking Conscious Sexuality Verbinding
Zondag, 25 aug. om 14:00
'Kinky Sundays' - Sensual Adventuring
Be Touched Community
Conscious Sexuality Playfulness Sensualiteit
Vrijdag, 19 jul. om 17:00
Leermster Wonder Weekend
Leermster Wonder Weekend
Meditatie Creativiteit Verbinding
Vrijdag, 05 jul. om 19:00
YOGA & ADEMCIRKEL
Yoga Treats
Adem Yoga Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl