Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Proeftijd: Daten in het Donker

Woensdag 26 april 2023 van 19:00 tot 22:30

Sikkelstraat 3, 6532 VA Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Wow! Een tweede editie van 'Daten in het Donker' waarbij je geblinddoekt je date gaat ontmoeten. De vorige deelnemers vonden het een bijzondere ervaring. En ook voor ons was het heel leuk om te doen. Dus voor iedereen die er niet bij kon zijn:
Proeftijd: Daten in het Donker
Het is weer tijd om te proeven. Misschien letterlijk; in ieder geval figuurlijk. Proeven van het leven, van het daten, de avond, huid, je eigen verwondering. Tijdens Daten in het Donker ga je al je zintuigen aan het werk zetten. Alles behalve het zicht. Geblinddoekt ga je allerlei dates ontmoeten. Potentiële partners die (net als jij) de nieuwsgierigheid het laten winnen van de spanning.
We gaan je vragen je open te stellen voor zintuigen die je misschien soms voor lief neemt. Zintuigen waarvan we weten dat ze heel relevant zijn in relaties en de liefde, maar waar we misschien wat minder bewust bij stilstaan.
Horen
Voelen
Ruiken
Proeven
Meteen aan het begin van de avond word je geblinddoekt, nog voordat je je potentiële dates hebt gezien. Vervolgens doe je telkens oefeningen met een ander persoon. Na elke oefening kun je (door je hand op te steken) aangeven of je een klik voelt met de persoon waar je zojuist mee in interactie was. Steken jullie beiden jullie hand op? Dan is het een match en schrijven wij dat op. Let op: je blijft de hele tijd geblinddoekt. Nadat iedereen elkaar heeft ontmoet, en wij de matches hebben opgeschreven, gaan de blinddoeken af. Dit is het eerste moment op de avond waarbij je de anderen kunt zien.
De setting: denk aan thee en chocolade, matrasjes en meditatiekussentjes, zachte muziek en een klankschaal. Schoenen uit, losse kleding en een sfeervolle ruimte.


***Nog niet eerder gestelde vragen:***

*Moet ik tijdens de avond met mijn neus in de oksel van de ander duiken?*
Nee. De reukzin kan op allerlei manieren geprikkeld worden. We kunnen jullie laten ruiken aan een bakje met kaneel, of een bijzondere olie of bloem. Maar hé, als je wil, en je date is het er mee eens: leef je uit en ruik aan die oksel (als je ‘m kunt vinden).

*Wat als ik het spannend vind?*
Wij zijn er om het proces te begeleiden. De groep blijft klein zodat wij makkelijk met jullie in contact blijven. De oefeningen zullen langzaam worden opgebouwd en niets in verplicht. Je kunt prima meedoen zonder bijvoorbeeld in aanraking te gaan. Het is ook altijd mogelijk om er even uit te gaan. Als je je blinddoek af wil doen begeleiden we je naar een andere ruimte waar je de groep niet kunt zien. Zo blijven de deelnemers in de groep zich ook veilig voelen, wetende dat alleen Benthe en Valine hen zien.

*Uuuhh, wat ga ik precies proeven?*
Een druif, of een stukje brownie, wellicht citroensap als Valine en Benthe zich baldadig voelen. Geen lichaamssappen dus… (Tenzij jij en je date dat graag willen, ga je gang…).

*Maar ik wil mijn potentiële dates zien!*
Ah ja, dat kan… aan het einde van de avond. En als je dan een heel sexy iemand ziet, moet je even moed verzamelen. Want de matches zijn dan al gemaakt. En die houden we nog even geheim. Dus dan komt het aan op ouderwets het gesprek starten en iets vragen als: “Lijkt het je leuk om morgen met mij m’n hond uit te laten?”


***Praktische informatie***
* Leeftijd: 30 tot en met 45 (Val je hierbuiten? Neem contact met ons op.)
Groep: We gaan voor een gelijke verdeling mannen en vrouwen. (minimaal 10 maximaal 16 in totaal)
Voel je je niet op je plek in deze heteronormatieve date-setting? Neem contact met ons op! Bij genoeg animo organiseren we de volgende keer graag een queer date avond.
* Inloop vrouwen: 18.55-19.05
* Inloop mannen: 19.10-19.20
* Date avond: 19.30-22.00
* Napraten (zonder blinddoek): 22.00-22.30

Woensdag 26 april 2023 van 19:00 tot 22:30

Sikkelstraat 3, 6532 VA Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

“Vreemd, vuig en bijzonder”

Proeftijd nodigt je uit om te genieten van de geneugten des levens: voelen, proeven, ruiken, dansen en daten, bewust en in het moment.

Reviews

Anoniem

Proeftijd: Daten in het Donker (25-40 jaar)

Echt een hele leuke ervaring met fijne organisatoren.

Lees meer

Lucia Engel

Proeftijd: Daten in het Donker

Zulke leuke oefeningen die me de gelegenheid geven om op een andere manier de ander te ontmoeten.

Lees meer

Mark Van Cuijk

Proeftijd: Daten in het Donker

Ik heb heel erg genoten van deze activiteiten. Ik ben er met weinig verwachtingen en vooral nieuwsgierigheid naar toe gegaan. Valine en Benthe hebben de groep heel fijn meegenomen met verschillende oefeningen, zodat je zelf niet bang hoeft te zijn iets te moeten bedenken om te gaan doen. Voor alle opdrachten/oefeningen rondom aanraking was er aandacht voor consent en een mogelijkheid een alternatieve opdracht te vragen wanneer iemand geen aanraking wil. Ik heb achteraf meteen een kaartje gekocht voor de volgende activiteit, waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben en al naar uit kijk :-)

Lees meer

Proeftijd: Daten in het Donker

Dit vind je misschien ook interessant

Dinsdag, 02 apr. om 19:30
Tender Tantric Dance
Tender Hearts
Tantric Dance De stem van binnenuit Verbinding
Zaterdag, 30 mrt. om 10:00
Verbonden ademhaling - op reis in jezelf
Inner Frequency
Ademwerk Verbinding
Zaterdag, 20 apr. om 14:00
Ritual Dance - Slow & Sensual
Ritual Dance
Ritual Dance Dansen in verbinding Sensualiteit
Donderdag, 04 apr. om 19:00
PLAY! Eindhoven - Cuddle jam (alle leeftijden)
PLAY! Eindhoven
Verbinding Knuffelworkshops Tantra
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl