Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 10 June 2024

Stilte en theater: twee paden naar verbinding

In de hectiek van een snel, druk en vol leven zoeken steeds meer mensen naar manieren om weer in contact te komen met zichzelf en met wat echt belangrijk is. De stilte- en theater retraites van Theatraite bieden een bijzondere manier om nieuwe vaardigheden en inzichten op te doen. Deze retraites, gelegen op prachtige locaties in een groene omgeving, helpen je om uit je hoofd en in je lichaam te komen, intuïtiever te handelen, en je creatieve motor aan te zetten.

Stilte retraite: ontdek de kracht van stilte

De stilte retraite is ontworpen om je te helpen de constante stroom van gedachten te kalmeren en een diep gevoel van innerlijke rust te bereiken. Door je een paar dagen terug te trekken in een rustige, natuurlijke omgeving, kun je volledig tot jezelf komen. Hier zijn enkele voordelen van de stilte retraite:

  • Uit je hoofd, in je lichaam: Door stilte, beweging, meditatie en lichaamsgerichte oefeningen leer je om je bewustzijn van je hoofd naar je lichaam te verplaatsen en je meer verbonden te voelen met jezelf, je lichaam en je intuïtie.
  • Meer intuïtief handelen: Door contact te maken met je lichaam en zintuigen, kun je een groter ‘weten’ aanboren dan de gedachten in je hoofd. Je krijgt handvatten aangereikt om intuïtiever te handelen in je dagelijks leven.
  • Diepe ontspanning: Zonder de afleiding van alledaagse prikkels en door de rust en stilte van de retraite kun je diep ontspannen en een weekend lang helemaal opladen.
  • Natuurlijke omgeving: De groene omgeving, met paarden en konijnen, en het bijzondere kerkje waar de sessies plaatsvinden, dragen bij aan je verbonden voelen met de natuur en jezelf.

Theater retraite: ontdek je creativiteit

De theater retraite is perfect als je je creativiteit wil verkennen en vergroten. Of je nu al eens iets hebt gedaan met theater, ervaring hebt in een andere kunstvorm of gewoon nieuwsgierig bent, deze retraites bieden een veilige en inspirerende omgeving. Hier zijn enkele voordelen van de theater retraite:

  • Creatieve motor aanzetten: De theatertechnieken stimuleren je creativiteit en helpen je zelfexpressie. De start van de dag, met meditatie en intuïtief bewegen, helpt je om uit je hoofd en in je lijf te gaan. Het ‘denkende brein’ wordt gekalmeerd en je komt in een speelse, creatieve energie.
  • Verbinden met anderen: Theater is een gezamenlijke kunstvorm. Door samen te werken en te spelen met anderen, voel je je verbonden met jezelf en elkaar en ervaar je een gevoel van samenzijn die voorbij ‘koetjes en kalfjes’ gaat.
  • Inspiratie en ‘in het moment’ zijn: Door deel te nemen aan de workshops, leer je om in het moment te zijn en te creëren met wat er ontstaat. Inspiratie vind je overal als je aanwezig kunt zijn met wat er is. Een belangrijke vaardigheid die je mee kunt nemen naar je dagelijks leven.
  • Prachtige locatie in de natuur: De theater retraite vindt plaats op een bijzondere locatie, midden in het bos, wat bijdraagt aan een ontspannen en onvergetelijke ervaring.

Nieuwsgierig naar wat stilte of theater voor jou kan betekenen?

Als je klaar bent om afstand te nemen van de drukte van het dagelijks leven en jezelf weer in contact te brengen met je innerlijke rust en creativiteit, boek dan een stilte- of theater retraite bij Theatraite. Duik in de stilte of spring in de wereld van theater, en ontdek wat deze ervaring voor je kan betekenen. Bezoek de website voor meer informatie en om je plek te reserveren. Gun jezelf deze kans om te groeien, te ontspannen en te genieten in een prachtige, groene omgeving.

Theatraite.nl

Geschreven door Raisa Hehenkamp

Theatraite

Theatraite is het beste van theater gecombineerd met het beste van retraites. Bij theatraite komen stilte, verbinding en (spel)plezier samen.

Bekijk profiel
Kom 'uit je hoofd' en in je lichaam. Praktische handvatten voor meer verbinding.
Friday, 22 Nov. om 16:30
Stilte retraite 'Van denken naar voelen en zijn'
Theatraite
Meerdaagse retraites Stilteretraite Mini retraite in de natuur
Friday, 27 Sep. om 17:00
Theater retraite 'Creativiteit, ontspanning en verbinding'
Theatraite
Meerdaagse retraites Mini retraite in de natuur Meditatie
Saturday, 24 Aug. om 13:00
Zomer editie Theater & Bodywork
Laura Woord
Theater Lichaamswerk Dansimprovisatie
Saturday, 13 Jul. om 13:00
UltimaTe Personal Growth Event
UltimaTe
Theater Presentatie Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl