Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Friday 31 May 2024

De helende kracht van de natuur: verwonderen en verbinden bij Yūgen Forest

In onze uitdagende levens is het niet altijd eenvoudig om je weg te vinden te midden van de constante stroom aan prikkels die de moderne wereld nu eenmaal met zich meebrengt. Als gevolg leven veel van ons vrijwel continu in ons hoofd en missen we de verbinding met het lijf, het nu en de natuur. Terwijl die natuur nou juist de sleutel is naar weer thuiskomen bij jezelf.

Bij Yugen Forest dompelen we je graag onder in een helend landschap, simpelweg om je beter te laten voelen en om een positieve impact te kunnen maken op de wereld om je heen. We beseffen dat we niet alleen toeschouwers zijn van onze prachtige natuur, maar dat we er een integraal onderdeel van zijn.

De erkenning van deze diepe verbondenheid met de natuur vormt de kern van al onze retreats, ceremonies en evenementen. Door onze verscheidenheid aan verschillende programma’s (van yoga tot meditatie en van plantmedicijn tot stilte retraites) altijd te combineren met tijd in de natuur ontstaat er een unieke combinatie die leidt van verwondering tot verbinding en transformatie.

Wist je dat vele wetenschappelijke studies aantonen dat tijd doorbrengen in de natuur stress vermindert, onze bloeddruk verlaagt, ons mentaal welzijn verbetert, en zorgt voor verhoogde niveaus van dopamine en serotonine in onze hersenen? Chemische stoffen die worden geassocieerd met een verbeterd gevoel van tevredenheid en geluk. De natuur vermindert boosheid, stress en agressie, en bevordert een gevoel van gemeenschap en verbinding.

Bij Yūgen Forest is het onze droom om te laten zien dat het écht anders kan; in al onze retraites, programma’s en partnerships staat regeneratie voorop. Regeneratie betekent voor ons de wereld mooier achterlaten dan hoe we haar aantroffen. Herstellen, in plaats van veroveren. Deze missie wordt vanuit het hart van onze organisatie gedragen en sijpelt door in onze programma’s en bedrijfsstructuur. Al onze winst vloeit dan ook direct terug naar het onderhoud en beheer van ons 52 hectare (dat zijn meer dan 100 voetbalvelden!) grote landgoed.

Dus kom. Ervaar de magie van de natuur en herinner jezelf eraan dat we allemaal deel uitmaken van dit prachtige web van leven. Hier, te midden van de rustgevende omhelzing van de natuur, wacht een wereld van verbinding, bezinning en zelfontdekking op je.

Kun je niet wachten? Ga snel naar de agenda op onze website en ga mee op één van onze mini-breaks in de zomer.

Yugenforest.nl

Geschreven door Sebastiaan van der Vinne

Yūgen Forest

Yūgen Forest is een regeneratieve buitenplaats in het hart van Nederland. Je kunt bij ons terecht als locatie voor events, retraites en trainingen

Bekijk profiel
Monday, 22 Jul. om 11:00
Yūgen Zomer Break - Relax & Reconnect
Yūgen Forest
Natuur Mini retraite in de natuur Vakantie
Monday, 02 Sep. om 11:00
Yūgen Zomer Break - Relax & Reconnect
Yūgen Forest
Natuur Mini retraite in de natuur Vakantie
Friday, 11 Oct. om 16:00
Vader Zoon Weekend
Mannenhart
Mannen Workshops Natuur
Friday, 28 Jun. om 19:30
Circle of Rura - Litha
Circle of Rura
Cacao ceremonie Verbinding Natuur
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl