Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat

Thursday 02 February 2023 om 10:30 tot Sunday 05 February 2023 om 16:30

Zwolle, Nederland

Over dit evenement

Welkom bij The Sacred Body Experience!

In deze vierdaagse retreat krijg je de hemel op aarde :). We combineren namelijk de spirituele visie van non-dualiteit met concreet lichaamswerk zoals embodiment-oefeningen en de-armouring (drukpuntmassage).

De retreat gaat je helpen om meer bewustzijn en aanwezigheid in je lichaam te ervaren, je natuurlijke levensenergie (weer) meer te voelen stromen én tegelijkertijd steeds meer in de staat van non-dualiteit te rusten.

We werken met o.a. dans, lichaamswerk, meditatie (op jezelf en in contact met anderen), embodiment-oefeningen, contactoefeningen vanuit neo-tantra, de-armouring (drukpuntmassage) en rituelen.

Wat is non-dualiteit?
De visie van non-dualiteit gaat er vanuit dat we uiteindelijk allemaal bewustzijn in de vorm van energie zijn en dat we daarom onlosmakelijk met alles en iedereen verbonden zijn. Hoewel onze persoonlijkheid ook aanwezig is en ook niet weg hoeft, besef je je in non-dualiteit dat al die zelfbeelden en ideeën over jezelf uiteindelijk een illusie zijn. Het is allemaal niet meer dan een rol die je speelt, terwijl je tegelijkertijd weet dat er op een dieper niveau zo veel meer is. Als je je dit eenmaal realiseert (zelfrealisatie) en het ook steeds vaker concreet gaat ervaren, zul je steeds meer acceptatie, rust en overgave gaan voelen. Hierdoor zul je ook steeds meer kunnen meegaan met de natuurlijke flow van het leven. Deze staat van 'non-duaal gewaarzijn' is niet iets vaags of zweverigs, het is een staat van zijn die je heel duidelijk in je lichaam kunt voelen.

Wat zijn embodiment-oefeningen?
Embodiment-oefeningen helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Dat is dus iets anders dan bewust zijn ván je lichaam. Door meer en meer aanwezig te zijn in je lichaam, kun je jezelf steeds meer ervaren als een integratie van bewustzijn, emotie en fysieke sensatie. Hierbij kun je tegelijkertijd volledig aanwezig en volledig open zijn. De oefeningen in het belichamen (embodiment) van fundamenteel bewustzijn bereiden je voor op non-duaal ontwaken, oftewel te zien en ervaren wat je werkelijk bent (bewustzijn in de vorm van energie).

Wat is de-armouring?
De de-armouring-sessies richten zich op het ontmoeten en verzachten van verkrampingen/spanningen in je lichaam. Deze spanningen dragen we, hoe subtiel ook, allemaal met ons mee. Ze komen voort uit situaties in het verleden waarin je je verdedigde, terugtrok of verstijfde. De de-armouring-sessie zoals wij die aanbieden zijn een liefdevolle, aandachtige ontmoeting met oude pijn, zodat die beetje bij beetje kan verzachten en helen. Via deze verzachting wordt het mogelijk om weer volledig open, volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Deze retreat omvat géén de-armouring van geslachtsdelen.

Wanneer?
Donderdag 2 februari 2023 10.30 uur t/m zondag 5 februari 16.30 uur.

Voor wie?
Voor deze retreat is het nodig dat je ervaring met meditatie/lichaamswerk/tantra hebt en dat je houdt van een dynamische stijl. Het programma is intensief en het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel is. Als er bijzonderheden zijn, stuur dan eerst een mail voordat je een ticket koopt.
De meeste mensen komen zonder partner. Als je met een partner komt, verwachten we dat je ook oefeningen met anderen doet. Iedereen zal ook meditaties en oefeningen met beide genders doen.
Ben je (mogelijk) zwanger? Dan is deze retreat helaas niet geschikt voor je.

Waar?
Op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt in principe op een 2, 3 of 4 persoonskamer. Voor 20 Euro per nacht kun je een 1 persoonskamer boeken (beperkt beschikbaar).

Maaltijden
De maaltijden zijn standaard vegetarisch of veganistisch. Voor andere diëten wordt mogelijk een kleine vergoeding gevraagd.

Begeleiding
Hein van Heck & Wendy Doeleman
Wendy begeleidt via Bliss Your Body sinds 2010 mensen in tantra waarbij ze meditatie, lichaamswerk en ook de-armouring gebruikt. Zie www.blissyourbody.nl.
Hein co-organiseert sinds 2015 boeddhistische retraites en is gecertificeerd embodiment teacher. Zie www.centrumvoormeditatie.nl

Prijzen:
De kosten zijn 649 Euro, incl btw.

Groepsgrootte
16-20 deelnemers

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop, maar stuur ook een mail over je ervaring in tantra (als we elkaar nog niet kennen) naar wendy@blissyourbody.nl en/of hein@centrumvoormeditatie.com.

Thursday 02 February 2023 om 10:30 tot Sunday 05 February 2023 om 16:30

Zwolle, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Jessica Di Vito

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Een hele bijzondere ervaring. Het heeft me geraakt, ontroerd en nog veel meer emoties en indrukken gegeven die ik van te voren niet had kunnen bedenken. Ook een dank aan de begeleiding. Dit werd zeer zorgvuldig en op een prettige manier gedaan, waardoor je de focus goed kon leggen op de oefeningen die we moesten uitvoeren.

Lees meer

Kasper

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Hele fijne, veilige en krachtige avond. Ik denk dat ik me door het queer thema nog veiliger voelde om met helemaal welkom te voelen met alle klanten van mijzelf. Dank

Lees meer

Mariëlle Van der Lee

Queer tantraworkshop 'Volg je eigen stroom' (VOL)

Het was een heerlijke avond, ik moest gewoon afkicken. Wat een warme verbindingen ontstonden er in de fijne sfeer die Marije en Bente maakten.

Lees meer

The Sacred Body Experience - vierdaagse retreat

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Friday, 06 Oct. om 18:45
Tantra Drieluik voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Relaties Meditatie
Sunday, 15 Oct. om 18:45
Tantra Drieluik voor 18-28 jarigen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking
Monday, 16 Oct. om 19:30
Intensive Tantra Training level 1
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Opleiding Meerdaagse retraites
Uitverkocht
Friday, 20 Oct. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking

Dit vind je misschien ook interessant

Monday, 09 Oct. om 19:00
Tantra course ~ Fall into TRUTH - Groningen
Intimacy Alchemy
Tantra Kundalini Energiewerk
Friday, 06 Oct. om 10:00
Play tantra retraite: Gronding
Play Community
Tantra Meerdaagse retraites Leven vieren
Saturday, 04 Nov. om 09:30
ANDY BURU on POWER
Growing Loving Relations
Tantra Shibari Schaduwwerk
Friday, 17 Nov. om 10:00
Odessa Tantra Festival
Odessa Amsterdam
Tantra Tempel Persoonlijke ontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl