Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Natuurretraite met jouw Questnacht op Landgoed Verwolde

Vrijdag 19 juli 2024 om 10:00 tot zondag 21 juli 2024 om 14:30

Landgoed Verwolde, Jonker Emilelaan 5, 7245 TL Laren, Nederland

Over dit evenement

Voel je het verlangen je in de natuur terug te trekken en je in rust te bezinnen op hoe het met je gaat? Zou je dat vanuit een diepe verbinding met de jou omringende natuur willen doen? Trekt het jou om te ervaren hoe het is om één avond en nacht op jezelf op een zelfgekozen plek te overnachten? Vanuit een intentie die je uitgesproken hebt op het moment dat je door de poort gaat op weg naar jouw plek?

Ron Hoenderboom, Agnes Meijs en Sophia van der Borch, de natuur op landgoed Verwolde en het medicijnwiel verwelkomen je graag en geven jou de bedding om dit contact met de natuur en je eigen natuur aan te gaan. We sluiten aan op de traditie van de Vision Quest, waarin men 4 dagen en nachten op één plek verblijft. In deze natuurretraite zullen we gezamenlijk de eerste nacht gezamenlijk doorbrengen in het basiskamp in tentjes bij het landgoed. De tweede nacht, de "Questnacht", breng je solo door ergens in een bosperceel op het landgoed, met een minimum aan voorzieningen om zoveel mogelijk in contact te zijn met de natuur en alleen jezelf.
Vrijdag 19 juli, de eerste dag, maken we kennis met elkaar, landen we op het landgoed. We gaan het gebied verkennen op mogelijke Questplekken en kennismaken met het medicijnwiel.

De tweede dag, Zaterdag 20 juli, besteden we aan het kiezen van de Quest plekken en maak je je intentie waarmee je de nacht zal ingaan. Het medicijnwiel zal ons daarbij helpen. Aan het eind van de middag ga je door de ceremoniële poort met je bepakking naar je plek, waar je vastend het vallen van de avond en de intrede van de nacht ervaart. Je slaapt in een eenvoudig bivak, onder een zeil, in je slaapzak op de aarde of in een hangmat. De derde dag, Zondag 21 juli, in de ochtend keer je terug naar het basiskamp en word je bij de poort door het team (en deelnemers) ontvangen. Als iedereen terug is, hebben we een rustig doch feestelijk ontbijt en daarna is er tijd voor verwerking, individueel en in de groep en desgewenst delen van ervaringen.Na de lunch ruimen we alles af, nemen we afscheid en verlaten we het landgoed.


Ron, Agnes en Sophia hebben allen een Vison Quest gevolgd. Ron is oa natuurcoach en heeft al vele " Natuurretraites in beweging" in het Reichswald begeleid. Agnes werkt veel met kinderen in de natuur en heeft de opleiding van Soulquest tot Vision Quest gids gevolgd. Agnes en Ron gaven vorig jaar samen een 48 uurs Quest op de Veluwe. Sophia is eigenaresse en hoedster van een deel van landgoed Verwolde, dat al 250 jaar door haar familie beheerd wordt, en faciliteert graag mensen die een diepe connectie met de natuur willen ervaren. Ze zal ons door haar bijzondere landgoed leiden, een oud coulisselandschap waar natuur en cultuur (kasteel, boerenbedrijven, weilanden, beekjes) elkaar steeds raken. Verwolde is bekend om oa de Dikke Boom (een 600-jarige eik).

Zij kennen elkaar vanuit Spirit of Nature en het Green Care Netwerk en gaan nu samen dit weekend begeleiden
Datum : vrijdag 19 t/m zondag 21 juli. Aanvangstijd: 10 uur: eindtijd: Zondag 21e na de lunch , ongeveer 14 uur ( hou rekening met uitloop!)
Locatie: Sophia’s Land ( Landgoed Verwolde), Jonker Emile laan 5, Laren Gld.
Aantal deelnemers: min 6, max 12 Lichamelijke en geestelijke conditie: basisconditie gewenst ( de tocht naar de Questplek is tussen 15-30 min met bepakking), stabiel van geest
Kosten: €475 voor de begeleiding, inclusief maaltijden en overnachtingen
Contact, info en aanmelden: Agnes Meijs 06-33045245 agnesmeijs@gmail.com, Ron Hoenderboom 06-610180321 naarbuitennatuurbeleving@outlook.com en Sophia van der Borch: 06-28773850 sophia@landgoedverwolde.nl
Heb je interesse, stuur ons een mail met je naam, adres, mobiel telefoonnummer, en je eventuele vragen. Dan maken we een telefonische kennismakingsafspraak. Later volgt definitief opgave formulier, paklijst, vrijwaringsverklaring, factuur, annuleringsvoorwaarden, routebeschrijving.
Weet je iemand die ook interesse zou hebben? Stuur t svp door! Hartelijke groeten.

Vrijdag 19 juli 2024 om 10:00 tot zondag 21 juli 2024 om 14:30

Landgoed Verwolde, Jonker Emilelaan 5, 7245 TL Laren, Nederland

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“In every walk in nature men receives far more than he seeks (John Muir)”

Natuurcoaching voor groepen en individueel verdiepende natuurtochten en workshops.

Reviews

Josefien Kroon

Krachtplekkentocht en introductie medicijnwiel St. Jansberg Milsbeek

Het was een fijne dag, fijne plek, mooie uitleg. Geluk met prachtig weer. Enige minpuntje dat er door een aantal mensen veel gepraat werd dat werkte afleidend om goed verbinding te maken met de natuur. Ondanks dat toch een mooie dag.

Lees meer

1. Kies je tickets
De organisator van dit evenement heeft nog geen tickets ingesteld.
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Natuurretraite met jouw Questnacht op Landgoed Verwolde

Meer evenementen van Naar buitennatuurbeleving

Zaterdag, 18 mei. om 11:00
Natuurretraite in beweging een natuurlijke bezinningstocht van 30 uur
Naar buitennatuurbeleving
Natuur Mini retraite in de natuur Medicijnwandeling
Zaterdag, 25 mei. om 09:30
Stilte - struin en natuurbelevings dag in het Reichswald
Naar buitennatuurbeleving
Natuur Stilteretraite 1-Dags retraite
Vrijdag, 20 sep. om 14:00
Natuur- en stilteretraite op Terschelling 20-25 sept. Een ont-moeting
Naar buitennatuurbeleving
Meerdaagse retraites Natuur Persoonlijke Ontwikkeling

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 20 jul. om 09:30
Familie opstellingen
Yvon Jansen
Familieopstellingen Energiewerk Sjamanisme
Woensdag, 29 mei. om 10:00
One-day Lente-retreat
Spirit Souls
1-Dags retraite Mini retraite in de natuur Ontspanning
Vrijdag, 03 mei. om 16:00
Totem Animal Ritual Teachings
Kura Waka
Healing Sjamanisme Ritueel
Vrijdag, 19 jul. om 16:00
Blueberry Moon Festival
Blue Berry Moon Festival
Sjamanisme Hartsverbinding Festivals
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl