Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mannen retraite Tanzania

Vrijdag 21 juni 2024 om 0:00 tot donderdag 04 juli 2024 om 0:00

Tanzania

Over dit evenement

Van 21 Juni t/m 4 Juli aanstaande gaat het weer gebeuren.

Dan mag ik weer naar het voor mij bijzondere continent Africa om op uitnodiging weer een mannen retraite te begeleiden in Tanzania. Een voor mij, en wellicht ook wel voor jou, om meerdere redenen zeer bijzondere gebeurtenis.

Voor de snelle lezer of beslisser, via deze link vind je meer informatie over deze onvoorstelbaar mooie ontdekkingsreis:

https://mindfuladventure.nl/.../mannen-retraite-vrij.../

Ben je benieuwd naar waarom deze reis voor jou iets onvoorstelbaars zou kunnen gaan betekenen, lees dan verder, ik deel heel graag mijn ervaringen met jou.

In 2014 was mijn eerste keer naar Africa. Ik wist toen ik de uitnodiging las al van binnen dat ik mee moest met de lichtreis met Ton van der Kroon - Author naar Ethiopië.
Ik had op dat moment geen geld en mijn hart riep letterlijk en ook steeds harder, wat er ook gebeurd maar jij gaat mee en jij gaat naar de bron van al het leven ... Een tijdje later zat ik met een groep onbekenden en Ton van der Kroon in Ethiopië ...
Ethiopië, één van de plekken waar ze de eerste mensen hebben gevonden en zoals ik later hoorde ook de plek waarvan het verhaal gaat dat daar 'De Gouden Ark' of wel 'De Ark des Verbonds' uit de Bijbel ergens staat. Een draagbare kist, waarin volgens de Bijbel de twee stenen tafelen met daarop 'De Tien Geboden' bewaard werden samen met een gouden kruik ('De Heilige Graal') met Manna (Vrij vertaald -'Voedsel dat uit de hemel komt') en 'De Bloeiende Staf van Aäron (Vrij vertaald - 'Spreekt van leven uit de dood'). Toen en ook nu nog weet ik dat ik geen betere keuze had kunnen maken dan er voor te gaan.
Dit was om heel veel redenen een mystieke en tegelijk zeer aardende ervaring die voor mij bestemd was om te ervaren!
En nu in dit moment, nu ik dit zo deel met jullie voel ik het weer diep in mij omhoog komen en tegelijk heel sterk naar de aarde trekt. Iets dat zo krachtig en liefdevol is, alsof al het leven dat in mijn cellen aanwezig is opgeroepen wordt om volledig aan te gaan staan, te leven en uitstralen.
En nu ik dit zo schrijf en voel, 'weet' ik ook waarom dit stuk over mijn eerste reis naar Africa van toen zo belangrijk is om met jullie te delen. Wauw!
Vorig jaar werd ik, onder niet van te voren te bedenken omstandigheden en geheel 'out of the blue', weer geroepen door Mama Africa. Dit keer kwam de uitnodiging vanuit Tanzania.
En wederom kon ik deze roep niet weerstaan ook al was het niet zo vanzelfsprekend dat ik dit zou gaan doen. Ik werd gevraagd om een zeer intense wandelreis in de jungle en de bergen van Udzungwa Mountains in Tanzania te begeleiden. Nou moet je weten dat ik geen geoefende wandelaar ben, de reis voor mij volledig onbekend was en de deelnemers eerst met een andere, op dit gebied ervaren begeleider, mee zouden gaan ... kortom niet zo evident allemaal. Toch wist ik in het moment van de vraag al dat ik geen nee kon zeggen. Deze kans was te groot en te mooi om te laten liggen. Wauw, wederom een avontuur in het volledig onbekende tegemoet. Voor de 2e keer in mijn leven werd ik verrast door de kracht en de schoonheid van Mama Africa. En ik zeg deze keer met nadruk, Mama Africa. Tijdens deze reis werd mij nadrukkelijk de kracht, liefde en schoonheid van het vrouwelijke mogen zien en ervaren. Door volledig door de jungle en haar rijke vochtige, warme en zeer diverse natuur omarmt te worden maar ook door te zien hoe het dagelijkse leven met de kinderen in de communities, in en rondom de dorpen en huizen nagenoeg geheel door de vrouwen gedragen wordt. De kleine kinderen worden letterlijk door de vrouwen meegedragen overal waar zij gaan. En dan vaak ook nog met op hun hoofd een zware last die ergens mee naar toe moet. Tegelijk was het ook wonderbaarlijk om te zien dat bijna alle mannen 'op jacht zijn' in de stad of andere plekken waar geld te verdienen is en zelfs daar zie je dat de vrouwen heel hard werken voor hun bestaan.
Samen met deze kostbare geschenken ben ik ook als deelnemende begeleider door de aard van deze reis en de aard van het leven Tanzania/Africa door persoonlijke processen gegaan die mij dichter bij mij ware zelf en het leven hebben gebracht. Deze keer zou ik het samenvatten met de woorden aardend, volledig aanwezig zijn met alles wat er is in het moment en met rust en vertrouwen handelen steeds weer in het hier en nu (er bestaat geen tijd en er is geen andere keuze). Verder een diep respect voor de vrouwen en de mannen die onder zeer zware omstandigheden iets van het leven maken. Ik zou zelfs willen zeggen, nederig en dankbaar voor de rijkdom waarin ik mijn leven mag en kan leven.
En dan aankomende Juni mag ik voor de derde keer naar Africa. Deze keer weer naar Tanzania om net als de vorige keer een Mannengroep te begeleiden op een reis die ik zelf ook nog niet ken. Weer ligt er de uitnodiging om op pad te gaan met een onbekende groep mannen op een voor mij onbekende reis waarin we onder andere een adembenemende tocht van 6 dagen gaan wandelen op een oud Masaï pad door de magische, wilde natuur van Ngorongoro Krater Hoogland in lopen.
Een pad van niet weten, van ver buiten het bekende en de comfortzone ontdekken wie wij als man, als mens werkelijk zijn.
Geleid door diepe oerkrachten en een ongekende liefde en wijsheid die toch, als je ze echt helemaal kan (leren) toelaten, dichterbij zijn dan dichtbij ...
Ik woon in Nederland, ik ben een wereldburger en er is geen continent in de wereld dat mij zo thuis heeft laten komen in mijzelf en in mijn pure mens-zijn dan Africa.
Mooi en wijs Tanzania, ik kom er weer aan en laat mij graag weer onderdompelen en voeden in dat wat ik nodig heb en zelf nog niet weet.

Ga jij mee? Luister met je hart en je weet het.
Als jouw hart de roep hoort dan kan niets jou meer tegenhouden en zien wij jou binnenkort op een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Ik kijk er naar uit en zie jou graag!

Bel mij, Erik Spaans, gerust als je met mij wil uitwisselen over mijn ervaringen en jouw persoonlijke vragen. Ik ben bereikbaar via +31 6 46047830.

Wil je meer praktische informatie, tekst en foto's ga dan naar:

https://mindfuladventure.nl/reizen-retraites/mindfulness/mannen-retraite-vrij-mens-zijn/

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“Het openen voor en het vieren van het leven, is ons allergrootste geschenk ”

Stichting ter bevordering van bewustwording, het welzijn van alles wat bewustzijn is en in liefde vieren van ons grootste geschenk, het leven

In samenwerking met

Mindful Adventure

1. Kies je tickets
De organisator van dit evenement heeft nog geen tickets ingesteld.
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Mannen retraite Tanzania

Meer evenementen van Vrij Mens Zijn (Erik Spaans)

Woensdag, 22 mei. om 18:00
4-daagse Mannen initiatie/inwijding
Vrij Mens Zijn (Erik Spaans)
Inwijdingen Ritueel Mannen Workshops

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 28 apr. om 14:00
Cacaoceremonie in Sisterhood
Wise Wild Wom(b)en
Cacao ceremonie Soundhealing Embodiment
Vrijdag, 17 mei. om 19:30
Alchemy Weekend Immersion
We are Humans Rising
Embodiment Energiewerk Schaduwwerk
Zaterdag, 11 mei. om 11:00
Studioshoot: Vier je vrouw zijn
LUISTER
Embodiment Vrouwen workshops Lichaamswerk
Zaterdag, 27 apr. om 09:00
Yoga en surf retraite Marokko
Bezielen
Yoga Reizen Mindfulness
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl