Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

verbindende communicatie zomerfestival

Vrijdag 02 augustus 2024 om 15:30 tot vrijdag 09 augustus 2024 om 10:00

Château Frandeux, Rue des Pèlerins 4, 5580 Rochefort, België

Over dit evenement

het zesde Belgische NVC-Zomerfestival 2024!
WANNEER: Het festival vindt plaats van vrijdag 2 augustus tot vrijdag 9 augustus 2024
WAAR: In het zuiden van België, bij Dinant in de Ardennen: Rochefort. We logeren in Château Frandeux , een prachtig kasteel in een groene, bos- en waterrijke omgeving (met zwemvijver!). Het kasteel biedt ons ook alle luxe: we logeren in één- of tweepersoonskamers (+ een beperkt aantal driepersoonskamers) en hebben verschillende workshop- en relaxruimtes ter beschikking, alsook een sauna en massagekamer. En wat te denken van de opgemaakte bedden en het inbegrepen handdoekenpakket?
WAT: Tijdens het festival staat het communicatieproces “Nonviolent Communication” (NVC) of geweldloze communicatie centraal. Tijdens het festival ontmoeten mensen elkaar die dezelfde interesse delen en zo van elkaar leren. Je kan deelnemen aan een waaier van verschillende activiteiten en workshops en gedurende een hele week, in een gemeenschap leven die gefundeerd is op waarden als respect, steun en authenticiteit. Het festival is gestructureerd met Open Space Technology. Dit wil zeggen dat er geen officiële trainers zijn en dat iedereen welkom is een workshop aan te bieden, die moet niet noodzakelijk over NVC gaan.

www.delotus.co


Community bijeenkomst
Elke dag start met een gezamenlijke ochtendbijeenkomst. Hier krijg je een overzicht en korte presentatie van de geplande workshops van die dag te horen en kunnen we verbinden met elkaar door middel van bvb. een gedicht, een lied, tekst, spel, dans of verhaal, dat raakt aan ons mens-zijn en ons helpt om ons te herinneren wat onze intentie is. Elke avond houden we een tweede gemeenschapsbijeenkomst. Deze heet ‘rouwen en vieren’. Als een gemeenschap zullen we ruimte bieden aan elkaar, elkaar ontvangen als individu, toelaten om onszelf en anderen waar te nemen vanuit liefde, eerlijkheid en kwetsbaarheid. We delen wat ons die dag diep raakte, wat we leerden, over welke gebeurtenissen of gedragingen van de voorbije dag we rouwen en wat we anders zouden willen doen bij een volgende gelegenheid, iets wat je deed dat buiten je comfortzone ging, en wat dan ook wat in je sprankelt om uit te spreken in de groep. Welkom met alles wat er is, precies zoals je op dat moment bent.
Deze gelegenheid zal uitnodigen tot traagheid, humor, kwetsbaarheid, ruimte en verbinding. We gaan niet naar oplossingen zoeken, maar als het vanzelf komt, kan je ook een verzoek formuleren wanneer je je ervaring deelt.

Non-violent communication (NVC) of Geweldloze Communicatie
Wat is de basis van dit hele festival? Als je nog niet vertrouwd bent met geweldloze communicatie denken we dat je deze introductie video op youtube met Marshall Rosenberg wel interessant gaat vinden.

Iedereen is vrij om een workshop naar keuze aan te bieden. Je kan die uitvoerig op voorhand voorbereiden, ter plekke bedenken of samen met een andere festivalganger iets in elkaar boksen, al dan niet op verzoek! Iedereen is vrij om geen, 1, 2 of 3 workshops per dag bij te wonen (ik raad 3 per dag echter af, om voldoende tijd en energie in integratie en rust te kunnen steken!)

Voor vragen kan je terecht bij Kathleen via nvcfestival@yahoo.com

Vrijdag 02 augustus 2024 om 15:30 tot vrijdag 09 augustus 2024 om 10:00

Château Frandeux, Rue des Pèlerins 4, 5580 Rochefort, België

Over de organisatie

jaartraining van 5 weekends rond verbindende communicatie, zomerfestivalweek, retreats rond zelfverbinding in Portugal en Denemarken, NVC & dansdagen

De Lotus - verbindende communicatie

verbindende communicatie zomerfestival

Dit vind je misschien ook interessant

Dinsdag, 24 sep. om 19:15
Authentic Connection - Primary
Be Touched Community
Authentic Relating Verbinding Geweldloze Communicatie
Zondag, 29 sep. om 14:30
Shibari Speed Date (for all levels) - make friends to play with ropes
Butterfly Bondage
Shibari Playfulness Hartsverbinding
Zondag, 22 sep. om 10:00
Sunday at Sarana
Sarana
Festivals 1-Dags retraite Ecstatic Dance
Zondag, 15 sep. om 09:30
Daten in de Diepte: meer intimiteit in je relatie
Bij Linda
Relaties Authentic Relating Hartsverbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl