Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Ritual: The Hidden Secret of Darkness - voor ervaren tantrika's

Saturday 17 February 2024 van 13:00 tot 22:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Update: dit event is uitverkocht, maar je kunt op de wachtlijst komen: wendy@blissyourbody.nl. Een volgende keer vindt waarschijnlijk pas weer volgende winter plaats.

In deze unieke eendaagse tantra retreat kun je de intense en helende kracht van de duisternis ervaren. Vrijwel de gehele dag vindt namelijk in volledige duisternis plaats.

In non-duale tantra omarmen we alles. Niet alleen het lichte, maar ook het donkere. De duisternis wordt in tantra zelfs als bijzonder krachtig gezien, met een verborgen schat in zich.

Gedurende enige tijd - in meditatieve sfeer - in volledige duisternis zijn, kan je verbinding met het oneindige universum en daarmee met de diepste kern van het bestaan extra voelbaar maken. Het tijdelijk wegnemen van 'het zien' kan diepgaand werken omdat de meeste prikkels normaal gesproken via onze ogen binnenkomen. Als we het zicht volledig afsluiten, is er een andere verbinding met je/de essentie mogelijk. Je kunt mogelijk je zelfbeelden makkelijker loslaten en zo met een dieper aspect van jezelf verbinden. Tevens zullen je andere zintuigen gevoeliger worden.

De afwezigheid van licht zorgt er mede voor dat de chemie van het brein verandert, waardoor je systeem makkelijker terug kan gaan naar z’n ongerepte, oorspronkelijke staat van zijn. Dit kan overigens wel gepaard gaan met verschillende emoties, waar je gedurende het ritueel op jouw manier doorheen mag bewegen.

Tot slot kan een ervaring in het donker je ondersteunen bij het ruimte maken voor nieuwe dingen in je leven die passen bij dat wat en wie jij werkelijk bent.

Vorm
Zoals gezegd vindt vrijwel het gehele ritueel in volledige duisternis plaats. Hiervoor zijn we in een ruimte die deze unieke mogelijkheid biedt. Ter aanvulling gebruik je een deel van de tijd tevens een (speciale) blinddoek. Deze mindfold dien je echt aan te schaffen omdat je hiermee toch je ogen open kunt hebben. Dit geeft een andere werking dan een blinddoek waarbij je je ogen wel moet sluiten.

Het ritueel bestaat uit zowel verschillende vormen van stille meditatie als ook uit actieve meditaties zoals een ademsessie, dans en release. Tussendoor krijg je een maaltijd aangeboden die je eveneens in het donker - en in stilte - eet.

Een behoorlijk deel van de tijd ben je op je eigen matje op jezelf, hoewel je de kracht van de groep dan zeker ook zult ervaren. Later op de dag is er ook fysiek contact met anderen mogelijk. De kleren blijven hierbij aan en er vinden geen seksuele handelingen plaats.

Iedere deelnemer heeft tijdens het ritueel een klein lampje binnen handbereik dat je kunt gebruiken als je support nodig hebt.

Uiteraard laten we je aan het eind rustig aan weer wennen aan het licht en zorgen we er voor dat je goed gegrond naar huis gaat. Mocht je verder weg wonen, dan kan het fijn zijn om een slaapplek in Utrecht te regelen.

Blinddoek
Je dient een eigen blinddoek mee te nemen die je zicht echt helemaal afsluit. Hiervoor dien je een mindfold blinddoek aan te schaffen (of van iemand te lenen) die dikker is dan een gewone blinddoek. Hierdoor kun je met open ogen de blinddoek om hebben, wat je ervaring zeker zal versterken.

Belangrijke voorwaarden!
Voor deze workshop is allereerst ruime ervaring met tantrameditatie nodig. Bij voorkeur heb je al diverse events bij Bliss Your Body gedaan.

Hoewel er uiteindelijk altijd support mogelijk is, dien je in grote mate je eigen proces te kunnen dragen. Reken er op dat je vrijwel de hele workshop in het donker zult zijn en dat dit allerlei emoties in je kan oproepen.

Zit je momenteel psychisch in een zware periode, dan is deze dag zeker niet geschikt voor je. Hetzelfde geldt voor als je een geschiedenis met angsten, depressie of psychose hebt. Neem bij twijfel altijd eerst contact met Wendy op, voordat je een ticket koopt.

Het is verder belangrijk dat je in de eerste plaats voor een ervaring op jezelf komt. Hoewel we zeker ook het samenzijn met elkaar zullen ervaren en vieren, is het geen event voor jou als je alleen maar uitkijkt naar het contact-gedeelte.

Maaltijd
Halverwege de dag krijg je een vegetarische maaltijd geserveerd die je op jezelf in de duisternis nuttigt. We kunnen helaas geen ingewikkelde dieetwensen garanderen.

Groepsgrootte
Er kunnen max 14 deelnemers meedoen.

Kosten
De kosten voor deze dag zijn 159 Euro.

Reizen
Het is betaald parkeren in Utrecht. We raden je daarom aan om op de fiets of met het OV te komen. Voor mensen die toch met de auto komen, zorgen we voor samenreis-mogelijkheden.

Aanmelden
Koop je ticket in de ticketshop.
Ruim een week van tevoren ontvang je nog een mail met praktische info.

Disclaimer
Je dient je te beseffen dat een aantal uren in duisternis vertoeven een andere ervaring is dan een aantal dagen. Om toch ten volste de effecten van het ritueel te kunnen ervaren, raden we je aan om de dag van tevoren rustig aan te doen en zo veel mogelijk al naar binnen te keren. Eventueel kun je thuis alvast op een aantal momenten wennen aan de duisternis via de Mindfold blinddoek.

Aanmelden
Meld je aan door een ticket aan te schaffen. Heb je niet eerder iets bij Bliss Your Body gedaan? Stuur dan een eerst een mail naar Wendy met een uitleg over de ervaring in tantra die je al hebt en waarom je deze dag graag mee wilt maken.

Meer info
Wendy Doeleman, wendy@blissyourbody.nl
Ik begeleid sinds 2010 mensen in tantra.
www.blissyourbody.nl

Saturday 17 February 2024 van 13:00 tot 22:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

In samenwerking met

Reviews

Mike Ter Meulen

Kennismakingsworkshop Tantra (18-28 jaar)

Perfect om te proeven van tantra

Lees meer

Jordie

Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen

Laagdrempelig, warm en ontwapenend! Wendy en collega’s zorgen voor een ontspannen sfeer waarin iedereen zich kwetsbaar durft op te stellen en alles toegelaten mag worden wat er dan ook is. Wij komen terug!

Lees meer

Wendy De Bonte

Kennismakingsworkshop Tantra

Een liefdevolle, stevige bedding van fijne mensen. Op een speelse vrolijke manier kennis maken met tantra dmv een aantal oefeningen. Heel fijn vond ik de veiligheid die er geboden werd in altijd kunnen terugtrekken en weer aansluiten. Liefs en tot een volgende keer!

Lees meer

Tantra Ritual: The Hidden Secret of Darkness - voor ervaren tantrika's

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Saturday, 02 Mar. om 10:00
The Deepest Touch - dagworkshop over aanraking & (klassieke) tantra
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Aanraking Meditatie
Sunday, 03 Mar. om 10:00
Touched by Your Touch - dagworkshop voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Aanraking Relaties
Friday, 08 Mar. om 19:00
In verbinding met je seksualiteit - tantraworkshop voor vrouwen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Vrouwen workshops
Uitverkocht
Sunday, 10 Mar. om 18:45
Tantra Drieluik voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Relaties Meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Wednesday, 25 Sep. om 15:00
🛕 Our Temple 🛕 25-29 Sep '24 (by Denise, Femke & Lexmy)
Partners in Magic
Tantra Tempel Festivals
Sunday, 25 Feb. om 14:00
Temple of Alchemy | Special BNNVARA Docu Edition | Partners in Magic
Partners in Magic
Tempel Tantra Conscious Sexuality
Sunday, 10 Mar. om 10:00
Discover your pleasure
Yoga met Nicolle
Ademwerk Tantra Sensualiteit
Saturday, 24 Feb. om 13:30
The Sacred StripClub
SoulSeductress
Tantra Conscious Sexuality Sensuele Dans
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl