Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Drieluik voor 18-28 jarigen

Sunday 24 March 2024 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Update: er is alleen nog plek voor vrouwen. Voor mannen is er intussen een wachtlijst. Mail Martje als je hier op wilt komen: martje@blissyourbody.nl.

Deze tantracursus is bedoeld voor jonge mensen die op een speelse en toch diepgaande manier willen ontdekken wat tantra voor hun leven kan betekenen.

De cursus helpt je om minder in je hoofd te zitten en meer in je lichaam te gaan voelen. Ook ontdek je hoe je op een natuurlijke manier (zonder drugs of alcohol) je energie kunt laten stromen maar ook hoe je diep kunt ontspannen. Verder biedt de cursus een fijne en veilige omgeving om écht contact met jezelf en anderen te maken. Je kunt (meer) ervaring opdoen met ontspannen aanraking (op de kleren) en wie weet ga je ook een klein beetje iets ontdekken over het geheim van tantrische seksualiteit (zonder dat er aan seks gedaan gaat worden).

Waarom deze cursus?
Na diverse losse workshops en al drie eerdere cursussen voor een jonge doelgroep (18-28 jaar) bieden we aankomend voorjaar dit Drieluik al weer voor de vierde keer aan. Een cursus van meerdere keren met een vaste groep kan echt meer bieden dan een losse workshop. Omdat je elkaar vaker ontmoet groeit de veiligheid en verbinding in de groep, kan je nog meer ontdekken hoe tantra je leven kan verrijken en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen.

Data en tijden in 2024
Zondag 24 maart, vrijdag 19 april en zondag 19 mei van 18.45 - 22.15 uur.

Avond 1: Thuis in je lichaam
Op deze avond maken we kennis met elkaar en zorgen samen voor een veilige sfeer. Daarna gaan we onderzoeken hoe het is om meer en meer thuis te komen in je eigen lichaam en hoe tantra jou kan helpen om je lichaam meer te gaan voelen. Daarvoor gebruiken we o.a. dans, meditatie, inquiry en aanraking (op de kleren). Sommige onderdelen doe je op jezelf en andere in contact met anderen. Er is echter altijd ruimte voor jouw grenzen, dus je móet helemaal niets.

Avond 2: Openen in het hart
Op deze avond richten we de aandacht op het hart. Wil jouw hart misschien een stukje openen en wat is er hier dan allemaal te voelen? Je ontdekt hoe tantrameditaties je dichter bij je gevoelens kunnen brengen. Het hart is natuurlijk de plek van liefde en vreugde, maar ook van verdriet, teleurstelling, spijt of vergeving. Al die dingen zijn helemaal welkom en zijn ook een ingang naar je essentie, dat wat je werkelijk bent...

Avond 3: Stromen van (seksuele) levensenergie
Deze derde avond richten we ons op het bekken, wat onder andere het gebied van onze (seksuele) levensenergie is. Je gaat ontdekken dat je op allerlei manieren met deze levensenergie kunt spelen, zonder aan seks te doen (want dát gaan we namelijk niet doen). Ook op deze avond blijven de kleren dus aan en vinden er geen seksuele handelingen plaats. En toch kan het dat je op een speelse manier nieuwe dingen gaat leren en ervaren die je beleving van seksualiteit gaan verrijken.

Tussendoor
Tussen de bijeenkomsten door moedigen we je aan om, als je dat wilt, met een groepje bij elkaar te komen en een van de oefeningen van de afgelopen bijeenkomst nog een keer te doen.

Stijl
De stijl van Bliss Your Body is speels, nuchter en licht, maar tegelijkertijd kunnen je ervaringen diep gaan. We wisselen stilte en zachtheid af met activiteit en stevigheid.

Voor wie?
Voor nieuwsgierige jonge mensen tussen (ongeveer) de 18 en 28 jaar die verlangen naar diepgang in hun leven maar die tegelijkertijd ook met beide benen op de grond willen blijven staan. Alle genders en seksuele voorkeuren zijn uiteraard welkom en in de oefeningen kun je iedereen ontmoeten.
De meeste mensen komen alleen. Je kunt als koppel en dingen samen doen, maar het is ook nodig dat je open staat voor het doen van oefeningen met andere mensen.
Als je momenteel of in het verleden grote psychische problemen hebt (gehad), neem dan eerst even contact op. Heb je andere twijfels of vragen? Neem ook dan contact op!

Groepsgrootte
14-20 deelnemers

Begeleiding
Martje Heerkens van Bliss Your Body

Prijs
De speciale prijs voor deze avondcursus is 129 Euro (goedkoper dan onze andere cursussen).

Locatie
Kanaalweg 84a in Utrecht

Informatie
Martje Heerkens martje@blissyourbody.nl

Sunday 24 March 2024 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Tantra brengt meditatie, lichaam, bewust leven, aanraking en mindfulness samen ”

Bliss Your Body combineert westerse neo-tantra met klassieke oosterse tantra en heeft een jonge, nuchtere en dynamische stijl van werken.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Anoniem

Kennismakingsworkshop Tantra (voor 40-plussers)

Heel mooi! De workshop was goed voorbereid en ingericht, met passende begeleiding.

Lees meer

Peter Goossens

Kennismakingsworkshop Tantra (voor 40-plussers)

Erg prettige, rustige en laagdrempelige introductie workshop. Ik heb er van genoten.

Lees meer

Anoniem

Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen (kleine groep)

Het was een fantastische ervaring. Ik voelde me erg op mijn gemak. Kon me echt ontspannen. Ben dichter bij mezelf gekomen. Fantastische sfeer.

Lees meer

Tantra Drieluik voor 18-28 jarigen

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Sunday, 28 Apr. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra met focus op rust en ontspanning
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie
Uitverkocht
Friday, 10 May. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking
Sunday, 02 Jun. om 09:30
Yoni healing dag voor vrouwen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Vrouwen workshops Tantra Healing
Friday, 07 Jun. om 19:00
Kennismakingsworkshop Tantra voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Lichaamswerk Meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 18 May. om 13:00
Tantra Workshop: De Rijkdom In Jezelf
Mandira
Tantra Authentic Relating Zelfliefde
Sunday, 28 Apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Friday, 03 May. om 10:00
Odessa Tantra Festival
Odessa Amsterdam
Tantra Tempel Festivals
Saturday, 18 May. om 10:00
A Feast for the Senses
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Tantra Mindfulness
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl