Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Systemische Retraite

Vrijdag 18 oktober 2024 om 15:30 tot zondag 20 oktober 2024 om 15:30

SoulHorses, Oude Lillebaan 17, 2275 Lille, België

Over dit evenement

Krijg inzicht in patronen en onderliggende (familie)dynamieken, en neem je eigen plaats in om je leven ten volle te leven.

Waar sta je nu, wat draag je mee uit het verleden en hoe wil je kijken naar de toekomst?

Een systemische retraite waarin je in een kleine groep met oa. muzikale familieopstellingen, systemisch lichaamswerk, meditatie, individuele opstellingen, soundhealing, voorouderwerk… gaat kijken naar het nu, verleden en toekomst.
Door verschillende werkvormen krijg je een zicht op wat nu nog speelt uit het verleden, en hoe je dit naar de toekomst kan veranderen.

Centraal staan: in het hier en nu komen, voelen, opstellen en hoor- en zichtbaar maken wat er in ons leeft, verstillen en terug contact maken met wie we diep vanbinnen zijn. Van daaruit kijken we vooruit naar de weg die we willen bewandelen.

Naast de groepsessies is er ook individuele ruimte die je naar keuze kan invullen met rust, lezen, wandelen, … Het unieke domein van Soulhorses staat helemaal ter beschikking om buiten in de natuur te zijn.

Je hoeft voor deze retraite geen enkele muzikale ervaring te hebben, ook niet met opstellingen, meditatie, …

We gebruiken de non-verbale insteek om dieper in je persoonlijke thema’s te duiken. Jezelf toestemming geven om met wat zich aandient aan de slag te gaan is voldoende.

Eveline en An begeleiden je met een liefdevolle, milde blik en houding om een stapje verder te gaan.

BEGELEIDING DOOR: An Adriaens en Eveline Costermans.
DATUM: Van vrijdag 20 oktober 15u30u tot zondag 22 oktober 15u30.
Voor wie?: Max. 8 deelnemers
DOELGROEP: eender wie zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wil verkennen
LOCATIE: het prachtige domein van SoulHorses, Oude Lillebaan 17, 2275 Lille (Gierle)
MAALTIJDEN: heerlijk vers; bereid met zo veel mogelijk groenten en kruiden uit eigen moestuin – er kan rekening gehouden worden met allergieën en intoleranties; geef dit a.u.b. minimum 2 weken op voorhand door.
Bijdrage: Early Bird 500€ bij inschrijving én vollledige betaling voor 26 augustus 2024.
Inbegrepen: begeleiding en materialen van de groepssessies, gebruik van de locatie, 2 overnachtingen in gedeelde tweepersoonskamers (aparte bedden), bedlinnen, alle maaltijden, tussendoortjes, theepauzes…

Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Neem dan even contact op en dan bekijken we het samen in een telefonisch of live infogesprek. (0486/555 334)
Je ontvangt een mail als je inschrijving helemaal in orde is.

SYSTEMISCH WERKEN
In de systemische retraite werken we een gans weekend met verschillende vormen van familieopstellingen. We duiken geleidelijk dieper in het verkennen in wat je meedraagt uit je familiesysteem.

De zaken waar jij in het hier-en-nu aanloopt, of je hinderen in het dagelijkse leven, hebben meestal hun oorsprong in wat je hebt ervaren in je kindertijd, of wat je hebt overgenomen vanuit de ervaring van vorige generaties.

Als mens bestaan we immers niet zonder verbonden te zijn met een ander. We stemmen ons af op anderen, en dus (onbewust) ook op de issues waar ze zelf mee worstelen.

We zijn ons niet altijd van bewust van wat er speelt en als dit wel is, is het niet zo eenvoudig om zicht te krijgen op de impact die ze werkelijk hebben. Soms zijn het heftige ervaringen die je (of je familiesysteem) hebben meegemaakt, maar ook ogenschijnlijk kleine zaken kunnen evenzeer een grote impact hebben. Zeker als het gaat over vroegkinderlijke ervaringen, wanneer we zeer kwetsbaar en afhankelijk zijn van de ander.

Halt houden en kijken wat er leeft, houdt niet altijd in dat er dan een tsunami van emoties op je afkomt. Dit kan rustig, stap voor stap in het tempo dat jij kunt volgen, en naargelang de diepte jij zelf wilt én kunt gaan.

Er is doorheen het weekend voldoende afwisseling in ‘werken’ en ontspanning. De opbouw is zo dat je je eigen individuele proces doorloopt, ook wanneer er we in groep werken.

MUZIKALE FAMILIEOPSTELLINGEN
Muzikale (familie)opstellingen zijn hiervoor een geschikte manier. Onder begeleiding verken je jouw thema. Samen zetten we uit wat er speelt, zodat je snel en eenvoudig zicht en voeling krijgt op wat er speelt.

We gebruiken hiervoor muziekinstrumenten, die een deel representeren op een plaats in de ruimte. Dit geeft al heel wat informatie. Na het uitzetten nodig je andere groepsleden uit het beeld ook in klank om te zetten. De instrumenten brengen een extra dimensie, en zo wordt ook hoorbaar wat er speelt.

Je hoeft hiervoor geen enkele muzikale ervaring te hebben, ook geen affiniteit tot muziek spelen. De instrumenten kunnen heel eenvoudig door iedereen worden bespeeld.

Vrijdag 18 oktober 2024 om 15:30 tot zondag 20 oktober 2024 om 15:30

SoulHorses, Oude Lillebaan 17, 2275 Lille, België

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

““Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.” Aldous ”

Waar woorden (nog) niet reiken... Kom op verhaal met muziek als taal! Met o.a. Muziektherapie, Soundhealing, Stem en Klank, Systemische Retraite

1. Kies je tickets
Systemische Retraite - 3 daagse

€ 550,00
Inclusief servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Systemische Retraite

Meer evenementen van Vlinderklanken - An Adriaens

Vrijdag, 27 sep. om 09:30
Muzikale Opstellingen - Dagretraite
Vlinderklanken - An Adriaens
1-Dags retraite Familieopstellingen Muziektherapie

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 01 aug. om 17:00
Ecstatic Dance Retreat - By Ecstatica & Bezweefd
Ecstatica - Moving into your nature
Ecstatic Dance Live muziek Meerdaagse retraites
Zaterdag, 25 mei. om 10:30
Biodanza en schilderen retraite Emotional Painting met Mili Pelli
Dans en Leef, biodanza met Geny
Biodanza Creativiteit Meerdaagse retraites
Vrijdag, 07 jun. om 17:00
STILTE WEEKEND MET SOUND HEALING
Binkie
Soundhealing Meerdaagse retraites Stilteretraite
Vrijdag, 09 aug. om 18:00
'Bohemian Paradise' Biodanza Minivakantie met Geny in Drenthe
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansen in verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl