Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Extended Ecstatic Dance Journey Nijmegen

Saturday 24 June 2023 van 19:00 tot 22:30

Van Slichtenhorststraat 81, 6524 JL Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Laatste van dit seizoen EXTENDED Ecstatic Dance Journey Nijmegen met op deze avond 2 DJ's Leon Beckx en Sax Jamming Philippo.

Programma:
19:00 Inloop
19:30 Movement Ceremony Philip
20:00 DJ Sax Jamming Philip
21:00 DJ Leon Beckx
22.30 Afronding + fruit e.d.

Locatie: ‘The Little Dance Church’ (Parochiehuis achterzijde Padua kerk)
Adres: Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen
12 min. lopen vanaf centraal station Nijmegen
Of gratis parkeren in de wijk na 18.00 u.

Tickets aan de deur kosten €19,-


DJ Leon Beckx
Naast het lesgeven in de 5Ritmes, verdiepte Léon Beckx zich in dans- & contactimpro, somatics, theater en somatische psychotherapie. Vanaf 2016 werkt hij vooral als Ceremonie Leider en DJ voor Ecstatic Dance. Léon is gegrepen door de potentie van Ecstatic Dance om extase en community terug te brengen in het alledaagse leven. Hij richtte daarom in 2018, samen met Caroline S’Jegers en Tom Goldhand, Heart of the Dance op; een organisatie die nieuwe dans facilitators en DJ’s opleidt.

Léon DJ’t als danser, dat wil zeggen, hij zoekt muziek die de dans alle ruimte geeft. Soms is dat speels en lichtvoetig, op andere momenten diep sjamanistisch of juist verstillend. De invloed van de 5Ritmes is daarin nog merkbaar in de vorm van een breed pallet aan stijlen waarmee hij een afgestemde dance journey in elkaar weeft. Dit is inclusief muziek die niet vaak te horen is op de ecstatic dansvloer (cliff hanger 😉). Dansers omschrijven zijn sets vaak als melodieus en verrassend met ruimte voor zowel extase als diepgang.

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/leon-beckx/


DJ Philippo
Sax jamming dj Philippo combineert meerdere nummers in zijn set met live saxo sounds op alt en bariton sax. Zijn muziek bestrijkt een breed spectrum aan stijlen, genres en culturen waarin grenzen vervagen en onverwachtse ontmoetingen plaatsvinden.
Anderen hierover: "Verrast door de saxofoon, dit gaf zoveel meer diepte aan de beleving"
"Mooi de toevoeging van de DJ met live saxofoon muziek. Je gaat veel dieper dan met alleen muziek via installatie. Je gaat meer op in je emoties die je dan heerlijk kunt loslaten"

Voorbeeld saxo-sounds in The little dance church: https://fb.watch/k7iyh-OkOa/
Voorbeeld 2: https://www.facebook.com/philip.bouvy.3/videos/551580057023795


Toelichting Ecstatic Dance
De oorsprong van het woord ecstatic komt uit het Grieks en betekent: voorbij het zelf.
Ecstatic Dance staat dan ook voor: je lijf uit de stase – uit je vaste patroon – dansen, wat als helend ervaren kan worden.
Door je mee te laten voeren met de muziek waar deze je ook brengt, worden gevoelens en emoties gestimuleerd om tot expressie te komen. Dit helpt om in contact te komen met je natuurlijke staat van zijn. Je ervaart een diepere connectie met de andere dansers om je heen en beslommeringen en spanningen van de dag laat je makkelijker achter je. In overgave zijn op de dansvloer. En als je dát op de dansvloer kan, dan kan je dat ook in je eigen leven makkelijker toepassen.
De avonden worden gestart met een introductie/ceremonie bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up en oefeningen om af te stemmen op jezelf of in connectie te komen met andere dansers. Hierna gaat de Ecstatic Dance Journey beginnen, je wordt uitgenodigd om mee te stromen met de muziek van een Ecstatic Dance DJ. Deze reis gaat in waves van meditatieve verstilling naar expressieve ritmische muziek en weer terug, zodat iedere cel in jezelf wordt geactiveerd.

Saturday 24 June 2023 van 19:00 tot 22:30

Van Slichtenhorststraat 81, 6524 JL Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

Organiseert Ecstatic Dance events.

Reviews

Rinske

Ecstatic Dance Journey in Kapel Onder de Bogen

Mooie ruime locatie met fijne muzikale landschappen. Live muziek erbij was leuke extra. Mooi feestje. De vloerbedekking vond ik iets minder prettig, krijg je iets sneller draaiblaren van. Qua zachtheid danste het wel weer fijn. Gelukkig had ik dansschoentjes mee.

Lees meer

Laura

Ecstatic Dance met DJ Bravon

Het was een hele bijzondere avond! Het begon niet fijn, want ik wist niet dat er een technofestival op het terrein was daar. Gedoe met de locatie vinden, parkeren, vervelende security mensen… Dus ik kwam mega gestresst en overprikkeld aan en dacht erover om direct weer naar huis te gaan. Maar ben zo blij dat ik gebleven ben!!! Bravon en Philip hebben het voor mekaar hebt gekregen dat ik totaal vergat dat dat technofestival er was… Er was echt een hele fijne energie, de set was super en ik heb zo heerlijk gedanst! ✨🤩

Lees meer

Eveline Phillomena Zwikker

Ecstatic Dance met DJ Bravon

Chapeau! Alles tegen : drift festival buiten met keihard muziek, zaal die heel warm was … en toch magie. Well done Phillips en Dj Bravon. Ik heb genoten !

Lees meer

Extended Ecstatic Dance Journey Nijmegen

Meer evenementen van Ecstatic Dance Journeys Nijmegen

Saturday, 20 Jul. om 19:00
Extended International Ecstatic Dance
Ecstatic Dance Journeys Nijmegen
Ecstatic Dance Intuitive Dance Conscious Dance

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 01 Aug. om 17:00
Ecstatic Dance Retreat - By Ecstatica & Bezweefd
Ecstatica - Moving into your nature
Ecstatic Dance Live muziek Meerdaagse retraites
Saturday, 20 Jul. om 19:00
Ecstatic Dance Leeuwarden ~ DJ deeYona
Stichting Ecstatic Dance Leeuwarden
Ecstatic Dance Vrije Dans Dansen in verbinding
Saturday, 20 Jul. om 11:00
Vlierhof Ecstatic Dance Outdoor | dj Sefrijn
Vlierhof Community
Ecstatic Dance Contact Improvisatie
Friday, 19 Jul. om 11:00
Zonnig Bewust Camping Festival
Ecstatic Dance Zutphen 💃
Ecstatic Dance Festivals Gatherings
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl