Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Aan Het Roer van je eigen gezondheid

Vrijdag 04 augustus 2023 om 15:00 tot zondag 06 augustus 2023 om 15:00

Oudeweg 113, 8376 HS Ossenzijl, Nederland

Over dit evenement

In de ‘Aan het roer’ weekenden wordt je ondergedompeld in een wereld van plantaardige voeding, yoga en gezondheid. Een weekend met kookworkshops, presentaties, kundalini yoga, zelfonderzoek, mindfulness en ontspanning. 

Wat kun je dit weekend verwachten?
Door welke eenvoudige aanpassingen in leefstijl kan ik 'Aan Het Roer' van mijn eigen gezondheid staan? Hoe werkt plantaardige voeding anders dan dierlijke in mijn lichaam? Wat is de impact van verstilling, verbinding en yoga? En hoe stimuleer ik nieuwsgierigheid en zelfredzaamheid rond mijn eigen gezondheid? Op al deze vragen ga je antwoord krijgen.

In het 'Aan Het Roer' weekend ga je je voeden met informatie. Je gaat voelen wat inwendig resoneert, wat jij waardevol vindt. En je krijgt handreikingen hoe e.e.a. te implementeren in je dagelijkse leven. En, last but not least, gaan we de keuken in. Om te zien dat gezond en lekker heel goed samen kunnen gaan.

Presentaties
De wetenschap is het er over eens dat onze leefstijl drastisch moet veranderen willen we chronische ziekten een halt toe roepen. Hoge bloeddruk, diabetes II, hart- en vaatziekten, Alzheimer, vele allergieën en auto-immuunziekten. Al deze ziekten worden voor een groot deel bepaald door onze leefstijl. Hoe we bewegen, hoe ons slaappatroon is, hoe ons sociale leven eruit ziet, of we ons kunnen ontspannen, of we uitdagingen aangaan. En tenslotte, hoe we ons voeden. Vleeseters hoeven geen vegetariërs of veganisten te worden om gezond te zijn. En, vice versa, veganisten en vegetariërs hoeven geen vleeseter te worden. Maar wel is het duidelijk dat het lichaam een meer plantaardig, meer gevarieerd, en minder bewerkt voedingspatroon vraagt om goed te kunnen functioneren. Meer verschillende soorten groenten, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden dus.

De waarde van kennis
Kennis voedt. Kennis over voeding kan jouw doelen op het gebied van gezondheid levend houden. Daarom gaan we gedetailleerd in op het onderwerp ‘Waarom meer plantaardige voeding gezond is voor je lichaam en je dit niet kan vervangen door dierlijk voedsel'.
Aangezien een plantaardig voedingspatroon niet automatisch betekent dat je gezond eet, staan we ook stil bij de 'Aandachtspunten plantaardige voeding'.

Zelfonderzoek
De meeste mensen willen gezond zijn. Niets liever dan dat. Velen doen pogingen om zich een gezonde leefstijl aan te meten. De ervaring leert echter dat het grootste deel van de mensen weer terugvalt in de gewoonten waar ze zo graag van af willen komen. We staan stil bij de fysiologie en de psychologie van het aanleren van nieuwe gewoonten. En je gaat er achter komen wat voor jou werkt. Jij staat 'Aan het roer'.

Yoga, Mindfulness, Visualisatie en Meditatie
In dit weekend starten we de dag met Kundalini Yoga. Een aangename manier om het lichaam wakker en vol leven te maken. Verder doen we meditatie-, mindfulness- en visualisatie-oefeningen. Technieken die je helpen ontspannen en, dicht bij je zelf, in het hier en nu te blijven. Technieken die je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen patronen. Een regelmatige beoefening zorgt ervoor dat je meer vanuit ontspanning en eigen kracht gaat leven.

De keuken in
Hoe kunnen lekker en gezond samengaan? Om dit uit te zoeken zijn er twee kookworkshops:  'Bourgondische Burgers maken' en 'Het geheim van weinig tijd hebben en toch lekker eten'.
- We gaan bourgondische burgers maken. Eenvoudig en super lekker. Thuis kun je vanuit een aangereikt basisconcept gaan improviseren. Tijdens het 'Aan Het Roer'-weekend werken we met behulp van aantal beproefde recepten. En natuurlijk gaan we ze opeten! Met heerlijke sauzen. 
- Het geheim van weinig tijd hebben en toch lekker eten
Inspiratie is er vaak genoeg. Maar hoe hou je gezond eten vol in het leven van alledag. De tips en trics om gezond en lekker te eten wanneer je weinig tijd hebt bespreken we hier. Verder gaan we kruidenmengsels, dressings en sauzen maken. Op dit gebied is er veel nieuws te leren. Kruidenmengsels geven je maaltijd in een paar seconden cachet, variatie en een onverwachte rijkdom aan smaken. Wanneer de smaken jou verleiden kun je de, tijdens de workshop gemaakte, kruidenmengsels mee naar huis nemen. 

Trainers
Marjo Disseldorp: Gedreven door jarenlange passie voor voeding en gezondheid heeft Marjo Disseldorp diverse opleidingen gedaan op dit gebied. Zij heeft zich verdiept in vele verschillende voedingsstromingen en hun overeenkomsten en tegenstrijdigheden. Zo heeft zij zich een afgewogen beeld gecreëerd van wat de essentie is van gezonde voeding.

Wim Liesker: De Kundalini Yoga wordt gegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yoga Teacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Hij heeft gestudeerd bij Gurumarka Singh Khalsa en geeft les in Yogastudio de Weerribben in NW Overijssel. Hij is met hart en ziel toegewijd aan het proces van de ontwakende mens.  Het proces van verlichting. Zijn passie is het tevens om mensen deelgenoot te maken van zijn fascinatie voor het mysterie van de kosmos.

Waar zal je zijn
Het weekend wordt gehouden in De Imme, gelegen op een prachtige locatie midden in het waterrijke natuurgebied de Weerribben. Kano’s en fietsen staan tot je beschikking om van de natuur te genieten.

Individuele aandacht
In het 'Aan Het Roer'-weekend willen we vooral aansluiten bij waar jij staat. Jouw vragen en jouw individu staan centraal. Om dit mogelijk te maken werken we met maximaal 7 deelnemers. Wij geven jou de informatie, maar om de vruchten te kunnen plukken ben jij aan zet. Alleen datgene wat diep resoneert kun je verankeren in beeld en daadkracht. Hier staan we in het weekend door middel van oefeningen en gesprek bij stil.

Prijzen
De kosten voor het 'Aan Het Roer'-weekend zijn 'all-in'. Het totale inhoudelijke programma, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/fruit, koffie en thee.
De prijzen voor het weekend zijn:
- € 465 privé 1-persoonskamer)
- € 395 (gedeelde 2 of 3-persoonskamer)

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 15:00 uur tot en met zondag 15:00 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 7 personen
Taal: Nederlands
Maaltijden: plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden.
Meer informatie en opgave: https://www.weerribben.eu/aan-het-roer/ / 06-12618904
Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg.

Vrijdag 04 augustus 2023 om 15:00 tot zondag 06 augustus 2023 om 15:00

Oudeweg 113, 8376 HS Ossenzijl, Nederland

Over de organisatie

“De Imme: een plek om te zijn”

De Imme is een kleinschalige retreat centrum met een zeer divers aanbod in hartje Weerribben.

Aan Het Roer van je eigen gezondheid

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 09 aug. om 18:00
'Bohemian Paradise' Biodanza Minivakantie met Geny in Drenthe
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansen in verbinding
Woensdag, 07 aug. om 17:00
Freedive: Chateau Erotique
Freedive Community
Conscious Sexuality Meerdaagse retraites Vakantie
Donderdag, 15 aug. om 11:30
Ode aan de Yoni || Vrouwen Zomer Festival @ Avani
Maartje Derks
Festivals Vrouwencirkels Meerdaagse retraites
Maandag, 10 jun. om 18:00
Play & Freedive: Lekkere lenteweekje
Play Community
Vakantie Meerdaagse retraites Leven vieren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl