Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Klassiek Indiaas Concert

Vrijdag 06 september 2024 van 19:30 tot 21:00

Landgoed de Denneboom, Gestelseweg, 5481 XD Schijndel, Nederland

Over dit evenement

Kees van Boxtel – Bansuri
Ustad Latif Ahmed Khan – Tabla

De klassieke Indiase muziek heeft zijn oorsprong aan de hoven (Darbar’s) van de Maharaja’s en Moghul-heersers, die destijds in Noord-India regeerden. De muzikanten waren daar in dienst en traden op in een intieme setting voor de Maharaja zelf en enkelen van zijn hofhouding. Pas op een veel later tijdstip in de geschiedenis werd de muziek naar buiten gebracht voor het grote publiek en in concertzalen . Het is juist om die reden dat een huiskamerconcert eigenlijk de ideale setting is voor het beleven van deze zeer persoonlijke en intieme muziek. De musicus stemt zich af op de toehoorders en er ontstaat een gemeenschappelijke afstemming waarbij de essentie van de raga’s tot ontplooiing kan komen. Op deze avond wordt u meegenomen naar het romantische India met de klanken van Bansuri en Tabla.

Kees van Boxtel begon al op jonge leeftijd (6 jaar) fluit te spelen. In 2005 ondekte hij de Indiase

Bansuri, (de bamboo fluit) op een Indiase reis en raakte hij in vervoering van de prachtige ornementations van de Noord Indiase klassieke muziek. Terug in Holland, begon zijn intensieve Bansuri studie bij Julia Ohrmann en Pandit Hari Prasad Chaurasia op het conservatorium in Rotterdam, later reisde hij vele malen af naar India en studeerde hij bij bansuri speler Himanshu Nanda en Hari Prasad Chaurasia en zijn discipelen in Bhubaneswar. Vanaf 2017 studeert hij bij de in Howrah-Calcutta wonende sarod speler Pandit Alok Lahiri en zijn zoon Abhisek Lahiri en leert hij de verfijnde structuren van de Noord Indiase klassieke muziek nog beter begrijpen. Latif Ahmed Khan is geboren in Jaipur in een familie van Tabla spelers. Hij heeft van jongs af aan de kunst van het tabla spelen geleerd van zijn vader Bashir Ahmed Khan, Verder heeft hij zijn unieke stijl geperfectioneerd onder begeleiding van Ustad Hidayat Khan de tabla grootmeester van de in Dehli gestationeerde, Purab Baj.and Ajrada Gharana. Op 22 jarige leeftijd heeft Latif A Khan de status bereikt van bachelor bij “All India Radio en Doordarshan”.

Vele malen heeft hij opgetreden bij de Indiase radio en televisie omroepen als solo artiest en als begeleider van diverse musici en ook op diverse Indiase Festivals. Wonende in Parijs heeft hij ook vele artiesten uit India begeleid.Zijn samenwerking met westerse muzikanten hebben zijn beeld omtrent muziek verbreed. Zijn uitmuntende kennis van ritmiek komt ook prachtig tot zijn recht werkende binnen de diverse andere muziekstijlen.

Vrijdag 06 september 2024 van 19:30 tot 21:00

Landgoed de Denneboom, Gestelseweg, 5481 XD Schijndel, Nederland

Over de organisatie

“De grootste expansie ontstaat door volledige overgave & complete ontspanning”

Welkom op Landgoed De Denneboom. Wij heten je graag welkom voor onze activiteiten om dichter bij de natuur te komen.

Reviews

Kris Tan

Soundjourney met Keri Mukti

Hele fijne en rustige soundhealing op een prachtige locatie. Daarbij heeft Keri de meest magische stem om naar te luisteren en met haar zang zorgde ze ervoor dat ik nog verder in ontspanning kon zakken.

Lees meer

Sabine Van de Wouw

Yoni Steam met Keri Mukti

Wat een fijne ochtend! Het ritueel was heerlijk en heb genoten van de mooie en zachte stem van Keri en het samenzijn van alle vrouwen. Heb ballast los gelaten en voel me gereinigd

Lees meer

Klassiek Indiaas Concert

Meer evenementen van Landgoed De Denneboom

Vrijdag, 13 sep. om 15:00
Yoga Sadhana Retreat
Landgoed De Denneboom
Yoga Ademwerk Meerdaagse retraites
Zaterdag, 21 sep. om 09:30
Meditatie & Bio Dynamische tuin!
Landgoed De Denneboom
Zelfvoorzienend Leven Verbinding Meditatie

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 07 dec. om 19:15
Concert met Wout Dingemans en Kelsey Kluijtmans, Ft Teun en Veerle!
Kelsey Kluijtmans
Concert Live muziek Muziekavond
Zaterdag, 28 sep. om 19:30
Filmpremiere 'Het Medicijn' & Concert Leonie Bos
Leonie Bos Music
Muziekavond Film Presentatie
Donderdag, 02 jan. om 19:00
✨🎶 EDFH ✨NewYear✨ Celebration 🎶✨
Chocolate Club
Gatherings Live muziek Ecstatic Dance
Zaterdag, 14 sep. om 10:30
WAT IS VRIJHEID?
Hans Rietveld Events BV
Presentatie Belevingslezingen Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl