Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Jongvolwassenen Zomerretraite Zijnsoriëntatie

Vrijdag 23 augustus 2024 om 10:00 tot zondag 25 augustus 2024 om 17:00

Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist, Nederland

Over dit evenement

Jongvolwassenen Zomerretraite
Zou het niet mooi zijn als je op jonge leeftijd al leert hoe je goed met jezelf kan omgaan en misschien zelfs blij wordt met jezelf? Hoewel Zijnsoriëntatie voor mensen van alle leeftijden geschikt is, horen we oudere studenten vaak zeggen: “had ik dit maar eerder ontdekt.”

Zelfvertrouwen en contact met jezelf

Door middel van meditatie, een-op-een oefeningen en lichaamswerk leer je jezelf in je vrije vorm kennen en maak je vanuit daar contact met de ander. Je ontdekt dat je op een plezierige manier aanwezig kan zijn, in plaats van jezelf terug te trekken of hard je best te doen. Juist in deze turbulente tijd krijg je de kans om dicht bij jezelf te komen. Door eerlijk en vriendelijk te zijn over wat er in jezelf speelt, ontdek je dat een ander als vanzelf blij wordt met jou. Dan ontstaat zelfvertrouwen en wordt het gemakkelijker om je leven vorm te geven zoals dat echt goed is voor jou.

Als jong volwassene in deze tijd komt er steeds meer op je bordje terecht en dat is niet altijd gemakkelijk. Er is druk vanuit de maatschappij om de juiste studie te kiezen, die studie goed te volbrengen en daarna carrière te maken. Op jonge leeftijd rust er al veel verantwoordelijkheid op je schouders, waardoor stress kan ontstaan. Zijnsoriëntatie leert je hoe je hier goed mee om kunt gaan. Hoe kun je de balans vinden tussen in- en ontspanning? Hoe kun jij keuzes maken waar je werkelijk blij van wordt?

Zonder dat we er ons van bewust zijn, hebben we als kind van onze ouders een bepaalde houding ten opzichte van het leven en anderen meegekregen. Zo mochten we bijvoorbeeld nooit boos zijn, moesten we braaf spelen en beleefd zijn. Als jongvolwassene is het tijd dat je steeds meer op je eigen benen gaat staan en gaat ontdekken wat voor jou eigenlijk klopt. Zijnsoriëntatie helpt je meer autonoom te worden en steun in jezelf te vinden. Door het werken in een groep gelijkgestemden ontstaat ook een gevoel van support vanuit je omgeving.

Opzet Retraite

Deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van vakantie, training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.

In een bijzondere, inspirerende en rustgevende omgeving kom je als vanzelf tot rust en tot bezinning. Dat biedt de ideale mogelijkheid om in deze vakantietijd de eventueel opgelopen stress van het afgelopen jaar te verwerken en om met nieuwe energie, nieuwe inzichten en nieuw gereedschap de periode na de zomer aan te gaan.

Je krijgt in deze retraite de basis van het Zijnsgeoriënteerde werk aangereikt, wat niet alleen goed is voor de periode dat je in retraite bent. De oefeningen en meditatievormen die aangeboden worden zijn ook heel goed om thuis te doen en zullen dus ook na de retraite nog heel veel brengen. De kern van het Zijnsgeoriënteerde werk bestaat er uit te leren er werkelijk voor jezelf te zijn en om daardoor eventuele innerlijke conflicten en pijnlijkheden te kunnen oplossen of verzachten. De technieken daarvoor hebben hun werkzaamheid al lange tijd in de praktijk bewezen.

In die zin biedt deze retraite behalve ontspanning ook heel veel inzicht en vooral concreet gereedschap waarvan je de rest van je leven plezier hebt. Je leert veel wat helpt voor de relatie met jezelf. Minstens evenveel leer je als het gaat om relaties met anderen. Je leert hoe je in contact met anderen bij jezelf kunt blijven, hoe je gevoelens op een rustige, afgestemde manier te delen, hoe verschillen van mening kunt verdragen en oplossen.

https://www.centrumvoorzijn.nu/jongeren-retraite/

Vrijdag 23 augustus 2024 om 10:00 tot zondag 25 augustus 2024 om 17:00

Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist, Nederland

Over de organisatie

“Jezelf en de wereld tot bloei brengen”

Centrum voor Zijn is een plek om stil te staan bij jezelf. Je kunt er tot rust komen, jezelf in de diepte leren kennen, leren er voor jezelf te zijn.

Jongvolwassenen Zomerretraite Zijnsoriëntatie

Meer evenementen van Centrum voor Zijn

Zondag, 15 sep. om 13:00
Zijnsfestival - Centrum voor Zijn
Centrum voor Zijn
Festivals 1-Dags retraite Mini retraite in de natuur
Zondag, 29 sep. om 13:30
Zijnsoriëntatie en Dans - Introductieworkshop
Ruimte voor Zijn
Vrije Dans Embodiment Bewustzijnsontwikkeling

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 08 sep. om 16:30
Film viewing; Where Olive Trees Weep
LISA&ASH
Film Bewustzijnsontwikkeling Ademwerk
Vrijdag, 22 nov. om 11:00
Aliveness & Ecstacy - Tantra Deep Dive Retraite
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Kundalini
Donderdag, 28 nov. om 12:30
RADHADHESH LICHT RETRAITE
Natural High
Meerdaagse retraites Kirtan Yoga
Donderdag, 14 nov. om 14:00
INFINITE - Tantra Retraite
Integrated Tantra
Meerdaagse retraites Tantra Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl