Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Godinnen Dans

Dinsdag 25 juni 2024 van 9:00 tot 10:30

Fie Carelsenstraat 32, 7207 GP Zutphen, Netherlands

Over dit evenement

"Wil je met me dansen?" Vroeg de godin aan de vrouw...

Godinnen Dans is een dansante vrouwencirkel met volle maan. We dansen, verbinden, delen, dragen en genieten. Zo verdiepen we ons in de diepere lagen en de mysteriën van het vrouw zijn.
We maken ook ruimte voor het kosmische en cyclische in ons middels het waarnemen van de seizoenen en de maan en haar cyclus.

Deze cirkel is ontstaan vanuit mijn diepste wens om dans, mijn interesse in vrouwenwijsheid en rituelen, sjamanisme, de maan en het cyclische, astrologie en het verbinden van vrouwen in verschillende levensfasen te bundelen.

Dans
In het dansante komen bewegingen uit het Midden-oosten, Afrika en Zuid-Amerika voorbij die hun roots hebben liggen in de tijd dat vrouwelijke energie en wijsheden als heilig werden beschouwd. Ze was toen, en blijkt nu nog steeds, een onuitputtelijke bron van kracht en wijsheid die doelgericht ingezet kan worden. Zoals tijdens rituelen of als terugkerende self-care practice voor het behoud van een gezonde fysieke en geestelijke staat. Voor de individu en de community. Met de bewegingen en oefeningen kunnen we lagere energie omzetten of transformeren naar hogere energieën, spanningen afvoeren, blokkades opheffen en ruimte voor groei of ontwikkeling mogelijk maken.

Volle maan
Volle maan is een moment van oogsten en vieren! Om je dank te uiten voor je oogst en je klaar te maken voor de weg naar binnen, de reflectie op hoe deze oogst tot stand gekomen is. Welke krachten er in gebundeld zijn.
De volle maan staat ook symbool voor de zomer in de vrouwelijke cyclus, het punt waarop onze hormonen op hun hoogtepunt zijn.
De zon staat tijdens volle maan tegenover de maan. De maan weerkaatst het licht van de zon en de zon legt zo iets bloot over het desbetreffende seizoen en de bijbehorende thema's in ons.
Na de oogst komt een periode van loslaten en ruimte maken voor het nieuwe. Door hierbij stil te staan en ruimte te maken wordt je bewust van het grotere proces, het cyclische en jouw plek hierin.

Praktisch.
De les heeft een vast ritueel aan het begin en aan het eind.
Voorafgaand aan de les mag je een kaarsje aansteken, eventueel een kaart trekken en beginnen we de les in een verbindende danscirkel.
De verdere invulling wisselt. Ze vormt zich naar de seizoenen en actuele maanfase. Zodoende komen er verschillende dansante oefeningen naar voren, bewust in lijn met wat er op dat moment speelt en nodig is.
Na de les is er ruimte voor thee en delen.

Benodigdheden: Drinkfles, lekker zittende kleding om in te bewegen, waar je je fijn en mooi in voelt. Dansen met een rok, sluier of heupgordel/ -doek mag maar is niet essentieel.

Wees welkom!

Lieve groet,
Toetsie Lugtigheid

PS.
Zijn er vragen. Neem gerust contact met me op via +31 610344268
Ook kan ik je toevoegen aan de whatsapp groep als je dat leuk vind, daarin stuur ik de nodige info voorafgaand aan de cirkel.

Dinsdag 25 juni 2024 van 9:00 tot 10:30

Fie Carelsenstraat 32, 7207 GP Zutphen, Netherlands

Over de organisatie

“Magie is het antwoord!”

Helende en bezielende dansante vrouwencirkels.

Godinnen Dans

Meer evenementen van Toetsie Lugtigheid - Godinnen Dans

Dinsdag, 17 sep. om 09:00
Godinnen Dans
Toetsie Lugtigheid - Godinnen Dans
Sacred Dance Shamanic dance Bellydance
Dinsdag, 08 okt. om 09:00
Godinnen Dans
Toetsie Lugtigheid - Godinnen Dans
Sacred Dance Shamanic dance Bellydance

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 06 dec. om 19:00
Ecstatic Dance DJ Sacred Rebel
LOOF
Ecstatic Dance Shamanic dance Intuitive Dance
Woensdag, 18 sep. om 18:30
ShamanicDance
Sacred Eye
Trance Dance Shamanic dance Sacred Dance
Vrijdag, 27 sep. om 19:30
Movement Medicine Zeist
Movement Medicine
Conscious Dance Shamanic dance Movement Medicine
Vrijdag, 09 mei. om 19:00
DIVINING PURPOSE - Ya'Acov Darling Khan
Saryo & Eva
Conscious Dance Movement Medicine Shamanic dance
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl