Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

Wednesday 05 June 2024 van 19:15 tot 21:45

De Klif, De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
A message from the Original Peoples

Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven
Producent: Marijke Kodden & Rakinah Buttner

Prigramma: Filmvertoning + dialoog met 2 Inheemse Wisdom Keepers:
* Cheryl Angel (Sicangu Lakota - VS)
* Carola Esparza (Mapuche traditie- Chili)

In deze wereld van chaos en verdeeldhed, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding. Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde.
‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden. Zij kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-ceremonies in Mexico, India, Nederland en Duitsland vast te leggen. Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven maakte zij deze indrukwekkende documentaire. Het is een hoopvolle boodschap van de inheemse volkeren, die inspiratie biedt, hoe we onze relatie met de aarde én elkaar kunnen herstellen. Terug naar balans, community en samen.

Synopsis KIVA-documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige put – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren voor de aarde, voor vrede en het welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een oude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de oorspronkelijke inheemse volkeren. Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun eeuwenoude wijsheid kunnen ze ons inspireren om over te stappen naar een meer verbonden en duurzame manier van leven. Na de film ontmoet je drie Inheemse Elders die hun wijsheid delen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de Elders en filmmaker Marijke Kodden.

Cheryl Angel (Lakota Elder - VS)
Een van de speciale gasten deze avond is Wisdom Keeper Cheryl Angel uit Amerika. Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux). Zij is ‘Water Protector’ en met de slogan ‘Water is Life’ is zij een van de oorspronkelijke peilers geweest van het geweldloze verzet van het Lakota-volk bij Sacred Stone Camp/Standing Rock. Zij zal spreken over het ‘7 Generatie Principe’: door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Carola Esparza (Mapuche traditie - Chili)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen

Voor meer informatie en de trailer, zie: www.kiva-wisdomkeepers.com

Wednesday 05 June 2024 van 19:15 tot 21:45

De Klif, De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

In samenwerking met

Het Heelhuis Lent

Reviews

Leila Jolink

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

mooie docu met mooie liedjes, ook leuk dat er twee dames wisdomkeepers bij waren

Lees meer

Krijn Van der Velden

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

The film and especially the warm and strong inspirationtalks by Carola and Cheryl were fantastic! Hopefully I will find a way to support the KIVA initiative, heartfelt regards from Krijn

Lees meer

Stefan Van den hark

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

Raakte mij diep. Dit raakt iedereen (althans zou mooi zijn) en als het je niet raakt moet je een 2de keer kijken.....ergens land het zaadje wel en besef je de diepte en kracht van deze film en sprekers.

Lees meer

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Tuesday, 18 Jun. om 19:15
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam
Sparkle Eye
Film Natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 05 Jul. om 19:00
Movie Night in the EESystem
Flowmotion Energy Center
Film Energiewerk Verbinding
Saturday, 22 Jun. om 14:00
Zomerzonnewende - Ontmoet je innerlijke Natuur
Biodanza met Kim
Natuur Biodanza Meditatie
Saturday, 14 Sep. om 14:00
In de stilte – Retraiteweekend 14/15 sept’24
de Bedding.nu
Stilteretraite Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Friday, 14 Jun. om 19:30
Kortfilm Het Veld
Yana Gommers
Film Presentatie Familieopstellingen
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl