Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Yin en Yân op Amelân

Maandag 01 juli 2024 om 14:00 tot vrijdag 05 juli 2024 om 15:00

Schoolstraat 8, 9163 GE Nes, Nederland

Over dit evenement

Je wandelt voor zonsopkomst door het bos en door de duinen het strand op. Je ziet tot je aangename verbazing een groep mensen op de uitgestrekte witte vlakte, daar bij de branding: ze draaien en zwaaien en golven. De zon komt op. Je voelt een frisse bries tegen je gezicht en ademt de zeelucht in. Is het het gouden licht? Is het dat de zon opkomt alsof ik de oorspronkelijke zonsopkomst meemaak? Of rilt mijn lijf van geluk doordat dit besef indaalt: "Ik kan meedoen deze zomer."

Wel! Mag je graag bewegen en houd je van de natuur? Heb jij interesse in meditatie en wordt je ook geboeid door filosofie? Ben jij nieuwsgierig om een diepgaande vorm van beweging te verkennen? En ben jij iemand die een rijk filosofisch gedachtegoed liever in de praktijk brengt? Dan is deze cursus voor jou.

Tai Chi betekent oorspronkelijk een kosmisch principe. Het schept de spanning tussen Yin en Yang, de tegenpolen waarin het leven zich afspeelt. Yang is het actieve deel. Yin is het passieve en stille deel - een zachte kracht. Om hun beweging en verandering te begrijpen, richt Tai Chi zich op de 'innerlijke beweging': een bescheiden manier van bewegen die juist vlot en vitaal, goed getimed en krachtig is.

Voor je het weet vloeien zij, langs de elementen, over in lichaam en geest: in harmonie.

In deze vijfdaagse cursus willen Frank en ik jou meenemen, zeg maar gerust onderdompelen in de wereld van Tai Chi. En wel op een eiland. 's Ochtends blaast Frank, die intussen dertig jaar lesgeeft, ons fris de dag in op het strand. Daar, in het bos of de weiden achter de duinen: Frank leert ons over Tai Chi in de vorm van de 'driekrachtenleer'. Op zijn website legt Frank uit wat dit inhoudt.

Terug van het strand, met een warme kop koffie, neem ik jullie mee naar het gedachtegoed van het vroege China: teksten die juist interessant zijn voor Tai Chi, zoals de Daodejing of Zhuangzi. Aansluitend is er een gezellige lunch. Daarna begint het middagprogramma. We sluiten we af met Qigong, meditatie en een wandeling en is er ruimte om zacht en open naar elkaar te luisteren en inzichten te delen. De avond is gereserveerd voor eigen invulling.

PROGRAMMA

Maandag wijkt het programma af en beginnen we om 14:00 met een kennismaking en later eindigen. Vrijdag ook, wanneer we afsluiten om 15:00.

Optioneel:
07:15 Frisse duik
07:30 Stokvorm

09:00 Tai Chi/Qigong
10:30 Filosofie
12:30 Lunch
13:30 Partneroefeningen
15:00 Pauze
15:30 Tai Chi/Qigong
16:30 Meditatie
17:00 Afsluiting

CONTACTGEGEVENS

Aanmelden of vragen bij Hessel
WhatsApp of telefonisch:
+31 6 46795233
Mail:
hesselbeijaard@live.nl

Website Frank:
http://taichiweb.org/
Website Gerard:
https://www.fysiotherapieameland.nl/

Maandag 01 juli 2024 om 14:00 tot vrijdag 05 juli 2024 om 15:00

Schoolstraat 8, 9163 GE Nes, Nederland

Over de organisatie

Qigong, Tai Chi

Hessel Beijaard

Yin en Yân op Amelân

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 26 sep. om 19:00
Back To Nature Mannenretraite
Herken Jezelf
Meerdaagse retraites Mannencirkels Natuur
Woensdag, 18 sep. om 19:00
R'damse Groene Cursus
Green Dream Team
Natuur
Zaterdag, 21 sep. om 10:00
(H)art Retreat
Sunny somewhere
Creativiteit Lichaamswerk Natuur
Zondag, 22 sep. om 09:30
Yoga Flow (in nature)
BloteVoetenPark Brunssum
Yoga Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl