Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Heart: Jaloezie is een bitch!

Woensdag 28 februari 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Jaloezie is een bitch!

Velen van ons zijn opgegroeid in een monogaam perspectief op de wereld. Het was altijd het heersende beeld in films, op televisie en in je omgeving. Op een non-monogame wijze relateren lijkt inmiddels minder taboe te zijn, en meer voor te komen in de wereld om ons heen. Er zijn de nodige boeken over geschreven en is ook steeds meer zichtbaar in series die we kijken. Hoera daarvoor!

Een van de grootste vooroordelen is dat mensen in een non-monogame relatie geen jaloezie zouden kennen. We zouden wel durven beweren dat dit (juist?) een van de grootste thema’s is die mensen bij open relateren tegenkomen. Het kan een emotie zijn waar je voor schaamt, misschien heb je het gevoel dat je het moet wegstoppen en niet mag voelen. Onze ervaring: dat werkt veelal niet :-) En is ook niet nodig. Jaloezie hoort erbij! Juist het in contact brengen, in het samenzijn met de community kan er ruimte aan geven en inzichten opleveren. Het zorgt ook voor verdieping in je contact met de mensen met wie je relateert. Het leren gevoelens onder woorden te brengen. Vanuit onze eigen ervaring en behoeften organiseren we daar deze avond voor!

Herken je je in van deze dingen:

Ik ben veel te jaloers om zo’n relatie te kunnen hebben.
Ik zou het zelf wel willen maar wil niet dat mijn partner met iemand anders iets doet
Allerlei kaders en grenzen afgesproken en mijn partner is daarbinnen gebleven en toch ben ik jaloers
Wij zijn open aan het relateren en ik kom toch niet over die jaloers gevoelens heen, ik blijf daar tegenaan lopen.

Voor wie is deze avond?
Deze avond is er speciaal voor mensen die jaloezie ervaren in het (open) relateren. Het maakt niet uit hoe lang je daar al mee bezig bent of hoe ervaren je er mee bent, het is fijn als je je herkent in bovenstaande en op zoek bent naar gelijkgestemden om hierin uit te wisselen.

Over de facilitators
Eva en Simone zijn beiden al een aantal jaren aan het ontdekken welke manieren om te relateren er nog meer zijn. We zijn niet per se voorstander van een specifieke vorm. We kunnen onze ervaringen delen vanuit verschillende perspectieven en vormen die we allebei al meegemaakt hebben. Onze visie is vooral dat we denken dat er mensen er baat bij hebben als jaloezie genormaliseerd wordt, en erover praten al helemaal :-).

Hoe ziet de avond eruit?
Op deze avond verbinden we op een interactieve manier met gelijkgestemden en intieme vragen als leidraad voor gesprek. Samen delen over de verschillende ervaringen, waarbij we elkaar respecteren en hopelijk ook zeker inspireren.

Door: Simone van Oorspronk en Eva Pieters
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers die met het thema open relateren bezig zijn

Tickets zijn te koop via Hipsy (en als het niet is uitverkocht aan de deur).

Kosten: €19,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart.
Inloop: 19:00
Zorg dat je er uiterlijk 19.20 bent zodat we boven op tijd kunnen beginnen. Na 19.30 zit er niemand meer bij de deur.
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30
Locatie: kanaalweg 84A, Utrecht

Over Play Heart:
De events van PLAY Heart zijn onderdeel van PLAY Utrecht en zoals je verwacht: gericht op de liefde. Voor speelse, zoekende, diepgang verlangende twintigers en dertigers. Liefde en relaties zijn toch wel een van de grotere thema’s in het leven. Misschien ken je extatische momenten, misschien ken je de pijn van een gebroken hart, ken je jezelf hierin van binnen en buiten of is juist nog veel te ontdekken. Dat spelen en ontdekken doen we graag samen! Deze events richten zich steeds op een ander onderdeel ervan, met wisselende facilitators die hun steentje bijdragen. Simone is kartrekker en co-host.

Over Simone
Simone gaat enorm aan op de liefde, en heeft jarenlang het bedrijf Wingman Dating gerund, waar ze daten vanuit een speelse en verbindende insteek aanvliegt. Het pad van tantra, persoonlijke ontwikkeling en yoga heeft haar, met name op het liefdesvlak, heel veel gebracht. De sprookjesverhalen over de liefde zijn wellicht verleden tijd, maar er is veel bewustwording, openheid en ontdekken voor in de plaats gekomen. Praten over de liefde is het allerleukst. En met mensen erover kletsen of mensen voor je neus zien daten minstens net zo leuk. Doe je mee? <3

Over Eva
“Ik doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind!” Ik kan zelf zó genieten van zitten op een fijne plek met goede koffie, dus heb ik van een hobby mijn beroep gemaakt. Daarnaast hobby ik nog als sport en yoga instructrice, boekhoudkundig wonder en studeer ik Vedische Astrologie. Ik heb 3 lieve honden waar ik graag uren mee wandel en ik hou van liefde! Alle vormen van liefde! Een van de meest belangrijke en fijnste ding~en, vind ik als we oprecht en eerlijk kunnen praten. Dat taboe's (binnen wederzijds consent) genormaliseerd worden. Dat niemand zich anders voor hoeft te doen en om een space te creeëren waar mensen kunnen delen, leren en er een rijker mens van worden!

Woensdag 28 februari 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Ludwik Górski

Play Heart: De Ladder

Great workshop! Just too short

Lees meer

Walter Boon

Play Utrecht: Zouk Tweeluik

Fijne workshop om kennis te maken met de dansvorm Zouk, zeker voor een absolute beginner zoals ik. Dit wil ik vaker doen!

Lees meer

Evelien Buynsters

Play Heart: De Ladder

Een heerlijke avond om te voelen wat ik verlang, hoe ik hier woorden aan geef en ontdekte hoe heerlijk het is om tot een gezamenlijke JA te komen. Dank jullie wel!

Lees meer

Play Heart: Jaloezie is een bitch!

Meer evenementen van Play Utrecht

Maandag, 12 aug. om 17:00
Play/Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Maandag, 02 sep. om 19:15
Play Utrecht: Fijn mantra's zingen
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Dinsdag, 03 sep. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding
Woensdag, 04 sep. om 19:15
Play Heart: Daten met een vleugje tantra (25-40 jaar)
Play Utrecht
Relaties Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 27 jul. om 19:00
Conscious Dating 25-50 jaar hetero
Gaia center
Liefde Hartsverbinding Verbinding
Maandag, 29 jul. om 19:00
HEART SONGS ♡ SINGING CIRCLE ~ Women Only
SHARE THE LOVE
Zangcirkel Mantra zingen Verbinding
Vrijdag, 27 sep. om 19:00
Tantra Drieluik voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Relaties Meditatie
Donderdag, 26 sep. om 19:30
Play Utrecht: Tantra Date Night (voor stellen)
De School voor Verwondering
Tantra Relaties Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl