Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Shibari en tantra: Playful connection

Sunday 04 February 2024 van 14:00 tot 21:00

Meerleseweg 8, 5113 BL Ulicoten, Nederland

Over dit evenement

Shibari is een verbindende, meditatieve en erotische kunstvorm die gebruik maakt van touwen, die geknoopt worden om verschillende lichaamsdelen. Het komt oorspronkelijk uit Japan en is ontleend aan de krijgskunst Hojōjutsu, waarbij gevangenen werden vastgebonden en zo in bedwang gehouden. Een bijkomend effect van het gebonden worden, was dat de gevangenen in een soort van trance raakten, waardoor ze rustig werden.

In onze workshop richten we ons met name op de verbinding die je maakt met je partner door het knopen of geknoopt worden en het spel van aandacht en nabijheid. Shibari gaat over vertrouwen, aandacht en overgave. Het gaat dus vooral om de ervaring en het samen ontdekken en spelen, waarbij het touw een verlengstuk van jezelf is.

Hierdoor ontstaat een vorm om te experimenteren met overgave en overname, te onderzoeken wat je grenzen zijn en te ontdekken wat het met jouw lichaam, mind en spirit doet. Het helpt op speelse en prikkelende wijze om meer in je lijf te zijn en nieuwe manieren van aanraking te ervaren. Dit is een mooie brug naar tantra, waarbij je ook uitgedaagd wordt te voelen, te ervaren, open en aanwezig te zijn in het hier-en-nu en om in de vertraging te gaan.

Wat kun je verwachten?
Een speelse en verdiepende workshop, waardoor je meer gaat voelen in je lichaam en uitgedaagd wordt om te verkennen, ontdekken en spelen. Je werkt alleen met je eigen partner. Omdat we je uitnodigen om zowel in overgave te gaan als ook te leiden, kun je aspecten in jezelf tegen komen, die weerstand oproepen of angst. Het kan enorm bevrijdend zijn dit onder ogen te zien en de ruimte te ervaren voorbij alle defensie mechanismen. Wij zijn er voor je om je hierin te ondersteunen en aan te moedigen. Verruimend en verbindend, prikkelend en helend, maar niet seksueel. Met technische handreikingen en spelregels zorgen we voor duidelijke kaders die veiligheid bieden om je over te geven aan deze nieuwe ervaring.

De workshop staat in het teken van het leren van een aantal basis knoop technieken die je toepast op elkaar en waarin je in beide rollen ervaringen opdoet. De avonden nodigen uit om te spelen met wat je geleerd hebt voorbij de techniek. Plezier, spelen, ontdekken en ruimte om te verkennen staan hierbij voorop. A tantric playground!

Wat levert het op?
Het “spelen met touwen” laat onze oorspronkelijke, speelse natuur naar boven komen en onze nieuwsgierigheid naar andere en nieuwe manieren van aanraking en verbinding met onze partner. Door het vertrouwen dat je opbouwt, kan er een sterkere band ontstaan. Door het vrijkomen van emoties en gevoelens en gelukshormonen kan het ook een helende, bevrijdende werking hebben. Shibari is een fijne manier om in contact te komen met overgave, loslaten en vertrouwen voelen. Je kunt niet anders. Langzaamaan zinken tot je bij diepere lagen komt, waardoor je rust en totale ontspanning ervaart. Shibari beoefenen kan erotiserend werken en je seksleven een nieuwe dimensie geven, waardoor je relatie zich ook in dat opzicht kan verdiepen.

De kosten voor deze workshop zijn 250 euro per koppel. 1 koppel kan blijven overnachten. In dat geval zijn de kosten 375 euro.

Sunday 04 February 2024 van 14:00 tot 21:00

Meerleseweg 8, 5113 BL Ulicoten, Nederland

Over de organisatie

“Tantra geeft je meer balans, focus en plezier in je leven en relatie(s). ”

Wij ondersteunen je bij het meer in balans komen, in je leven, relatie en persoonlijkheid. Massages, lichaamswerk, coaching en workshops

Shibari en tantra: Playful connection

Meer evenementen van Hartenlust

Wednesday, 28 Feb. om 19:30
Tantra play avonden
Hartenlust
Tantra Dansen in verbinding Playfulness
Sunday, 03 Mar. om 13:00
Massage verbindingsmiddag voor vrouwen incl. maaltijd
Hartenlust
Tantra Massage Vrouwen workshops
Thursday, 21 Mar. om 19:30
Tantra play avonden
Hartenlust
Tantra Dansen in verbinding Playfulness
Sunday, 14 Apr. om 13:00
Massage verbindingsmiddag voor vrouwen incl. maaltijd
Hartenlust
Tantra Massage Vrouwen workshops

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 09 May. om 12:00
NATURAL HIGH FESTIVAL ~ MAGIE VAN VERBINDING
Natural High
Cacao ceremonie Ecstatic Dance Tantra
Saturday, 16 Mar. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Polarity Workshop
Exploring Deeper
Tantra Tempel Lichaamswerk
Friday, 03 May. om 10:00
Odessa Tantra Festival
Odessa Amsterdam
Tantra Tempel Persoonlijke Ontwikkeling
Saturday, 30 Mar. om 10:00
Queer Tantra & Energy Sex
Exploring Deeper
Tantra Lichaamswerk Energiewerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl