Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht - Vrouwencirkel

Thursday 18 January 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Play vrouwencirkel

Iedere maand organiseert Play een vrouwencirkel onder begeleiding van Roos Griffioen en Maryse Karsten met een wisselend thema.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe events dan kun je deelnemen in de whatsappgroep voor de vrouwencirkels, neem hiervoor contact op met Roos of Maryse.

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een plek waar ruimte is voor je gevoel. Middels verschillende oefeningen zoals meditatie, dans en gesprek, gaan we de verbinding aan met elkaar en voornamelijk met onszelf. Het is een veilige omgeving waarin je niets hoeft: je mag al je plannen en verhalen loslaten en gewoon zijn. Vanuit deze rust kan er helderheid ontstaan over wie je bent en wat je wilt. Je mag jezelf zonder maskers laten zien en daarin steeds meer je kracht vinden.

Tijdens de cirkel ben je in contact met andere vrouwen, die jouw zien en steunen in je proces. Het mooie daaraan is dat er zoveel herkenning is: we hebben uiteindelijk allemaal behoeften, en we komen allemaal obstakels tegen. Het is een prachtige plek om te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.

Praktisch gezien is iedere bijeenkomst anders, maar wat je in ieder geval kan verwachten is stilte, een deelcirkel en bewegingsoefeningen.

Voor wie zijn de cirkels bedoeld?

Iedereen die zich als vrouw identificeert is van harte welkom. Als je je geen vrouw voelt maar wel graag wil komen, stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we wat er mogelijk is.

Waarom een evenement speciaal voor vrouwen?

Tja, wat betekent vrouwelijk of mannelijk in de huidige samenleving? We ontdekken steeds meer hoe vloeibaar deze termen zijn en dat de binaire man/vrouw indeling waarmee we zijn opgevoed niet passend is en soms een belemmering vormt voor het ontdekken van onze eigen potentie. Juist omdat we met deze binaire indeling zijn opgegroeid creëren we een plek speciaal voor vrouwen, omdat we allen ervaren hebben hoe het is om in dit hokje geplaatst te worden. Tegelijk houden we deze cirkel graag zo inclusief mogelijk.

Over ons:

Roos en Maryse hebben elkaar leren kennen in een tantra training waarin ze meteen samen de diepte indoken. Het vermogen om samen te reflecteren en te voelen was de basis voor een stevige vriendschap. Wat ze daarnaast typeert is enerzijds een aardse, nuchtere blik en anderzijds het lef om echt kwetsbaar te zijn. Daarnaast hebben ze altijd genoeg energie om een feest te maken.

Waar Roos impulsiever reageert, is Maryse wat meer beschouwend. Hierin vullen ze elkaar goed aan. Ze leren van elkaar en supporten elkaar om steeds te blijven groeien en zichtbaar te zijn in hun authenticiteit. Samen willen ze dit ook bieden aan andere en vanuit deze ambitie organiseren ze evenementen.

Over Roos:

Roos heeft een therapeutische achtergrond en begeleidt cliënten vanuit verschillende psychotherapeutische stromingen zoals NLP, transactionele analyse en systemisch werk. Ze heeft daarnaast veel tantra en lichaamsgericht werk gedaan waarbij ze groepen intuïtief begeleidt. In haar vrije tijd houdt ze van expressie zoals theater en dansen. De combinatie tussen speelsheid en diepgang is precies de plek waar ze van houdt en meeneemt in de vrouwencircels.

Over Maryse:

Maryse heeft een opleiding tot holistisch bekkentherapeut gevolgd en begeleidt vrouwen in het zakken in hun lijf en het innerlijk weten dat daaruit voortkomt. Daarnaast heeft ze veel ervaring met tantra. Die ervaringen hebben haar doen ontwikkelen van een verlegen meisje naar een speelse en krachtige vrouw. Deze ontwikkeling gunt ze iedereen en is de drijfkracht voor het organiseren van dit soort events.

Praktisch:

Inloop: 19:15
Zorg dat je er op tijd bent zodat we boven op tijd met de workshop kunnen starten. De deuren sluiten om half 8.
Start workshop: 19:30
Eindtijd: rond 22.00
Er is plek voor maximaal 16 vrouwen.

Tickets zijn te koop via Hipsy of aan de deur.
Kosten: €19,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart. Voor de strippenkaartreservering gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden.

Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht

(Gratis parkeren kan naast het gebouw):
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.
PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/

Thursday 18 January 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Anoniem

Play Utrecht - Introductieworkshop Geweldloze communicatie

Leuke workshop gegeven door dames die weten waar ze het over hebben. Avond vloog voorbij 💫

Lees meer

JP De Kam

Play Utrecht - Mannencirkel - Peer Group Editie

Heel mooi gedaan. Wil je als man, tussen de veiligheid van andere mannen, jezelf uitten en de steun van de man voelen? Kom dan langs!

Lees meer

Walter Boon

Play Utrecht: Spelen

Leuke setting om lekker te spelen met andere volwassenen. Fijn dat er ook structuur in het evenement zat, dat deden Roos en Evelien heel goed.

Lees meer

Play Utrecht - Vrouwencirkel

Meer evenementen van Play Utrecht

Wednesday, 28 Feb. om 19:15
Play Heart: Jaloezie is een bitch!
Play Utrecht
Relaties Verbinding Open Relaties
Thursday, 29 Feb. om 19:15
Play Utrecht - Vrouwencirkel
Play Utrecht
Vrouwencirkels Leven vieren
Monday, 04 Mar. om 19:15
Play Utrecht: Fijn Mantra's Zingen!
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Wednesday, 06 Mar. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Wednesday, 28 Feb. om 19:00
Ecstatic Dance Leuven *DJ Caroline 'S Jegers ~ Poetry In Motion*
Ecstatic Dance Leuven
Ecstatic Dance Leven vieren Embodiment
Monday, 12 Aug. om 17:00
Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Thursday, 25 Apr. om 18:00
Het Leukste Play Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Friday, 01 Mar. om 19:00
De DansTempel - DJ Audyo - 1 Maart
De DansTempel
Ecstatic Dance Leven vieren Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl