Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

the Sound of Light - the Gents

Saturday 09 December 2023 van 20:00 tot 22:00

Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, 2636 AX Schipluiden, Nederland

Over dit evenement

Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. De stemmen van het mannenensemble, met zijn unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, verlichten en verwarmen de donkere decembermaand. Kom je luisteren en af en toe zachtjes meeneuriën?

In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Zo maakten zij diverse tournees naar onder andere Japan, Canada, Zweden, Duitsland, Engeland en Spanje. Ook namen The Gents enkele goed ontvangen cd’s op. Na zijn vertrek in 2008 bleef Dijkstra als vaste gastdirigent verbonden aan het ensemble. Daarna stonden The Gents achtereenvolgens onder leiding van Maria van Nieuwkerken, Béni Csillag en Krista Audere. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer.

Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve!

Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder andere de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing en voor hun laatste project ‘Denkend aan Holland’ de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma.

Met dit laatste project heeft het ensemble ook een nieuwe artistieke lijn ingezet: het richt zich specifiek op Nederlands repertoire en heeft de ambitie om de komende jaren steeds meer muziek van Nederlandse bodem te (her)ontdekken.

“The Sound of Light is een theatraal muziekproject met als thema ‘licht’. Als bron van het leven en als opdracht aan jezelf. Er klinkt klassieke muziek, een bijzondere Nederlandse poppremière, er zijn Afro-Amerikaanse spirituals en er wordt speciaal voor dit programma een nieuw stuk gecomponeerd door Setareh Nafisi op een gedicht van Rumi over de afwezigheid van licht. Verschillende videointerviews over de onderwerpen die aan bod komen in de muziek worden muzisch verweven in het programma. Het project gaat over hoop, het beste uit jezelf halen en over verbinding maken met ‘de ander’.”

Prijs concert: € 23,- inclusief een drankje ex servicekosten
Prijs concert: € 50,50 inclusief maaltijd ex servicekosten

Saturday 09 December 2023 van 20:00 tot 22:00

Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, 2636 AX Schipluiden, Nederland

Over de organisatie

Op Hodenpijl, een plek waar we o.a. met een biologisch restaurant en een cultuurkerk lichaam, geest en ziel voeden.

Op Hodenpijl

the Sound of Light - the Gents

Meer evenementen van Op Hodenpijl

Wednesday, 28 Feb. om 20:00
DNA, Epigenetica en DNA Zelf-Healing - Saskia Bosman
Op Hodenpijl
Lezing Healing
Wednesday, 06 Mar. om 20:00
Krachtvoer, een werelds verhaal over voeding - Marieke de Zwaan
Op Hodenpijl
Lezing Voeding
Friday, 08 Mar. om 20:00
Neveldieren - Spinvis & Saartje van Camp
Op Hodenpijl
Optreden Live muziek
Sunday, 10 Mar. om 14:00
Voorbij ruimte en tijd - Bert Janssen
Op Hodenpijl
Lezing

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 10 Mar. om 13:30
Love in Motion Sunday Dance met Caroline S'Jegers en Johannes Siemann
Esther Landa -Love in Motion-
Ecstatic Dance Conscious Dance Live muziek
Saturday, 20 Apr. om 12:00
Earth Day Celebration
Sister Moon
Concert Live muziek Ecstatic Dance
Saturday, 23 Mar. om 19:00
NATARAJ OOSTERHOUT | LIVE: THE WANDERER
Nataraj
Vrije Dans Ecstatic Dance Live muziek
Friday, 19 Apr. om 19:30
Kabeção en João M Nunes Unplugged
Handpan Studio
Muziekavond Handpan Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl