Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Bosbad - dag van de stilte

Sunday 29 October 2023 van 9:00 tot 12:00

BlueWoods, Gemondesestraat 8, 5298 NZ Liempde, Nederland

Over dit evenement

Hetbosin.nu (Joost van Pagée) organiseert maandelijks een bosbad avontuur in de Geelders, een heel mooi onontdekt bos in Liempde, Noord-Brabant. Iedere maand haakt in op het huidige seizoen.

Het is vandaag de dag van de stilte. Een landelijke evenement, waarin we stil staan bij de stilte, maar deze ook gaan ervaren. Dit bosbad vindt dan ook volledig in stilte plaats. Alle uitnodigingen van de gids krijg je op papier.

We zitten midden in de herfst. De natuur laat los. Het maakt de transitie van zomer naar winter. Dieren en bomen maken zich op voor de winter(slaap). Er verschijnen overal schitterende kleuren van bladeren aan de bomen. Ideaal moment om het bos in te gaan dus. De herfst nodigt ons uit om datgene los te laten wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de boom haar bladeren laat vallen, langzaam één voor één naar de grond. In stilte, in vertraging en berusting.

Tijdens het bosbad (bosbeleving) kom je door vertraging en verstilling in verbinding met de natuur en het bos. Je gaat uit je hoofd en komt in direct contact met de aarde. Heel bewust zoom je in op dat wat jij nu nodig hebt en wat de natuur/ het bos je te bieden heeft. Naast bezinnen nodig ik je ook uit om mee op avontuur te gaan. Om te durven, om te spelen, om lol te maken.

Reacties van deelnemers:
'Op een druilerige zondagochtend jezelf overgeven aan de natuur en al je zintuigen wakker laten worden… het kostte even moeite. Maar 2 uur later was ik een aantal inzichten rijker en weer helemaal opgeladen. Blij dat ik mee heb gedaan! Dank je wel, Joost'

‘Heerlijk genieten in de natuur onder de bezielde leiding van Joost. Door zijn manier van Zijn ontstaat alles op natuurlijke wijze. Je leert je pas vertragen en verstillen terwijl je zijn liefdevolle aandacht voelt & ervaart. Voor mij een hele fijne start van een zondag ochtend waarbij de stilte en de ervaring met de natuur nog de hele dag als een warm ‘bos’ bad voelt.’

'Een bijzondere wandeling om bewust te vertragen. Joost neemt je mee op (innerlijke) ontdekkingstocht in het bos en laat je op verschillende manieren stilstaan bij de natuur en het seizoen. Mooi om in dit tempo het bos te ervaren en te onthaasten!

'In het bosbeleven verzorgt Joost op zijn eigen, unieke wijze én zachte manier, hoe we kunnen vertragen en verstillen om nóg meer in contact te komen met onze ware zijn.'

'Mooie ervaring en beleving. Je komt tot rust door een wandeling in stilte in het bos. Joost begeleid je goed en leert je focussen op je zintuigen.'

Zondag 29 oktober 2023 van 9:00 tot 12:00

Startpunt:
BlueWoods, Gemondesestraat 8, 5298 NZ Liempde, Nederland

Sunday 29 October 2023 van 9:00 tot 12:00

BlueWoods, Gemondesestraat 8, 5298 NZ Liempde, Nederland

Over de organisatie

'Het Bos in' is de natuurpraktijk van Joost van Pagée. Hij geeft 1 op 1 coaching en organiseert bosbad sessies en natuurdagen voor groepen.

Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving

Reviews

Karin Hout

Lentebosbad - May the trees be with you

Een gewone zondagochtend was bijzonder door het bosbad. Bijzonder fijn om te verstillen en vertragen in de prachtige omgeving van het bos, waardoor geluiden, geuren, beelden anders werden waargenomen. Prachtig. Ik heb genoten.

Lees meer

Anoniem

Inverno (winter) bosbad

Een heerlijke manier om het bos werkelijk te ervaren. Met tijd, stilte en aanwijzingen tot stilstand te komen en in mijn lijf te registreren hoe alles voelt, hoe ik reageer op de wijsheid van dit seizoen in het bos en aanwezig te zijn. Te vertragen naar het ritme van de natuur en de eenvoud en kracht te voelen van de bomen. Joost is een fijne en wijze gids die zich afstemt op de groep en de omgeving, die de tijd neemt om je te laten landen en alle ruimte geeft voor jezelf en je eigen proces. Aanrader om ieder seizoen een keer te herhalen.

Lees meer

Kim Hemmes

Inverno (winter) bosbad

Heerlijke beleving! Joost biedt een zachte wijze van vertragen, met veel ruimte en speelsheid, om lekker terug te landen in de/je natuur. Deze vorm van aandacht en respect verdient iedere boom, persoon en seizoen! Dankjewel Joost.

Lees meer

Bosbad - dag van de stilte

Meer evenementen van Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving

Friday, 06 Sep. om 10:00
May the trees be with you - natuurverbindingsdag (de herfst)
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Natuur Bosbaden Bewustzijnsontwikkeling
Sunday, 08 Sep. om 09:00
Herfstbosbad - May the trees be with you
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Bosbad -Shinrin Yoku Natuur Mindfulness
Friday, 06 Dec. om 10:00
May the trees be with you - natuurverbindingsdag (de winter)
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Natuur Bosbaden Bewustzijnsontwikkeling
Sunday, 08 Dec. om 09:00
Winterbosbad - May the trees be with you
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Bosbaden Bosbad -Shinrin Yoku Natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 22 Jun. om 08:00
Zomer Zonnewende Vol Leven Bosbad in het Jaarwiel
Bosbaden-shinrin-yoku.nl
Bosbaden Equinox/Zonnewende Bosbad -Shinrin Yoku
Thursday, 27 Jun. om 19:00
Midzomeravond Bosbad in het Nationaal Bomenmuseum Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Saturday, 22 Jun. om 08:30
Sup Yoga Adventure ( Dordtse Biesbosch)
Lifestyle Studio | Dordrecht
Yoga Natuur Bosbaden
Sunday, 23 Jun. om 10:00
Midzomer bosbad
Naar het bos
Natuur Bosbad -Shinrin Yoku Ontspanning
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl