Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play tantra retraite: Gronding

Vrijdag 06 oktober 2023 om 10:00 tot zondag 08 oktober 2023 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over dit evenement

In drie rijkgevulde dagen gaan we op onderzoek naar de grond in jezelf. Een grond die je een stevige basis kan bieden vanuit waar je het leven met nieuwe verwondering tegemoet kunt treden. Tantra geeft ons een hoop tools om onszelf te leren ondersteunen in ons proces van groei. In een zachte bedding zullen we dit weekend deze tools gaan aanspreken.

In tantra werken we veel in contact met anderen, omdat er een boel te beleven is in verbinding. Soms hebben we echter ook de neiging om daarin de verbinding met onze eigen grond wat uit het oog te verliezen.

Gronding is dus onontbeerlijk op het pad van tantra. In jezelf een basis leggen om op te bouwen en een fundament waar je naar terug kan als je eens wegraakt van jezelf. Het kan gronding zijn in je eigen lijf, waar zoveel heldere signalen en wijsheid in te vinden is, en daarbij ook gronding in je bewustzijn en aanwezigheid. Juist hierdoor kan de verbinding met anderen een meer vervullende kwaliteit krijgen.

We zullen spelen met de aardende kwaliteiten van vertraging en focus en ook met de stabiliteit van het oog van de storm. Sta je nog stevig in een gevoel van verwarring of overspoeld worden? Hoe vind je aarding in extase en bliss? Loop je op het pad naar verlichting nog stevig met je voeten op de grond?


Hoe ziet zo’n retreat eruit?

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en gezelligheid is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Je zult de verbinding aangaan met jezelf en de ander.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je levensenergie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Massage, lichaamswerk en ademwerk
- Dans & beweging
- Tantrische meditaties, zowel verstild als dynamisch
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen om jezelf te openen
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf.

We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces, en wij bieden daarbij de nodige ondersteuning. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

We werken veelal ervaringsgericht en met nieuwsgierigheid als uitgangspunt. Elk moment is een nieuw moment dat je kan ontdekken en open tegemoet kan treden.
Deze retraite is geschikt voor jou als je nieuw bent in de tantrawereld én het kan een enorme rijkdom bieden als je al enige tantra-ervaring hebt en dit aspect graag meer wilt gaan onderzoeken.


School voor Verwondering
Deze retraite is de eerste in een reeks retraites en trainingen die we vanuit de nieuw opgerichte scholingstak van Play gaan aanbieden. Vanaf 2024 gaan we vanuit de School voor Verwondering o.a. jaartrainingen Tantra aanbieden waarvan het Grondings-weekend de introductie retraite is. Hierin worden allerlei tools en basiservaringen aangedragen waar we in de rest van de training op voort zullen borduren.

Om meer te lezen over de toekomstige trajecten van de School voor Verwondering kan je kijken op:
https://www.playcommunity.nl/de-school-voor-verwondering


Het team
Deze retraite bij PLAY wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens. Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Toen tantra een jaar of 6 geleden op mijn pad kwam wist ik meteen: dit is helemaal mijn ding. Tantra heeft mijn leven zoveel meer vrijheid, rijkdom, stevigheid en plezier gebracht. Ik ben er volledig ingedoken – bij verschillende scholen en leraren heb ik mogen onderzoeken (en onderzoek ik nog steeds) hoe ik mijn heerlijkste en meest vervullende leven kan leiden. Ik geef nu een aantal jaar workshops en retraites op het gebied van tantra en seksualiteit. Ik vind het geweldig om dit pad, dat mij zoveel brengt, te delen met anderen. Het is wonderlijk om mensen te zien bewegen door de krochten van het leven, met grote en kleine stappen te groeien en stoeien. Om daarbij aanwezig te mogen zijn.
Een van mijn grote drijfveren in het leven is genieten. In mijn werk wil ik mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer en krachtiger te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Ik werk met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


Praktisch
Start: vrijdag 6 oktober 2023 om 11:00 (aankomst vanaf 10:00)
Einde: zondag 8 oktober 2023 om 16:00

Locatie: we mogen voor het weekendretreat vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit. Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Kaartjes

De kosten voor deze retraite zijn € 500,- *

In het kaartje is alles inbegrepen: drie dagen programma, gezond veganistisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

→ Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

Vrijdag 06 oktober 2023 om 10:00 tot zondag 08 oktober 2023 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over de organisatie

De Play Community organiseert festivals, retreats en vakanties voor 20’ers en 30’ers die willen voelen dat ze leven!

In samenwerking met

De School voor Verwondering

Reviews

Merijn

Play Utrecht - Bloemetjes en bijtjesfeest!

Graag meer van dit (: Erg fijne avond!

Lees meer

Jolien Stoop

Play! Warm Winter Wonder Indoor Festival

Vervullend! Een warm liefdevol bad met inspirerende workshops, knuffels, ontspanning, plezier en inzichten. Zelf ook een workshop gegeven over tantra en natuur, perfecte plek om nieuwe dingen uit te proberen en veilig uit mijn comfortzone te stappen. Dit is mijn lievelings oud en nieuw feest!

Lees meer

Ludwik Górski

Play! Warm Winter Wonder Indoor Festival

Geweldig retraite met fantastische mensen en organisatie. Bedankt

Lees meer

Play tantra retraite: Gronding

Meer evenementen van Play Community

Donderdag, 25 apr. om 18:00
Het Leukste Play Festival - Voorjaarseditie
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Vrijdag, 17 mei. om 18:00
Play: Het Avontuurlijke Eiland Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Maandag, 10 jun. om 18:00
Play/Freedive - Lekkere lenteweekje
Play Community
Vakantie Meerdaagse retraites Leven vieren
Maandag, 10 jun. om 18:00
Play/Freedive - Knuffelen in de wei! (Lekkere lenteweekje)
Play Community
Leven vieren Jongeren Knuffelworkshops

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 17 mei. om 15:00
Ecstatic Vibrations Dans Weekend
Light Spirit Events
Ecstatic Dance Meerdaagse retraites Dansen in verbinding
Donderdag, 09 mei. om 12:00
NATURAL HIGH FESTIVAL ~ MAGIE VAN VERBINDING
Natural High
Cacao ceremonie Ecstatic Dance Tantra
Zondag, 23 jun. om 14:45
Sensual Play Party: Kinksterfest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Zaterdag, 20 jul. om 14:00
Red Play Party (Temple) Summer Edition! / Sensual Tantric Consent
Exploring Deeper
Tempel Conscious Sexuality Tantra
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl