Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht: Vrouwencirkel

Vrijdag 31 maart 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Play vrouwencirkel

Iedere maand organiseert Play een vrouwencirkel onder begeleiding van Roos Griffioen en Maryse Karsten met een wisselend thema. Deze maand: ‘seksualiteit’.

Een levendig thema waarin veel gebeurt en ook veel gedoe op kan zitten. Het voel heerlijk als het stroomt. Maar als dat het even niet doet kan dat veel effect hebben op onze gemoedstoestand. Onzekerheid en zelftwijfel zijn niet ver weg. Vrouwelijkheid lijkt zo verbonden met seksualiteit. Hoe ervaar jij dat? In deze cirkel willen we ruimte bieden aan elke beleving van seksualiteit. Door open te delen over je eigen ervaring vinden we vaak herkenning bij elkaar.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe events dan kun je deelnemen in de whatsappgroep voor de vrouwencirkels. Neem hiervoor contact op met ons of met Maryse en Roos.

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een plek waar ruimte is voor je gevoel. Middels verschillende oefeningen zoals meditatie, dans en gesprek, gaan we de verbinding aan met elkaar en voornamelijk met onszelf. Het is een veilige omgeving waarin je niets hoeft: je mag al je plannen en verhalen loslaten en gewoon zijn. Vanuit deze rust kan er helderheid ontstaan over wie je bent en wat je wilt. Je mag jezelf zonder maskers laten zien en daarin steeds meer je kracht vinden.

Tijdens de cirkel ben je in contact met andere vrouwen, die jouw zien en steunen in je proces. Het mooie daaraan is dat er zoveel herkenning is: we hebben uiteindelijk allemaal behoeften, en we komen allemaal obstakels tegen. Het is een prachtige plek om te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.

Praktisch gezien is iedere bijeenkomst anders, maar wat je in ieder geval kan verwachten is stilte, een deelcirkel en bewegingsoefeningen.

Voor wie zijn de cirkels bedoeld?

Iedereen die zich als vrouw identificeert is van harte welkom. Als je je geen vrouw voelt maar wel graag wil komen, stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we wat er mogelijk is.

Waarom een evenement speciaal voor vrouwen?

Tja, wat betekent vrouwelijk of mannelijk in de huidige samenleving? We ontdekken steeds meer hoe vloeibaar deze termen zijn en dat de binaire man/vrouw indeling waarmee we zijn opgevoed niet passend is en soms een belemmering vormt voor het ontdekken van onze eigen potentie. Juist omdat we met deze binaire indeling zijn opgegroeid creëren we een plek speciaal voor vrouwen, omdat we allen ervaren hebben hoe het is om in dit hokje geplaatst te worden. Tegelijk houden we deze cirkel graag zo inclusief mogelijk.

Over ons:

Roos en Maryse hebben elkaar leren kennen in een tantra training waarin ze meteen samen de diepte indoken. Het vermogen om samen te reflecteren en te voelen was de basis voor een stevige vriendschap. Wat ze daarnaast typeert is enerzijds een aardse, nuchtere blik en anderzijds het lef om echt kwetsbaar te zijn. Daarnaast hebben ze altijd genoeg energie om een feest te maken.

Waar Roos impulsiever reageert, is Maryse wat meer beschouwend. Hierin vullen ze elkaar goed aan. Ze leren van elkaar en supporten elkaar om steeds te blijven groeien en zichtbaar te zijn in hun authenticiteit. Samen willen ze dit ook bieden aan andere en vanuit deze ambitie organiseren ze evenementen.

Over Roos:

Roos heeft een therapeutische achtergrond en begeleidt cliënten vanuit verschillende psychotherapeutische stromingen zoals NLP, transactionele analyse en systemisch werk. Ze heeft daarnaast veel tantra en lichaamsgericht werk gedaan waarbij ze groepen intuïtief begeleidt. In haar vrije tijd houdt ze van expressie zoals theater en dansen. De combinatie tussen speelsheid en diepgang is precies de plek waar ze van houdt en meeneemt in de vrouwencircels.

Over Maryse:

Maryse heeft een opleiding tot holistisch bekkentherapeut gevolgd en begeleidt vrouwen in het zakken in hun lijf en het innerlijk weten dat daaruit voortkomt. Daarnaast heeft ze veel ervaring met tantra. Die ervaringen hebben haar doen ontwikkelen van een schuchter en verlegen meisje naar een vrije en krachtige vrouw. Deze ontwikkeling gunt ze iedereen en zijn de drijfkracht voor het organiseren van dit soort events.



Praktisch:

Inloop: 19:15
Zorg dat je er op tijd bent zodat we boven op tijd met de workshop kunnen starten. De deuren sluiten om half 8.
Start workshop: 19:30
Eindtijd: rond 22.00
Er is plek voor maximaal 16 vrouwen.

Tickets zijn te koop via Hipsy of aan de deur.
Kosten: €17,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart.

Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht

(Gratis parkeren kan naast het gebouw):
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.
PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/

Vrijdag 31 maart 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

In samenwerking met

Roos Griffioen

Contact

Reviews

Janna

Play Heart: Daten met een vleugje tantra (Women Edition 🖤)

Van tevoren was ik wat gespannen, maar tijdens het event lukte het goed om te ontspannen. Dit kwam door de setting en door de lieve dames die het event hosten. Bedankt voor deze mooie ervaring!

Lees meer

Inge

Play Utrecht: Core Energetica

Mooie en waardevolle introductie in wat lichaamswerk voor je kan doen!

Lees meer

Lars Van Dijk

Play Utrecht: Core Energetica

Fijne open ervaring waarin je echt werd uitgenodigd om naar binnen te gaan en te kijken waar jij behoefte aan hebt. Te luisteren naar je lichaam en er op te vertrouwen en dat het het je geeft wat je nodig hebt. Op zowel fysiek, mentaal als spiritueel vlak. 🙏

Lees meer

Play Utrecht: Vrouwencirkel

Meer evenementen van Play Utrecht

Woensdag, 24 apr. om 19:30
Play Utrecht: Vervolgcursus Tantra (Adventure into Self)
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Leven vieren
Donderdag, 25 apr. om 18:00
Het Leukste Play Festival - Voorjaarseditie
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Maandag, 06 mei. om 19:15
Play Utrecht: Fijn Mantra's Zingen!
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Dinsdag, 07 mei. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 11 mei. om 14:00
Vrouwencirkel met Rite of the Womb
Vrouwencirkel Culemborg
Rite of the Womb Vrouwencirkels Persoonlijke Ontwikkeling
Vrijdag, 03 mei. om 19:00
Oersterke Cirkel
Angy's Moon Vrouwencirkels & Coaching
Mannencirkels Vrouwencirkels Gezondheid
Vrijdag, 26 apr. om 19:30
Open Vrouwencirkel Zwolle
Merel Nelissen - Vrouwencirkels - Cacao Ceremonies - Zwolle
Vrouwen workshops Vrouwencirkels
Donderdag, 20 jun. om 20:00
Neem je borsten in eigen handen!
Centrum voor Vrouwen - Claudia van het Kaar
Vrouwen workshops Gezondheid Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl