Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht - Tantra-cursus: Dissolving the Self

Wednesday 03 May 2023 om 19:30 tot Wednesday 24 May 2023 om 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

In deze reeks van 4 avonden gaan we een stapje verder op het Tantra-pad. Voor iedereen die de Basiscursus Tantra bij Play heeft gevolgd of voor mensen met al wat ervaring elders die het verlangen hebben nog wat dieper te gaan.

Als tantra een pad is waar je langzaamaan een steeds vrijer mens wordt, wat gebeurt er dan als je op een bepaald punt bevrijd raakt van jezelf? In deze cursus gaan we werken met het loslaten van de structuren en vormen die we denken dat we zijn. In tantra zijn fascinerende technieken te vinden die ons helpen los te komen van de mind en het ego.

In ons leven hebben we doorgaans geleerd wie of wat we zijn en hoe we ons gedragen in de wereld – dit is nuttig, én er is een hoop vrijheid te vinden wanneer we hier ook buiten kunnen stappen. Als je merkt dat je niet echt iets bent, een minder vaste vorm hebt dan je normaal zou denken, heb je meer ruimte om te kiezen wat je op elk moment wilt zijn.

In deze cursus werken we met de thema’s vormeloosheid en loslaten. Anders dan de andere cursussen en retreats die we aanbieden, gaan we op een nieuwe manier de diepte van tantra in. We werken veel met bewustzijnsveranderende meditaties. In deze meditaties kom je geregeld anderen tegen, om elkaar te ondersteunen in het onderzoek en het avontuur naar het onbekende. Hierin komen we op plekken waar geluk, het mens-zijn en goddelijkheid naast elkaar te vinden zijn.

Ben je nieuwsgierig naar hoe tantra je kan brengen naar een meer ruimtelijke staat in jezelf, en hoe het voelt om minder vastomlijnd, minder gedefinieerd te zijn? Zou je je wel willen overgeven aan meditaties waar je je wellicht een beetje spacey van gaat voelen? Kom, durf, doe mee!

Een beetje ervaring met Tantra of ander werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is voor deze cursus vereist. Het is fijn als je de mogelijkheid kunt scheppen voor jezelf om je veilig genoeg te voelen om daadwerkelijk los te laten. Als je twijfelt of je genoeg ervaring hebt, kan je altijd een berichtje sturen naar info@playcommunity.nl of naar Bart-Jan zelf.
Of je doet mee met de basiscursus:
https://hipsy.nl/event/8249-play-utrecht-basiscursus-tantra

We hebben zeker respect voor ieders tempo en grenzen. De reeks is geschikt voor mensen met en zonder vaste partner. Als we oefeningen in koppels doen, roteren we steeds met oefen partners. Tijdens deze reeks doen we geen expliciete seksuele handelingen. Als er oefeningen zijn waarbij je iets uit zou kunnen doen, zoals bijv. bij massage, is de keuze altijd aan jezelf hoeveel je uit doet.

~~~ Over Bart-Jan
Bart-Jan bewandelt nu een jaar of 11 met enthousiasme het Tantra-pad. ‘Wat ik zo fijn vind aan Tantra is dat het je een breed scala aan ingangswegen biedt om onderzoek te plegen naar hoe en waarom je beweegt. Het meer en meer bewust worden van mezelf in alle facetten heeft er toe geleid dat ik een veel vrijer en rijker mens ben geworden. Minder leven vanuit angst, meer staan voor wie ik ben, meer zien hoe groots en wonderlijk het leven is.’ In zijn dagelijks leven is hij begeleider van tantra- en massage-workshops, masseur en hoofdman van Stichting PLAY! www.playcommunity.nl

~~~ Over Laura
Laura is de afgelopen 7 jaar intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig geweest. Nu geeft ze retraites en workshops op het gebied van tantra en seksualiteit (o.a. bij Play). Een van haar grote drijfveren in het leven is genieten. In haar werk wil ze mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Laura werkt met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Laura is ook seks- en relatiecoach en begeleidt stellen in tantra-dates aan huis. Meer kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Door: Bart-Jan Dokter & Laura Eggens
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers
Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Data:
In deze serie komen we 4 keer een woensdagavond (19:30-22:00) bij elkaar, namelijk op:
3, 10, 17 en 24 mei 2023.

Inloop: 19:00, wees op tijd!

Kosten:
De serie van vier avonden wordt aangeboden voor €140,-

Wednesday 03 May 2023 om 19:30 tot Wednesday 24 May 2023 om 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

In samenwerking met

Reviews

Walter Boon

Play Utrecht: Zouk Tweeluik

Fijne workshop om kennis te maken met de dansvorm Zouk, zeker voor een absolute beginner zoals ik. Dit wil ik vaker doen!

Lees meer

Evelien Buynsters

Play Heart: De Ladder

Een heerlijke avond om te voelen wat ik verlang, hoe ik hier woorden aan geef en ontdekte hoe heerlijk het is om tot een gezamenlijke JA te komen. Dank jullie wel!

Lees meer

Luc Van Ewijk

Play Heart: De Ladder

Heel leuk. De ladder oefeningen mochten wel iets langer duren. Meer dan 4 partners.

Lees meer

Play Utrecht - Tantra-cursus: Dissolving the Self

Meer evenementen van Play Utrecht

Monday, 24 Jun. om 19:15
Play Utrecht: Improvisatietheater met typetjes
Play Utrecht
Theater Playfulness Verbinding
Tuesday, 25 Jun. om 19:30
Play Utrecht: Basiscursus Tantra
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Persoonlijke Ontwikkeling
Saturday, 29 Jun. om 13:45
Play & Freedive: Het Fort Feest!
Play Community
Creativiteit Playfulness Festivals
Monday, 01 Jul. om 19:15
Play Utrecht: Fijn Mantra's Zingen (Seizoensafsluiter met potluck!)
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding

Dit vind je misschien ook interessant

Monday, 12 Aug. om 17:00
Play/Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Tuesday, 25 Jun. om 19:30
Play Utrecht: Basiscursus Tantra
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Persoonlijke Ontwikkeling
Sunday, 08 Sep. om 14:45
Sensual Play Party: The way of the heart
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Wednesday, 25 Sep. om 15:00
🛕 Our Temple 🛕 25-29 Sep '24 (by Denise, Femke & Lexmy)
Partners in Magic
Tantra Tempel Festivals
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl