Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ontmoeting met je Animus

Friday 20 January 2023 om 14:00 tot Sunday 22 January 2023 om 15:30

De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam, Nederland

Over dit evenement

Jungiaanse dieptetherapeuten Bouchra Arbaoui en Mireille Steenkamer, nemen je 3 dagen mee op ontdekkingsreis naar jou eigen Gids, om je bewustwording op je innerlijke stem te vergroten.

Volgens de Zwitserse psychiater Carl Jung, bestaat de psyche uit twee elkaar aanvullende delen, die tegenovergestelde eigenschappen vertonen. Het bewustzijn staat tegenover het onbewuste. We zijn ons ‘bewust’ als dat ‘iets’ een relatie heeft met het ik. Dat maakt dat het ik een absoluut onmisbaar deel is van het bewustzijn. Waarbij de psyche, ook wel de ziel genoemd, deel uitmaakt van het bewuste en onbewuste, is het ik de kern van ons bewustzijn. Het lichaam is de kern van ons onbewuste, het lichaam tracht dat wat onbewust is aan ons ik kenbaar te maken.
Zoals het bewustzijn tegenover het onbewuste staat, zo staat de vrouw tegenover de man en andersom. Jung zag in iedere vrouw een mannelijk deel en andersom. Hij noemde ze de Anima (het onbewuste, vrouwelijke deel van de man) en Animus (het onbewuste, mannelijke deel van de vrouw). Jung noemt deze bouwstenen van onze psyche, archetype. Een archetype is een oerbeeld en een energie.

De moderne vrouw heeft per definitie een negatieve animus. Dat komt omdat er van haar wordt gevraagd om als mannen te zijn. Maar hoewel ze een mannelijke energie heeft, is de 'man' in haar niet dezelfde als de man daarbuiten. Dus hoe leren we het mannelijke in ons kennen? Hoe transformeren we het van iets buiten ons dat ons vaak ongemak, zo niet problemen bezorgt, naar een deel van ons dat we integreren en ons dient om te zijn wie we zijn. Als beelden van mannen om ons heen niet resoneren in jou, hoe kunnen we dan een spiegel vinden in moderne mannen?
Gedurende deze 3 daagse retraite maken we een reis om kennis te maken met het mannelijke in ons (de animus) en te leren hoe we zijn kracht vanuit ons zelf kunnen gebruiken. Zodat je het als een innerlijke kracht en gids in je dagelijks leven kunt integreren.

Hieronder details van het programma.

Programma
Dag 1
Erkenning van de Animus in het collectief
De Animus is een archetypische kracht. We beginnen met een introductie van de kracht en betekenis van archetypen in het algemeen en de animus in het bijzonder. Wat is de animus: in de samenleving, in de kunst, in de literatuur. Je leert de animus in het collectief te identificeren.

Herkenning van de Animus in het Zelf
Nadat je de Animus hebt leren herkennen als een 'externe' kracht die werkt in het collectief en als een projectie in andere mensen en figuren, leer je hem nu te herkennen in jezelf. Individueel werk wordt gecombineerd met partner- en groepswerk.

Een diepe duik in de Animus
Mythologie, sprookjes en verhalen zijn manieren om oa de animus te leren kennen in het collectief en ook in jezelf. Welke Godin in de mythologie of sprookjes figuur, herken jij in jezelf en welke animus staat daar tegenover en worstel jij mee? Je gaat je eigen mythe ontdekken en leren je animus stuk te identificeren.

Dag 2
De vernietigende kant van de Animus
De animus in het lichaam: we gaan de belichaming van de animus in jezelf leren kennen. We nemen je mee de diepte van de baarmoeder in, de moederenergie, om je animus te begeleiden tot wedergeboorte.

De creatieve kant van de Animus
De belichaming van de animus in onszelf. We hebben kennis gemaakt met de animus, maar is hij de bedrieger of de gids? We gaan ontdekken wat de creatieve scheppende vorm kracht is van jouw animus. Luistert je animus naar je of nog niet? Hoe communiceer je met je animus?

Dag 3
De Animus komt aan het licht
De laatste dag is de integratie dag. We blikken terug op de afgelopen dagen en maken een begin aan de persoonlijke integratie met je animus.

Integratie van de Animus
Hoe rituelen je kunnen helpen om te oefenen met omgaan en leren luisteren naar je animus. We introduceren rituelen om de animus te integreren in je dagelijkse leven en je creëert je persoonlijke ritueel. We sluiten af ​​met het vieren en omarmen van het Animus archetype.

Bouchra Arbaoui
Jungian Analyst & Artist
+31 (0)6 4778 5487
info@soulmatter.nl
www.embodiedjung.com

Mireille Steenkamer
Jungian Analyst
+31 (0)6 4120 5506
mireillesteenkamer@me.com
www.mireillesteenkamer.nl

Friday 20 January 2023 om 14:00 tot Sunday 22 January 2023 om 15:30

De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam, Nederland

Over de organisatie

“De schaduw is een scheppende kracht vanuit het innerlijk die bewust wil worden.”

Jungiaanse psychologie voor Zelfrealisatie | Jungian Analyst for Self awareness

In samenwerking met

Reviews

Fleur Reestman

Familie opstelling

Erg indrukwekkend avond. Mooie, oprechte verhalen van de deelnemers. Bijzondere avond ….. met veel respect & kennis begeleid.

Lees meer

Ontmoeting met je Animus

Meer evenementen van Jungiaanse psychologie

Saturday, 14 Oct. om 10:00
Het Mannelijke in de Vrouw : Persephone&Hades
Soul&Matter
Persoonlijk leiderschap Therapie Schaduwwerk
Saturday, 14 Oct. om 10:00
The Masculine in Women: Persephone&Hades
Soul&Matter
Persoonlijk leiderschap Therapie Schaduwwerk
Wednesday, 01 Nov. om 09:30
Familieopstelling
Jungiaanse psychologie
Familieopstellingen
Wednesday, 06 Dec. om 10:00
Ontmoeting met je Krachtdier
Jungiaanse psychologie
Sjamanisme Energiewerk Innerlijke reis

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 04 Nov. om 10:00
WeekendRetraite November in Samaya
Dansklooster & Ecstatic Dance Alkmaar/Beach
Ecstatic Dance Vrije Dans Meerdaagse retraites
Thursday, 02 Nov. om 11:00
Letting Go Deeper - Verblijf
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Thursday, 26 Oct. om 14:00
Stilte in het Bos
Even naar Eva
Meerdaagse retraites Stilteretraite
Friday, 29 Sep. om 01:30
Rise of the divine feminine
Rise of the divine feminine
Spirituele ontwikkeling Meerdaagse retraites Vrouwen workshops
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl