Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Verzoeningsritueel voor moeders zonder kind

Sunday 20 November 2022 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over dit evenement

MOEDERS ZONDER KIND
Soms lijkt het alsof alle vrouwen om je heen kinderen krijgen of hebben. Wanneer je als vrouw geen kinderen hebt gekregen dan kan dat soms gevoelig liggen. Het moederschap is altijd in en om je heen zichtbaar en aanwezig. Wel én niet fysiek moeder worden raakt aan de essentie van je vrouw zijn, dat op diep niveau in je leven doorwerkt. Wij geloven dat vrouwen die geen kind krijgen ook moeder zijn, en iedere vrouw op eigen wijze hier vorm aan geeft. Wij bieden graag een warme en inspirerende plek voor alle ‘moeders zonder kind’.

VOOR WIE?
Wist je dat er meer dan 60 redenen kunnen zijn waarom een vrouw geen kinderen heeft? Alle vrouwen zonder kind zijn welkom! Het maakt niet uit waar je staat in je proces.
Je herkent jezelf in 1 of meer van onderstaande motivaties:
• Het thema verzoening raakt je of wekt je interesse, het is mogelijk dat je er wat weerstand bij ervaart.
• Je vindt het fijn om samen te komen en te verbinden met moeders zonder kind
• Je wil graag je verhaal delen en luisteren naar andere vrouwen
• Je bent bereid om je eigen proces te onderzoeken en een plek te geven.
• Je verlangt ernaar om het moederschap en je moederhart op jouw eigenwijze vorm te geven of om hiermee andere vrouwen te inspireren.

Het samenkomen en verbinden met andere moeders zonder kind is op zichzelf al heel waardevol, helend en inspirerend.
Onze intentie is ook om elkaar hierin te ondersteunen, inspireren en bekrachtigen.

WAT GAAN WE DOEN?
Het verzoeningsritueel is onderdeel van een drieluik. Ieder onderdeel van het drieluik heeft inhoudelijk haar eigen programma en bestaat uit de volgende vaste elementen:
• Tijd om aan te komen, te landen in je lijf. We maken hierbij gebruik van o.a. beweging/lichaamswerk en meditatie.
• Een ritueel, om even bewust stil te staan en betekenis te geven aan het thema van de middag. Dit geeft ook een stukje houvast, inzicht en ruimte voor integratie en verwerking.
• Een deelronde, voor verbinding met de groep, elkaar zien en horen. Dit geeft vaak een gevoel van steun, (h)erkenning en bekrachtiging.
• Verscheidene aanvullende oefeningen, ter verdieping van het thema.

Zondagmiddag 20 november
2) Verzoeningsritueel

Het verzoeningsritueel is bedoeld ter ondersteuning aan de moeilijke of pijnlijke momenten die er ook kunnen zijn. Dit kan gekoppeld zijn aan een stukje rouw (van iets wat er niet is) of verdriet maar het kan ook een andere invulling hebben. Met dit ritueel bepaal je zelf waarmee je je wilt verzoenen. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een wens of verlangen dat niet is uitgekomen, een innerlijk conflict, bepaalde ideeën of gevoelens die niet meer behulpzaam zijn, of een voorval of conflict met iemand die je dierbaar is. Verzoenen lucht op en kan je helpen los te laten en verder te gaan.
Met dit ritueel gaan we contact maken met hetgeen waarmee we ons willen verzoenen, en op een creatieve wijze hiermee aan de slag gaan.
Na het ritueel is een deelronde omdat bij de verzoening vaak ook een ‘verhaal’ gedeeld wil worden. Dit zorgt ervoor dat je je gehoord en je gesteund voelt door de groep. Dit kan op zichzelf al helend zijn. Deze middag is bedoeld voor een stukje verwerking en inzicht, zodat je verder vooruit kunt.

Verloop van de bijeenkomst
Opening en landen 13:30 - 14:00 uur
Verzoeningsritueel 14:00 - 15:15 uur
Deelronde 15:15 - 16:15 uur
Afsluiting 16:15 - 16:30 uur

Zondagmiddag 18 december
3) Dansen met verlangen

Als moeder zonder kind geef je op eigen wijze invulling aan het moederschap. Dit zal er bij iedere vrouw anders uit zien. Je moederschap en moederhart inzetten op een voor jou passende manier draagt bij aan je zingeving en levensplezier.
We gaan hiermee aan de slag door je verlangens helder te krijgen. We beginnen met een ‘vraagonderzoek’ in 2-tallen. Daarna wordt iedere vrouw uitgenodigd haar verlangen in de cirkel expressie te geven, je wordt hierbij waar nodig door ons ondersteund.
We sluiten deze middag af met de belichaming van je verlangen, door ermee te gaan bewegen en dansen. Deze middag is bedoeld om je vrouwenlichaam en levenszin te laten stromen, zodat je energiek en opgelaten dit drieluik afsluit.

Verloop van de bijeenkomst

Opening en landen 13:30 -14:00 uur
Verlangen onderzoeken 14:00 -14:30 uur
Verlangen delen in cirkel 14:30 -15:15 uur
Dansen 15:15 -16:15 uur
Afronding 16:15 -16:30 uur

Praktische informatie
Data: 20 november en 18 december 2022
Tijd: Welkom vanaf 13.15 uur
Bijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur met mogelijkheid tot 30 minuten uitloop.
Locatie: Larixstraat 22, Den Haag
Prijs: € 55 per middag, inclusief materialen thee & lekkers

Betalings- en annuleringsvoorwaarden:
Je plek is gereserveerd na aankoop van een ticket hebt
Als ‘Moeders zonder kind’ het ritueel afzegt, ontvang je het hele bedrag terug.
Als jij je na inschrijving afmeldt dan zijn de geld-terug-afspraken:
Afzeggen tot 2 weken voor de start van het ritueel: 100% retour.
Afzeggen tot 1 week voor de start van het ritueel 50% geld terug.
Daarna ontvang je geen geld terug.

Begeleiding
RuchamKramer
Ik heb nooit een kinderwens gehad. In mijn vak als voorheen verpleegkundige en nu als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden kom ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg en ontferming voor anderen: patiënten, vrienden, familieleden en katten. Maar ook als ik door de natuur wandel of fiets kan ik getroffen worden door een moedergevoel over alles wat ik om mij heen zie. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na een korte periode geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.

Michelle de Bree
Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in mijn omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als purpose coach, jongerencoach, docent, begeleidster van vrouwencirkels en opstellingen (werken met het energetische veld). Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

Reviews
Ik vond het bijzonder en fijn om de moeders zonder kind cirkel mee te maken, met gelijkgestemden en toch heeft ieder haar eigen verhaal. Vond het ook spannend, wist niet goed wat ik kon verwachten.
Bedankt voor de liefdevolle en down to earth begeleiding, erg gewaardeerd. Voor mij was het heel goed op deze manier meer in mijn lijf te komen en ik laat de liefdevolle doorwerking nog verder werken.

Sheila
Er zijn genoeg bijeenkomsten speciaal voor moeders maar voor vrouwen zonder kind zijn er vrijwel geen mogelijkheden om samen te komen. Michelle en Ruchama hebben op hele mooie wijze een ritueel georganiseerd voor deze vrouwen die ze ‘moeders zonder kind’ noemen. Tijdens het ritueel kon er van alles gedeeld worden wat normaal gesproken niet gedeeld wordt, dat werkte enorm bevrijdend en helend. Michelle en Ruchama zijn een ideale combinatie en zorgen ervoor dat je je veilig voelt om ruimte te geven aan dit thema.
Esther

Sunday 20 November 2022 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over de organisatie

Wij organiseren rituelen, bijeenkomsten en lezingen voor vrouwen die geen kind hebben en graag hun moederschap en moederhart op eigenwijze vormgeven.

Verzoeningsritueel voor moeders zonder kind

Meer evenementen van Moeders zonder kind

Thursday, 20 Jun. om 19:30
Vrouwen zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwencirkels Lichaamswerk Verbinding

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 20 Jun. om 18:30
Regenerative evenings - Summer Solstice Gathering
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Thursday, 30 May. om 09:30
Mamavista Retreat
MamaVista
Vrouwen workshops Moederschap 1-Dags retraite
Friday, 21 Jun. om 19:00
Vrouwencirkel op het strand
House of Happiness
Vrouwencirkels Yoga Sharing Circle
Thursday, 20 Jun. om 20:00
Neem je borsten in eigen handen!
Centrum voor Vrouwen - Claudia van het Kaar
Vrouwen workshops Gezondheid Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl