Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Spiegel van Heelheid, Webinar

Thursday 13 June 2024 van 19:00 tot 21:30

Online

Over dit evenement

In dit webinar maak je kennis met trauma sensitief waarnemen en begeleiden. Hoe kan dit jou en de cliënt helpen een andere betekenis te geven aan begrippen als stoornis, beperking, aandoening, of ziekte? Veelal hebben cliënten in de psychiatrie strategieën bedacht om, om te gaan met traumatische gebeurtenissen, of pijnlijke omstandigheden in hun leven. Hoe kan het IoPT trauma model van dr. Franz Ruppert inzicht geven over gedrag wat in onze maatschappij betiteld wordt als 'stoornis'. Wat is het verschil tussen het medisch model en holistisch of trauma sensitief kijken?

In het medisch model spreekt men over een patiënt en staat ziekte of stoornis van deze persoon centraal. Er wordt gekeken naar wat er mis is. De behandeling is veelal gericht op de symptomen. Symptomen worden bijvoorbeeld ook onderdrukt door medicatie. En laten we wel wezen, dit is bij ernstige symptomen nodig en wenselijk. Echter eenmaal in rustiger vaarwater, is de kijk door een holistische bril een welkom vervolg.

Bij trauma sensitief waarnemen en begeleiden, is er geen sprake van patiënt zijn. Maar ontmoeten we een persoon, iemand met een heel eigen verhaal. Er staat geen ziekte of stoornis centraal, maar de biografie van deze persoon staat centraal. Wat is iemand overkomen? Waardoor iemand overlevingsstrategieën/coping nodig heeft? Hij/zij is degene die met behulp van de resonantiemethode zijn eigen psyche gaat verkennen in een tempo dat hij aankan. Behoedzaam, in stapjes, met compassie, zonder oordeel, ontdekkend, erkennend en ruimte gevend. “Dit is er met mij gebeurd en zo was het voor mij”, zijn sleutelbegrippen. De autonomie van deze persoon staat hierbij centraal en ook het tempo van deze persoon is leidend en niet één of ander stappen plan.

In dit webinar leer je over de heelheid van ieder mens en hoe jij naast iemand kunt staan in plaats van boven iemand. Hoe je innerlijke wijsheid kunt spiegelen aan de ander, zodat deze innerlijke wijsheid in zichzelf terug vindt. Kun je oog hebben voor de pijn die schuil gaat onder 'vreemd gedrag'? Uiteindelijk zijn we allemaal mens, en kennen we allemaal pijn vanuit het leven, die we liever uit de weg gaan. We hebben allemaal manieren gecreëerd om die niet te hoeven voelen. Ben je als hulpverlener bewust van je eigen overlevingsstrategieën? Daar gaan we het ook over hebben. Een webinar over vertrouwen, innerlijke wijsheid, en acceptatie van het nu.

https://denkpunt.nl/webinar-spiegel-van-heelheid/

Over de organisatie

“Wees niet bang voor je ervaring, je bent de ervaring niet. Je bent zo veel meer.”

Bewustzijn coaching en traumaverwerking, d.m.v. identiteitsgeoriënteerde psycho trauma therapie (verkort IZR en IoPT)

Reviews

Erik Wonders

Spiegel van Heelheid, Webinar

het was een heldere, krachtige en liefdevolle presentatie, die me geinspireerd heeft

Lees meer

Anoniem

Kennismaken met Interactieve Zelfresonantie

Het was echt een hele fijne ochtend met Jolanda en Rianne. Ik voelde mij veilig waardoor ik kon laten zijn wat er op dat moment aandacht nodig had. Er werd goed aangevoeld en meegevoeld waardoor ik echt stappen heb kunnen maken en bepaalde blokkades inzichtelijk werden. Confronterend en pijnlijk maar helend!

Lees meer

Spiegel van Heelheid, Webinar

Meer evenementen van Denkpunt

Monday, 30 Sep. om 09:00
Tweedaagse verdieping, traumasensitief waarnemen en begeleiden
Denkpunt
Familieopstellingen Therapie Systemisch werk

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 05 Jul. om 10:00
Kennismakingsochtend Opstellingen
Café de Liefde - persoonlijke ontwikkeling
Familieopstellingen Systemisch werk Opstellingen
Friday, 28 Jun. om 11:00
Familieopstellingen dag 28 juni Arnhem
Ruby Faber
Familieopstellingen Systemisch werk Opstellingen
Saturday, 28 Sep. om 10:00
Workshop Dierentolken Poositief
Poositief
Dieren Systemisch werk De stem van binnenuit
Wednesday, 17 Jul. om 19:30
Opstellingenworkshop - Extra bijeenkomst
Komma Coaching
Familieopstellingen Systemisch werk Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl