Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop yoga voor een soepele menopauze 'Rust & herstel'

Saturday 25 May 2024 van 13:30 tot 16:30

Domselaerstraat 92, 1093 MA Amsterdam, Nederland

Over dit evenement

Wil je weten hoe yoga je kan helpen soepeler door de overgang te komen? Op zoek naar meer informatie en tips over de overgang? Kom dan naar de yogaworkshop ‘Overgang: rust & herstel’ bij Tory's Livingroom in Amsterdam. Met een informatief uurtje en daarna als afsluiter een extra lange rustgevende yogales. Er is slechts plek voor 8 mensen. Investering voor deze workshop van drie uur is 45 euro.

INHOUD Je leert in drie uur meer over veelvoorkomende symptomen (er zijn er meer dan 80!), over stress-triggers en het belang van rust en stressreductie tijdens de overgang voor je klachten, naast nuttige yogaposes plus praktische tips voor thuis. Er is voldoende ruimte voor je vragen. Dat de menopauze een kans is voor zelfgroei en zelfinzicht komt ook ter sprake. Als afsluiting is er een lange rustgevende les van anderhalf uur met zachte yin en lekker veel restorative yoga naast meditatie en ademwerk. Zie de middag ook als een moment voor jezelf en een mooie gelegenheid om je te verdiepen en misschien wel het belangrijkste in de overgang: tot rust te komen. Na afloop ga je ontspannen en een beetje wijzer naar huis.

VOOR WIE De workshop is voor mensen in alle stadia van de menopauze (pre-, peri- & post). Ook als je in de postmenopauze bent kun je namelijk nog klachten houden en daarbij kan deze workshop je helpen. Voor begin veertigers is deze workshop ook heel geschikt omdat het enorm kan helpen wanneer je overgangssymptomen herkent zodra ze zich voordoen. Zodat je niet eerst een paar jaar aanmoddert met de oorzaak vinden van je plotselinge slaapproblemen, vermoeidheid, hersenmist, gewichtstoename, burn-out of stemmingswisselingen. Want dat is wat veel vrouwen overkomen: ze verbinden veel van hun fysieke en mentale klachten die ze rond hun 45ste (soms eerder, soms later) overvallen, niet aan de hormoonschommelingen uit de overgang. Het geeft rust en zelfvertrouwen wanneer je gewapend met de juiste kennis de overgang in gaat. Hoe fijn zou het zijn als vrouwen voortaan wat soepeler door de overgang komen doordat ze goed geïnformeerd zijn voor het begint? Voor deze les hoef je geen yoga-ervaring te hebben of flexibel te zijn.

OVER OVERGANGSYOGA Yoga voor perimenopauze is relatief nieuw in de yogawereld en is speciaal ontwikkeld om vrouwen te ondersteunen die door de verschillende stadia van de menopauze gaan met poses die uit hatha, yin, restorative, qigong en tai chi komen. Wat overgangsyoga extra biedt ten opzichte van een reguliere les yin of hatha is dat er veel meer aandacht is voor overgangssymptomen en -klachten: in de poses, bij het ademwerk, tijdens de meditatie en in de tips voor thuis die je meekrijgt. Alles in overgangsyoga is er op gericht om symptomen als bijvoorbeeld opvliegers, woede, angstgevoelens, depressie, slapeloosheid en stressgevoelens aan te pakken, zodat je soepeler richting menopauze gaat. Elke les focust op een specifieke klacht en geen les is daardoor hetzelfde. Ook wordt er in de poses extra rekening gehouden met klachten als osteoporose, zere gewrichten, duizeligheid, hoofdpijn en opvliegers. De lessen zijn zacht en in een kalm tempo omdat te veel intensiteit de stress in het lijf stimuleert. Als afsluiting zijn er veel rustgevende restorative poses waardoor je je na afloop energieker en uitgeruster voelt. Door regelmatig deze overgangsyoga te bezoeken kan je de meest voorkomende symptomen verminderen door stressreductie, meer spierkracht, een beter evenwicht en meer flexibiliteit, en een verbeterde botdichtheid. Ook zijn deze lessen & workshops een plek om ervaringen te delen en elkaar te steunen. En omdat ook na de menopauze kunnen je klachten doorgaan, is overgangsyoga ook voor vrouwen in de post-menopauze erg geschikt. Elke dinsdagavond om 19:15 uur (locatie Stadshagen) en woensdag om 10:15 uur (locatie centrum) is er een wekelijkse les overgangsyoga bij YogaYou in Zwolle.

SASJA (52) is yogadocent in hatha yoga, yoga voor menopauze en yoga & ayurveda, daarnaast journalist zowel schrijvend als vormgevend. Door een tsunami aan klachten door de perimenopauze rond haar 45ste zocht ze haar toevlucht in nog meer in yoga en meditatie. Inmiddels heeft ze door zich veel in te lezen over de overgang, de symptomen aardig onder controle met yoga, voeding, supplementen, hst en leefstijlaanpassingen. Al blijft het soms een gedoe, die overgang. Ze is ook bezig met een lekker dik handboek met tips voor een soepele overgang die ze de afgelopen jaren heeft verzameld. Hoe goed zou het zijn wanneer de volgende generatie beter geïnformeerd is en zo soepeler door deze fase gaat?

INFORMATIE
Kosten: 45 euro
Locatie: Tory's Livingroom
Deur open om 13:15 uur
Parkeren kan voor de deur (betaald parkeren)
Openbaar vervoer: tram 1, 3, 14 en 19 stoppen om de hoek. Het NS-Muiderpoortstation is enkele minuten lopen.Saturday 25 May 2024 van 13:30 tot 16:30

Domselaerstraat 92, 1093 MA Amsterdam, Nederland

Over de organisatie

YOGADELASAS is er voor yoga (menopauzeyoga, hatha, restorative, yin & primal movement), meditatie & soundhealing in lessen, workshops en retreats

Reviews

Jose Dijkhuis

Intieme soundhealing met klankschalen in Het Lemenhuisje

een geweldige belevenis ! bedankt

Lees meer

Workshop yoga voor een soepele menopauze 'Rust & herstel'

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 08 Sep. om 10:00
MOEDer in je eentje EVENT - Vrijheid ervaren door OVERGAVE -
Kim Hartveld - Freeflow en Authenticity -
Festivals Vrouwen workshops Verbinding
Tuesday, 30 Jul. om 20:00
Roosevent: Klankschaalmeditatie met Frank Klank
De Roos
Klankschalen Klankbad Meditatie
Thursday, 25 Jul. om 12:00
Dag buiten de Tijd
Natural High
Meditatie Spirituele ontwikkeling Ecstatic Dance
Monday, 05 Aug. om 14:00
ZOMERS SISTER RETRAITEWEEK 'ZELFLIEFDE'
Binkie
Vrouwen workshops Soundhealing Meerdaagse retraites
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl