Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

ukuMANIA - ukeleleweekend van 12-14 juli in de Achterhoek

Friday 12 July 2024 om 19:00 tot Sunday 14 July 2024 om 16:00

Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede, Nederland

Over dit evenement

In dit weekend krijg een boost aan ukeleleplezier door de veel muzikale input, door het uitbundige spelen en zingen met elkaar en door “gelijkgestemden” (haha!) te ontmoeten. Een weekend lang ukelele-spelen, zingen en van de natuur genieten... Buitenaf in de mooie omgeving van de Achterhoek.

INHOUD
Je leert tenminste 12 nieuwe liedjes op de ukelele, je krijgt ter voorbereiding één maand van tevoren het ukuMANIA - songboek met in totaal 24 liederen. 8 Wereldmuziek-songs, 8 Engelstalige Popliederen en 8 Jazz/Soul-hits met verschillende strums en tokkels en bijzondere akkoorden. Daarbij een Zangworkshop, een muzikaal kampvuur en ter afsluiting een klein meezing-concert met band (het hoeft niet perfect!).
(Het zijn andere liederen dan we in in 2022/23/24 bij de ukuSingers deden.)

VOOR MEDIUM-BEGINNERS en GEVORDERDEN
We willen het weekend laagdrempelig houden, dat betekent, dat zowel medium-beginners als ook gevorderden aan hun trekken komen.
Wanneer ben je medium-beginner? Je kent de volgende akkoorden C, D, Dm, E7, Em, F, G, A, Am. Je speelt de Islandstrum [N-NO-ONO] en de basistokkel [2134] en kunt twee uur achter elkaar spelen (met kleine pauzes uiteraard). Je zingt al een beetje bij je ukelelespel.
Wanneer ben je gevordert? Je kunt de majeur en mineur-akkoorden van C D E F G A Bb zonder na te denken spelen en makkelijk van akkoord kunt wisselen. Je kunt een makkelijke tokkel kunt spelen (Basistokkel: 2134) en een makkelijke strum (Basisstrum: N-NO en Islandstrum: N-NO-ONO).
Tijdens de repetities gaan we ook moeilijkere tokkels en strums spelen, maar je kunt ook altijd terugvallen op de basisstrums en -tokkel.

De coach: JANINA STOPPERKA
Het weekend wordt gegeven door Janina Stopperka. Zij is zangeres, songwriter, zangcoach en muziekdocent, en verzorgd sinds 2017 ukelelelessen. Eerst voor UKED.nl, sinds 2019 startte zij het ukuSingers-project in Enschede, Neede en ONLINE.

GEEF JE HART EEN STEM!
Het gaat bij ukuMANIA nooit om perfectie, maar altijd om de essentie van muziek: je hart een stem geven. Angst voor fouten is daarom onnodig. Die horen er gewoon bij.

VOORBEREIDING:
Een maand van tevoren krijg je het liedjesboek gemaild, zodat je eventueel de akkoorden al van tevoren kunt oefenen en de liedjes beluisteren.

ETEN EN DRINKEN:
Tijdens de repetities zal er gratis thee zijn voor iedereen.
Voor de maaltijden zorgt iedereen zelf. In de groepsaccomodatie is een grote keuken, waarin de deelnemers hun eten kunnen bereiden (ook degene, die in een tent verblijven).

START- en EINDTIJD:
Aankomst vrijdag 12 juli vanaf 16:00. Einde zondag 14 juli om 18:00. Het programma start vrijdagavond om 19:00 en eindigt zondag middag om 16:00.

PROGRAMMA:
Idee is om ukelelespelen af te wisselen met zingen.
Vrijdag avond 2,5 uur 4 ukesongs spelen, waarvan een half uurtje puur zingen is.
Zaterdag: 10-12:30 4 ukesongs, 13:30-15:30 zangworkshop, 19-20:30 4 ukuSongs, daarna kampvuur plus zingen voor wie dat wil
Zondag: 10:30-12:30 alle 12 liederen herhalen. 15-16:00 klein optreden geven met “band” erbij (Meezingconcert). 16:30 – 17:00 Afsluitende evaluatie

Afhankelijk van het niveau van de deelnemers kiezen wij de liedjes. Het is mogelijk, dat het laatste half uur van de ukeleleblokken steeds alleen voor de gevorderden is.

RESTITUTIE: is mogelijk tot 10 juni.
Daarna is het helaas alleen mogelijk om je ticket door te verkopen aan iemand anders. Wel fijn, als je dan even een mail stuurt.

Friday 12 July 2024 om 19:00 tot Sunday 14 July 2024 om 16:00

Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede, Nederland

Over de organisatie

“Geef je hart een stem!”

Zingen verbindt ons met onze bron. En met elkaar. Zangprojecten met wereldmuziek, Jazz'n Soul, ukelele-sessies, in Enschede of Neede en online.

Reviews

Mariken

ukuMANIA - ukeleleweekend van 12-14 juli in de Achterhoek

Heel fijne sfeer, op prachtige locatie. Janina had prachtige nummers voorbereid, haar uitleg is bevlogen, vakkundig, warm. Ieder kan op eigen niveau en manier meedoen. Heerlijk! Echt genoten! Fijne groep ook. Zang workshop tussendoor was ook erg fijn!

Lees meer

Nannie Turksma

ENDZEITSTIMMUNG - optreden Janina Stopperka

Het was voor mij een diepe ervaring de liederen van Brecht in deze tijd te horen. De eigen liederen van Janina kwamen ook diep binnen: doorleefde teksten en sterk gezongen.Wat fijn dat het door kon gaan ondanks het feit dat er weinig publiek was.

Lees meer

Marjanne Eilers

ukuSingers online Maart t/m juni

Deze reeks ukelele spelen bij Janina was weer geweldig. Weer veel geleerd. Best pittige uitdagende lessen afgewisseld met heerlijke meespeelt mantra's. Zeker een aanrader. Ik kan niet wachten op de volgende serie vanaf november!

Lees meer

ukuMANIA - ukeleleweekend van 12-14 juli in de Achterhoek

Meer evenementen van Zangwerkplaats Janina Stopperka

Sunday, 15 Sep. om 11:00
Ukeleleworkshops voor absolute beginners in Enschede
Zangwerkplaats Janina Stopperka
Muziekles Ukelele Zangcirkel
Sunday, 15 Sep. om 11:00
"Geef je hart een stem"-dag door Janina Stopperka
Zangwerkplaats Janina Stopperka
Live muziek Ukelele Stembevrijding
Sunday, 15 Sep. om 11:00
Ik wil je zo graag eens vertellen - optreden Janina Stopperka
Zangwerkplaats Janina Stopperka
Live muziek Optreden
Sunday, 15 Sep. om 13:00
Voluit Zingen - Zangworkshop
Zangwerkplaats Janina Stopperka
Stembevrijding Stemexpressie

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 06 Oct. om 14:30
Mantra Concert - Singing Circle
Hédi Carlee
Mantra zingen Zangcirkel Sanskriet Mantrarecitatie
Sunday, 11 Aug. om 11:00
Genhout - Zuid Limburg: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Klankbad Handpan Muziekles
Sunday, 21 Jul. om 13:30
Amersfoort: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Muziekles Handpan Klankreis
Saturday, 20 Jul. om 14:00
ALKMAAR: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Muziekles Handpan Klankreis
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl