Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Playfight - Speelse verkenning van verlangens en grenzen

Sunday 04 February 2024 van 15:45 tot 18:00

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Hield jij altijd erg van stoeien als kind maar vraag je je af waarom je dat nooit of weinig meer doet? Of durfde/mocht je dat juist nooit en wil je onderzoeken hoe dat nu voor jou is? Dan is deze avond helemaal voor jou!

Playfight is bewust stoeien en vechten met elkaar. Het draait allemaal om speelsheid, verbinding en plezier. Met behulp van een playfight verbind je je met jezelf, je lijf en de ander. Een playfight kan krachtig, sensueel, langzaam, snel of wat jij maar wilt zijn. Je gaat interacties aan binnen de kaders die je samen afspreekt.

Bij een playfight spelen thema's op rondom grenzen, verlangens en afwijzing. Het is daarmee ook een vorm van zelfonderzoek. Tijdens de playfight hebben we samen aandacht voor ieders grenzen en wensen. Als voorbereiding bespreek je de regels van de playfight en waar ieders grens en fysieke beperking/gevoeligheid ligt. Dit om de veiligheid te waarborgen en bewustzijn rond je interactie te vergroten. Daarnaast is het op ieder moment mogelijk om een playfight af te breken.
Naast de aandacht voor grenzen is er natuurlijk aandacht voor jouw verlangens. Durf je iets spannends voor te stellen en andere vormen van interactie uit te proberen? En wat doet de reactie van de ander met je?

Wat is het niet? Het is geen vechtsport. Deze avond gaat niet over technieken oefenen of wie de sterkste is. Het gaat dan ook niet per se om winnen of verliezen, maar om de playfight zelf. Verschil in spierkracht heffen we zo nodig op via handicaps (fysieke beperkingen tijdens de playfight). Het draait om plezier beleven aan de playfight, om samen te lachen of te huilen en om wat je van een interactie kan leren. Het is een plek waar kracht en strijd hand in hand gaan met zorg en waardering.

De insteek is om regelmatig terugkerende avonden te organiseren. Elke keer met oefeningen om op te warmen en een element van playfight uit te lichten. Naast 1-op-1 interacties creëren we een gezamenlijke cirkel waarin de playfight geborgen wordt en ook interacties tussen meerdere mensen mogelijk zijn.

Mijn doel is om een plek te creëren met ruimte voor zelfexpressie, het voelen van je emoties en het verbinden met je innerlijke kind. Een plek om de energie te laten stromen en in contact te komen met ons lijf. Hierin is iedereen en ieder lijf welkom. Breng je nieuwsgierigheid en fantasie tot leven en kom naar de playfight!

---Locatie ---
De playfight vindt plaats bij het Cordium in Nijmegen (nabij het centraal station). Op deze sfeervolle locatie beschikken we over een geluidsdichte ruimte met judomatten die zorgen voor een zachte landing. Er wordt een zo veilige mogelijke plek verzorgt, uiteindelijk blijven de risico's een eigen verantwoordelijkheid. Jij kent de mogelijkheden en grenzen van je lijf het beste.

---Tijd ---
Inloop: 15:45
Start: 16:00
Duur: 2 uur

---Begeleider---
Mijn naam is Michiel van Veen, ik ben opsteller, trainer en coach. Een aantal jaar geleden ontdekte ik de schoonheid van playfight. Het was een openbaring om een plek te hebben waar je je helemaal kan laten gaan. Een plek waar je de eigen kracht kan en mag voelen en hoe dat samen kan gaan met zorgzaamheid. Sindsdien is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid en sinds een jaar deel ik dit enthousiasme graag als begeleider van een playfight. Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen. Bij vragen mag je altijd contact me mij opnemen.

Sunday 04 February 2024 van 15:45 tot 18:00

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

“Je innerlijke beweging voelen is een voorwaarde om je in de wereld te oriënteren”

Michiel van Veen is opsteller & facilitator

Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops

Reviews

Tabor Kobald

Playfight - Speelse verkenning van verlangens en grenzen

Heerlijke workshop waarin Michiel ons op een ontspannen en natuurlijke wijze mee heeft genomen op een ware speelreis. Veel mogen lachen en ravotten. Een mooie reminder om deze speelsheid mee te nemen in het alledaags leven.

Lees meer

Claudia

VERWELKOM 2024 - Yoga & Opstellingen

Ik ging er zonder verwachtingen in, maar wat een bijzondere ervaring was dit. Het concept is lastig uit te leggen; het is echt iets wat je zelf moet ervaren. Maar na afloop vertrek je met het gevoel dat je werkelijk iets waardevols over jezelf hebt geleerd. Dit komt mede door de opsteller, Michiel, die een veilige en liefdevolle sfeer weet te creëren binnen de groep. Zeker een aanrader!

Lees meer

Eveline

Opstellingen van het verlangen

Ik heb een heel mooie opstelling gedaan bij Michiel. Hij nam echt de tijd om het échte verlangen onder andere verlangens te zoeken. De groep was klein, maar had niet groter gehoeven. Ik vond de sfeer in de groep ook heel fijn en liefdevol. Ik voelde me erna ook fijn, rustig, opgeladen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Lees meer

Playfight - Speelse verkenning van verlangens en grenzen

Meer evenementen van Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops

Friday, 01 Mar. om 09:30
Yoga & Opstellingen - loslaten en verwelkomen
Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops
Yoga Systeemopstellingen Lichaamswerk
Friday, 08 Mar. om 09:30
Opstellingen & Danscoaching – zichtbaar (durven) zijn
Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops
Systeemopstellingen Danscoaching Lichaamswerk
Saturday, 09 Mar. om 13:15
Opstellingen van het verlangen
Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops
Familieopstellingen Systeemopstellingen Persoonlijke Ontwikkeling
Monday, 11 Mar. om 19:15
Playfight - Speelse verkenning van verlangens en grenzen
Michiel van Veen - Opstellingen & Workshops
Playfulness Embodiment Persoonlijke Ontwikkeling

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 28 Sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Saturday, 14 Sep. om 10:00
Exploring Kink Step 1: The Intensive
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Schaduwwerk Transformatieseksualiteit
Saturday, 18 May. om 10:00
A Feast for the Senses
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Tantra Mindfulness
Tuesday, 30 Jul. om 16:00
Play vakantie Week 2
Play Community
Playfulness Gatherings Leven vieren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl