Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

YIN & Adem - weekend retreat

Friday 26 January 2024 om 19:00 tot Sunday 28 January 2024 om 17:00

Oerboerderij Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte, Nederland

Over dit evenement

Transformerende retreat met een zachte bedding

'YIN&ADEM' 2024
Vrijdag 26 januari 19.00uur - zondag 28 januari 17.00uur einde.

Locatie : De Oerboerderij, Twente

Welkom in jouw natuur
Omringd door het prachtige Twentse landschap ga je een weekend tegemoet dat zowel binnen als buiten je comfortzone plaats zal vinden. De locatie nodigt uit om je helemaal terug te kunnen trekken in de natuur en tijd en ruimte te maken voor jezelf. We bieden deze dagen een gevuld programma, maar weet ook dat je het gehele weekend altijd de vrijheid hebt om je eigen route te bepalen. Een winters retreat aan de start van een nieuw jaar. Ben jij erbij?
---------------------------------------------------
Wil jij de zachte kracht ervaren van de combinatie van YIN yoga en ademwerk?
Een reis naar binnen ervaren om je te herinneren?
Heel dicht bij jezelf maar ook samen?
---------------------------------------------------
Voor wie?
Dit weekend is voor iedereen toegankelijk vanaf 21 jaar. Je hebt geen ervaring nodig met YIN yoga of ademwerk om deel te kunnen nemen. In ons drukke bestaan maken we vaak weinig tijd voor onszelf. Dit weekend mag je vertragen maar ook versnellen. Stil zijn en verbinden. Je volledig terugtrekken om weer eens diep contact te maken met jouw basis. Je fundament waarop alles mag groeien en bloeien in dit leven.
Check jij in bij jezelf? Wij ont-moeten je graag! Er is plek voor maximaal 12-15 deelnemers.

Programma
Tijdens deze retreat komen verschillende worskhops en activiteiten aan bod. Je kunt ook een ontspannende massage of een cupping behandeling ervaren. Het gehele weekend staat in het teken van jou, je hoeft verder nergens aan te denken. Je beslist zelf waar je wel of niet aan deelneemt.

YIN yoga:
"Your Inner Nature" - een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij houdingen voor langere tijd worden ingenomen. Een vorm van yoga die op het bindweefsel werkt en tegelijkertijd de energiebanen stimuleert waardoor energie weer vrij kan gaan stromen.
Houdingen kunnen intens worden beleefd door de discomfort die je tegenkomt. Het nodigt je uit om aandacht te geven aan datgene waar je misschien liever van weg beweegt. Het oncomfortabele omarmen en daarmee in stilte aanwezig zijn. 'WithYin"

Yoga nidra:
Diepe ontspanning ervaren terwijl je meegenomen wordt richting 'bewuste rust'. In een comfortabele houding stem jij af op de helende frequenties van muziek en wordt je begeleid om een diepe staat van ontspanning te bereiken. Zo herstel je jouw energie balans en ervaar je innerlijke rust.

Ademwerk:
Verbonden ademreis met als doel om diepe ontspanning te bevorderen en onderdrukte emoties en spanningen te mogen loslaten. Door de ademhalingen aan elkaar te 'verbinden' wordt het mogelijk om diep in het onderbewuste te duiken. Een innerlijke reis waarbij de ademhaling fungeert als gids naar diepere lagen in onszelf.

Wim Hof ademhalingstechniek. Een specifieke ademhalingsmethode om de ademhaling te controleren en het lichaam te voorzien van meer zuurstof. Je leert meer over deze ademhalingstechniek en ervaart zelf de voordelen van de positieve effecten. Het bevordert je immuunsysteem, vermindert stress en is goed voor je algehele gezondheid zowel fysiek als mentaal.

Ontspanningsmassage / cuppen:
Tijdens het weekend zijn er momenten waarop je je in kan schrijven voor een heerlijke ontspanningsmassage of een cupping behandeling. Cupping wordt ingezet om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te stimuleren en blokkades in het lichaam op te heffen. Door het gebruik van glazen of plastic bollen wordt een vacuüm gecreëerd op de huid. Bewegingen met de cups worden afgewisseld met tussentijds masseren met de handen. Er zijn verschillende soorten cupping behandelingen, dit weekend wordt transformational cupping aangeboden door Leonie Horstman van Puur in Balans.

Ijsbad
Onder begeleiding een ijsbad ervaren. Het kan dit weekend! Ga jij het aan? De voordelen van koud baden of een koude douche hebben zowel te maken met je fysieke als je mentale gezondheid. De winter is de ideale periode om in de natuur een ijsbad te ervaren. Bekrachtig jezelf met een begeleide experience zodat je met meer vertrouwen vaker de kou op kan zoeken.

Meer.....
of minder.... de keuze is aan jou. Je mag uiteraard zelf kiezen waar je dit weekend aan deelneemt. Je kunt het gehele programma volgen maar als je je even wenst terug te trekken dan is dat ook prima. Een wandeling in de natuur, schrijven op je kamer, een kop thee in één van de gezellige gezamenlijke vertrekken of heerlijk in het haardvuur staren.

Eten en drinken
Op zaterdag: ontbijt, lunch, diner inbegrepen.
Op zondag : ontbijt, lunch inbegrepen.
Het gehele weekend zijn tussendoortjes, koffie, thee en water beschikbaar.

*Wij horen het graag als je speciale wensen hebt voor het eten of allergiën / intoleranties hebt. Het eten zal in de basis vegetarisch zijn en gericht op voedend en veelzijdig. Veganistisch is ook mogelijk.

Wandelen:
De prachtige omgeving rondom de boerderij nodigt uit om heerlijk te wandelen. Je kunt reeën spotten die overigens ook vanuit de boerderij te zien zijn.
Er is voldoende gelegenheid om samen of alleen lekker op te laden in de mooie natuur. Laat je begroeten door de uilen en verwonderen door zelfs een zwarte ree....
------------------------------------------------------------------------------------
Het team:
Martijn van de Windt - Ademcoach, YIN-therapeut, fysiotherapeut, bewegingstechnoloog en Wim Hof gecertificeerd trainer. Het gehele weekend aanwezig als workshop begeleider en dragende kracht van deze retreat.

Eveline Vletter - YIN yoga docent, voedingsdeskundige en organisator van verschillende events rondom yin yoga. Het gehele weekend aanwezig als workshop begeleider en dragende kracht van deze retreat.

Leonie Horstman - transformational cupping specialist en masseuse. allround aanwezig ter ondersteuning bij dit weekend.

Michiel Bron en Robbie Vletter sluiten dit weekend ook aan in het team en zo zijn we compleet.
------------------------------------------------------------------------------------

Voel je welkom om mee te beleven!
Mocht je nog vragen hebben dan mag je bellen of een berichtje sturen.

Eveline Vletter
EM-Body
06-36332793

Friday 26 January 2024 om 19:00 tot Sunday 28 January 2024 om 17:00

Oerboerderij Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte, Nederland

Over de organisatie

“Breathe - do what comes naturally”

EM-Body organiseert YIN Yoga en dans experiences.

Reviews

Jessie Schiff

BOKSZEN!

Wat een mooie ochtend was dit. We werden heel warm en vriendelijk ontvangen door Eveline en Daniël het voelde als thuiskomen. Het boksgedeelte vond ik het meest spannend omdat ik nog nooit heb gebokst. Maar door De professionele begeleiding van Daniël werd ik al gauw op mijn gemak gesteld en hierdoor ook genoten van het boksuurtje. Vervolgens gingen we daarna de Yinyoga in die Eveline gaf. Ik vind haar lessen heerlijk. Ze neemt je echt mee op reis naar je binnenwereld en heeft oog voor jou als persoon. De combinatie van actief naar rust was een mooie ervaring. Ik ging die dag vol energie naar huis. Goudencombinatie 🙏🏽 Dankjewel Eveline en Daniël liefs Jessie

Lees meer

Bart Ten Thije

BOKSZEN!

Ik vond het een super fijne ervaring, het contrast tussen stevig kickboksen en de Yin Yoga na die tijd was heerlijk. Toen ik in het begin de ruimte (Golden Tree) binnenkwam was het een beetje wazig wat precies de bedoeling/regels waren, maar dit werd al snel duidelijk. Het opwarmen en het boksen was intensief en leuk. Ik vond het sparren en switchen hiervan het leukste deel. De sfeer was erg goed. Yin Yoga was voor mij de eerste keer (Yoga überhaupt) maar dit werd goed en kalm begeleid. Aanrader! Bedankt organisatie en sparringspartner!

Lees meer

Nicolai Bruggeman

YIN yoga met klankschalen bij de Golden Tree

Yin in combinatie met de klankschalen maakte enorm veel in mij los. Veel en veel meer dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik mocht en kon echt een deel loslaten. Dank jullie wel 🤍🍀🌟

Lees meer

YIN & Adem - weekend retreat

Meer evenementen van EM-Body

Uitverkocht
Sunday, 03 Mar. om 10:00
YIN yoga met live piano begeleiding
EM-Body
Yoga Ligconcert Live muziek

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 15 Jun. om 09:30
Health & Body Event 15 juni 2024
Health & Body Event
Mini retraite in de natuur
Wednesday, 03 Apr. om 19:30
Yoga voor beginners door een beginner maand april
Verzacht Jezelf
Yoga
Saturday, 09 Mar. om 14:00
Hangmat yoga & Klankbad
Shakti Soulsounds
Soundhealing Yoga Klankreis
Friday, 22 Mar. om 18:30
Kunst van Stilte | Subtiel lichaamswerk |Myo Yin|Nidra|Hypno|Adem
Marloes.world
Yoga Meditatie Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl