Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

YIN & Adem - weekend retreat

Vrijdag 26 januari 2024 om 19:00 tot zondag 28 januari 2024 om 17:00

Oerboerderij Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte, Nederland

Over dit evenement

Transformerende retreat met een zachte bedding

'YIN&ADEM' 2024
Vrijdag 26 januari 19.00uur - zondag 28 januari 17.00uur einde.

Locatie : De Oerboerderij, Twente

Welkom in jouw natuur
Omringd door het prachtige Twentse landschap ga je een weekend tegemoet dat zowel binnen als buiten je comfortzone plaats zal vinden. De locatie nodigt uit om je helemaal terug te kunnen trekken in de natuur en tijd en ruimte te maken voor jezelf. We bieden deze dagen een gevuld programma, maar weet ook dat je het gehele weekend altijd de vrijheid hebt om je eigen route te bepalen. Een winters retreat aan de start van een nieuw jaar. Ben jij erbij?
---------------------------------------------------
Wil jij de zachte kracht ervaren van de combinatie van YIN yoga en ademwerk?
Een reis naar binnen ervaren om je te herinneren?
Heel dicht bij jezelf maar ook samen?
---------------------------------------------------
Voor wie?
Dit weekend is voor iedereen toegankelijk vanaf 21 jaar. Je hebt geen ervaring nodig met YIN yoga of ademwerk om deel te kunnen nemen. In ons drukke bestaan maken we vaak weinig tijd voor onszelf. Dit weekend mag je vertragen maar ook versnellen. Stil zijn en verbinden. Je volledig terugtrekken om weer eens diep contact te maken met jouw basis. Je fundament waarop alles mag groeien en bloeien in dit leven.
Check jij in bij jezelf? Wij ont-moeten je graag! Er is plek voor maximaal 12-15 deelnemers.

Programma
Tijdens deze retreat komen verschillende worskhops en activiteiten aan bod. Je kunt ook een ontspannende massage of een cupping behandeling ervaren. Het gehele weekend staat in het teken van jou, je hoeft verder nergens aan te denken. Je beslist zelf waar je wel of niet aan deelneemt.

YIN yoga:
"Your Inner Nature" - een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij houdingen voor langere tijd worden ingenomen. Een vorm van yoga die op het bindweefsel werkt en tegelijkertijd de energiebanen stimuleert waardoor energie weer vrij kan gaan stromen.
Houdingen kunnen intens worden beleefd door de discomfort die je tegenkomt. Het nodigt je uit om aandacht te geven aan datgene waar je misschien liever van weg beweegt. Het oncomfortabele omarmen en daarmee in stilte aanwezig zijn. 'WithYin"

Yoga nidra:
Diepe ontspanning ervaren terwijl je meegenomen wordt richting 'bewuste rust'. In een comfortabele houding stem jij af op de helende frequenties van muziek en wordt je begeleid om een diepe staat van ontspanning te bereiken. Zo herstel je jouw energie balans en ervaar je innerlijke rust.

Ademwerk:
Verbonden ademreis met als doel om diepe ontspanning te bevorderen en onderdrukte emoties en spanningen te mogen loslaten. Door de ademhalingen aan elkaar te 'verbinden' wordt het mogelijk om diep in het onderbewuste te duiken. Een innerlijke reis waarbij de ademhaling fungeert als gids naar diepere lagen in onszelf.

Wim Hof ademhalingstechniek. Een specifieke ademhalingsmethode om de ademhaling te controleren en het lichaam te voorzien van meer zuurstof. Je leert meer over deze ademhalingstechniek en ervaart zelf de voordelen van de positieve effecten. Het bevordert je immuunsysteem, vermindert stress en is goed voor je algehele gezondheid zowel fysiek als mentaal.

Ontspanningsmassage / cuppen:
Tijdens het weekend zijn er momenten waarop je je in kan schrijven voor een heerlijke ontspanningsmassage of een cupping behandeling. Cupping wordt ingezet om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te stimuleren en blokkades in het lichaam op te heffen. Door het gebruik van glazen of plastic bollen wordt een vacuüm gecreëerd op de huid. Bewegingen met de cups worden afgewisseld met tussentijds masseren met de handen. Er zijn verschillende soorten cupping behandelingen, dit weekend wordt transformational cupping aangeboden door Leonie Horstman van Puur in Balans.

Ijsbad
Onder begeleiding een ijsbad ervaren. Het kan dit weekend! Ga jij het aan? De voordelen van koud baden of een koude douche hebben zowel te maken met je fysieke als je mentale gezondheid. De winter is de ideale periode om in de natuur een ijsbad te ervaren. Bekrachtig jezelf met een begeleide experience zodat je met meer vertrouwen vaker de kou op kan zoeken.

Meer.....
of minder.... de keuze is aan jou. Je mag uiteraard zelf kiezen waar je dit weekend aan deelneemt. Je kunt het gehele programma volgen maar als je je even wenst terug te trekken dan is dat ook prima. Een wandeling in de natuur, schrijven op je kamer, een kop thee in één van de gezellige gezamenlijke vertrekken of heerlijk in het haardvuur staren.

Eten en drinken
Op zaterdag: ontbijt, lunch, diner inbegrepen.
Op zondag : ontbijt, lunch inbegrepen.
Het gehele weekend zijn tussendoortjes, koffie, thee en water beschikbaar.

*Wij horen het graag als je speciale wensen hebt voor het eten of allergiën / intoleranties hebt. Het eten zal in de basis vegetarisch zijn en gericht op voedend en veelzijdig. Veganistisch is ook mogelijk.

Wandelen:
De prachtige omgeving rondom de boerderij nodigt uit om heerlijk te wandelen. Je kunt reeën spotten die overigens ook vanuit de boerderij te zien zijn.
Er is voldoende gelegenheid om samen of alleen lekker op te laden in de mooie natuur. Laat je begroeten door de uilen en verwonderen door zelfs een zwarte ree....
------------------------------------------------------------------------------------
Het team:
Martijn van de Windt - Ademcoach, YIN-therapeut, fysiotherapeut, bewegingstechnoloog en Wim Hof gecertificeerd trainer. Het gehele weekend aanwezig als workshop begeleider en dragende kracht van deze retreat.

Eveline Vletter - YIN yoga docent, voedingsdeskundige en organisator van verschillende events rondom yin yoga. Het gehele weekend aanwezig als workshop begeleider en dragende kracht van deze retreat.

Leonie Horstman - transformational cupping specialist en masseuse. allround aanwezig ter ondersteuning bij dit weekend.

Michiel Bron en Robbie Vletter sluiten dit weekend ook aan in het team en zo zijn we compleet.
------------------------------------------------------------------------------------

Voel je welkom om mee te beleven!
Mocht je nog vragen hebben dan mag je bellen of een berichtje sturen.

Eveline Vletter
EM-Body
06-36332793

Vrijdag 26 januari 2024 om 19:00 tot zondag 28 januari 2024 om 17:00

Oerboerderij Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte, Nederland

Over de organisatie

“Breathe - do what comes naturally”

EM-Body organiseert YIN Yoga en dans experiences.

Reviews

Nicolai Bruggeman

Lente detox - YIN & Soundbath

Dit is eigenlijk niet met woorden te beschrijven. Het is elke keer anders en voor iedereen anders. Ik kan wel zeggen dat het voor mij heel intens, diepgaand, helend en elke keer byzonder is. Ik kan bij emoties en plekken komen waarvan ik überhaupt het bestaan niet wist. Om ze vervolgens, zonder enig oordeel, in veilige en vertrouwde omgeving los te laten. Ik kan dit iedereen die met zichzelf aan de slag wil dit aanraden 🙏🏼🌟🍀 Dankjulliewel.🤍🤍

Lees meer

Selma Wesselink

Lente detox - YIN & Soundbath

Een mooie zachte krachtige liefdevolle avond 🌹❤️🙏

Lees meer

Jeanine De Kruyk

Bodyflow - dans en yin yoga workshop

Wat een fijne avond! Genoten van de dans, cacao en Yin, samen met gelijkgestemde vrouwen in een zeer prettige omgeving en zo lief verzorgd door Eveline. Eveline en Pien dankjulliewel ❤️

Lees meer

YIN & Adem - weekend retreat

Meer evenementen van EM-Body

Zondag, 12 mei. om 10:00
YIN yoga met klankschalen - Moederdag special
EM-Body
Klankbad Yoga
Zondag, 12 mei. om 18:30
Bodyflow - dans en yin yoga workshop
EM-Body
Yoga Dansworkshop Vrije Dans
Zondag, 30 jun. om 18:30
Bodyflow - dans en yin yoga workshop
EM-Body
Yoga Dansworkshop Vrije Dans
Zondag, 14 jul. om 10:00
YIN yoga & Live piano
EM-Body
Yoga Ligconcert

Dit vind je misschien ook interessant

Maandag, 13 mei. om 19:00
Play Utrecht - Verbonden ademen
Play Utrecht
Adem Lichaamswerk Healing
Zaterdag, 08 jun. om 10:00
Songs of the Heart - One Day Yoga & Mantra Retreat
DoorYoga
Mantra zingen Yoga 1-Dags retraite
Zaterdag, 18 mei. om 19:00
ECSTATIC DANCE BEZWEEFD @ OASE ROTTERDAM 18 MAY 2024
Bezweefd
Ecstatic Dance Vrije Dans Yoga
Zondag, 26 mei. om 09:30
Workshop Psoas en stress inclusief thee en lekkers
Vita Yoga
Yoga Gezondheid Ontspanning
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl