Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra workshop voor stellen | Intimiteit in je relatie

Sunday 10 March 2024 van 13:00 tot 17:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Deze workshop zit vol. Je kunt het Facebookevent in de gaten houden of iemand een kaartje aanbiedt.
Let op, er zijn ook oplichters actief, die bieden meestal meer dan 2 kaartjes aan. Je kunt bij ons verifiëren of
het veilig is. Ook komt Joris nog meer workshops geven in het voorjaar.
Voor een overzicht kun je kijk op onze website
https://mandira-utrecht.nl/tantra/


☆Tantra workshop voor stellen: Intimiteit in je Relatie☆


Wil jij samen met je partner onderzoeken wat intimiteit voor jullie betekent? En voel je een verlangen die intimiteit samen te verdiepen? Tantra gaat om aanwezigheid in het moment. Aanwezig bij jezelf en aanwezig bij de ander.
Zelf oprecht te voelen wat er speelt. Je niet laten leiden door verwachtingen van jezelf, de ander of de maatschappij, maar door de ervaring van dat moment. Als je deze openheid en aanwezigheid in je relatie inbrengt ontstaat er wezenlijk contact. Het is niet altijd vrolijk, niet altijd ‘romantisch’ in de zin van bloemen en kaarslicht, want het is romantiek op een diepere manier, waarin ook ruimte is voor verdriet, twijfel en angst. En ook ruimte om je diepe en wezenlijke verlangens naar de ander uit te spreken (zonder garantie dat die verlangens worden vervuld).

Tantra is in essentie een weg van zelfontwikkeling: je kunt alleen jezelf veranderen, niet de ander.
Uiteraard heeft dat wat je veranderd aan jezelf ook effect op degenen om je heen; zowel hoe jij hen ervaart als hoe zij jou ervaren. Naast deze weg van zelfontwikkeling kan het bijzonder waardevol zijn om ook gezamenlijk te ontwikkelen en bewust samen je relatie te verdiepen.
Tantra biedt technieken die je in kunt brengen in je relatie, om het contact te verdiepen en eerlijker te maken. Dat vergt een bereidheid en inspanning van beiden. Wat het kan opleveren is een weg naar diepere intimiteit in je relatie. De workshop ‘intimiteit in je relatie’ kan jou en je partner helpen daarin een stap zetten.

In deze workshop werken we met aan technieken uit de klassieke tantra en de (psychologische vorm van) neo-tantra. De samenhang met het eigen gevoel, het eigen lichaam en de openheid naar de ervaring, naar de ander, staat in deze workshop centraal. Er zal lichamelijk contact zijn, waarbij de aandacht ligt op voelen en ervaren. Dat contact is niet doelgericht en niet expliciet seksueel. Ook zijn er oefeningen gericht op open communiceren over je gevoelens en verlangens. Tenslotte is er een partnermeditatie uit de klassieke tantra die, los van het rationele, een andere weg naar intimiteit kan bieden.

De workshop is niet alleen een (eenmalige) ‘fijne ervaring’; de technieken die aan bod komen kun je meenemen naar huis om te integreren in je relatie. Voor deze workshop is geen tantra ervaring vereist.
Je doet de oefeningen samen met je eigen partner. We blijven weg van expliciete seksuele handelingen en het ondergoed blijft aan. We zullen gezamenlijk een veilige ruimte creëren waarin jij en je partner onder begeleiding de intimiteit kunt onderzoeken.


☆De visie van Leef!Tantra op tantra☆

De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s), mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel. Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten.


☆Wat kun je verwachten?☆
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.


Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie en sensualiteit, en seksuele gevoelens zijn welkom. De aandacht ligt daarbij op de openheid in het contact en het ervaren van intimiteit, zonder doelgerichtheid.
In deze workshop kunnen relatiepatronen of eigen patronen worden getriggered. Vanuit de openheid van het voelen en het delen van dat gevoel kan pijn of emoties worden geraakt. We nodigen je uit die emoties gezamenlijk aan te gaan en er niet voor weg te lopen. Daarbij is de leidraad dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces. Er is begeleiding en we kunnen je tot op zekere hoogte support verlenen in dat proces, maar het is niet bedoeld als vervanging voor relatietherapie.
Wel kan het daarop een goede aanvulling zijn. Ook dans en beweging speelt in deze workshop een rol.
De workshop is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, gender en kleur. Koppels van hetzelfde gender of mensen die zich niet met een bepaald gender identificeren zijn bijzonder welkom.
Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.


☆Over Joris van der Geest☆
Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.
Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie. Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.
Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.

Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).


☆Infomail☆
Graag aandacht voor het volgende:
De avond voor het event, of op de dag zelf ontvang je een infomail.
Deze kan mogelijk in je spambox terechtkomen. Check deze even als je de mail niet ontvangen hebt. Als deze in je ongewenste mail is beland, maak hem dan gewenst, dan ontvang je deze volgende keer wel gewoon.


☆Wat neem je mee?☆
Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt.
We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens en dekens aanwezig.
Voel je vooral vrij ook je eigen mee te nemen, vooral als je zeker wilt zijn van een deken.
Neem eventueel je eigen waterfles mee.
Sloffen of slofsokken kunnen ook nog wel eens fijn zijn, al is er een vloerbedekking.


☆Tijd☆
12:30 Inloop
13:00 Aanvang
17:00 Afronding

☆Tickets per koppel☆
60,- Budget (beperkt en enkel voor mensen laag inkomen)
83,- Early Bird
98- Late Bird

Link naar tickets
https://hipsy.nl/shop/31003-tantra-workshop-voor-stellen-intimiteit-in-je-relatie


☆Annuleringsvoorwaarden☆
Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf. Refund is hierbij niet mogelijk. Wel kunnen wij bij hele uitzonderlijke gevallen kijken of wij een tegoed bieden voor een vergelijkbaar evenement. Bij annulering van deelname verzoeken we in eerste instantie de deelnemer zelf het ticket aan te bieden in het evenement(of in eigen kringen) voor overname. Bij uitzonderlijke gevallen kan er contact worden opgenomen met Mandira via info@mandira-utrecht.nl


☆Adres☆
Maliebaan 70a Utrecht


☆Parkeren☆

☆CARPOOL!
Maak autorijden gezelliger, goedkoper en duurzamer!
We adviseren je te carpoolen als je met de auto komt.
Wanneer je een lift aanbiedt in de het event is er een kans dat mensen daarop reageren.

☆Parkeerinfo:

Van maandag t/m zaterdag is er betaald parkeren bij Mandira.
Op 5 minuten lopen (aan de Wolter Heukelslaan) is het goedkoper parkeren.
Zon- en feestdagen gratis voor de deur.
Vind meer info over tarieven hier: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/parkeren-bezoeker/parkeerplattegrond/


☆Bereikbaarheid☆
Zowel met auto als met OV is Mandira goed en makkelijk te bereiken. Er gaan elke paar minuten bussen van en naar CS. Ook met de OV-fiets kun je er binnen 10 min zijn vanaf CS.


☆Voor vragen zijn we bereikbaar via mail of telefonisch
Mail:info@mandira-utrecht.nl
Tel: 0630245645

------------------------------------------------------------------------------

☆Over Mandira Utrecht
Mandira Utrecht is centrum voor bewustwording en spirituele genootschap die ruimte biedt voor community, verbinding, beoefening van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.
Mandira bevindt zich in een monumentaal pand gelegen aan de Maliebaan in Utrecht en biedt haar ruimte voor bijeenkomsten gericht op bewustwording en spiritualiteit.
Meer info (en statuten) vind je op www.mandira-utrecht.nlSunday 10 March 2024 van 13:00 tot 17:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“You only have to Be, to join us 🙏🏼”

Mandira vormt een centrum voor bewustwording waar ruimte is voor community, verbinding, beoefening van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling

In samenwerking met

Reviews

Anoniem

KirTantra - Kirtan meets Tantra

zeer rijke ervaring en kijk uit naar een vervolg.

Lees meer

Ramon Buijs

KirTantra - Kirtan meets Tantra

Superfijne sfeer. Afwisseling van zang, dans, meditatie, naar binnen keren en verbinden. Aanrader. We komen zeker nog een keer terug. Hartegroet van Cathelijn en Ramon

Lees meer

Nathalie Niehof

Voorjaars Ligconcert | met klankschalen, gong en mantra zingen

Enorm genoten. De geluiden, de stemmen en de sfeer waren echt buitengewoon. Ik en mijn vriendin gaan zeker nog een keer.

Lees meer

Tantra workshop voor stellen | Intimiteit in je relatie

Meer evenementen van Mandira

Saturday, 10 Aug. om 19:15
Ligconcert met klankschalen en live muziek
Mandira
Concert Klankschalen Ligconcert
Thursday, 05 Sep. om 19:00
Mannencirkel | Leiderschap vanuit het Hart | serie van 4
Mandira
Mannen Workshops Mannencirkels Authentic Relating
Friday, 06 Sep. om 19:15
Introductie avond cursus | De Kracht van Ademen
Mandira
Ademwerk Ademcirkel Cursus
Thursday, 12 Sep. om 19:00
De kracht van Eros
Rock my moon
Systemisch werk Playfulness Persoonlijke Ontwikkeling

Dit vind je misschien ook interessant

Monday, 30 Sep. om 19:30
Intensive Tantra Training - level 1 (10e editie)
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Opleiding Meerdaagse retraites
Friday, 26 Jul. om 19:00
A taste of Tantra - A taste of Joy
Zijn met Tijn
Tantra
Sunday, 08 Sep. om 14:45
Sensual Play Party: The way of the heart
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Wednesday, 07 Aug. om 11:00
The Joy of Surrender - Tantra Zomerretreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meerdaagse retraites Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl