Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Big Family Gathering - Lichaamsbewust Festival

Thursday 17 August 2023 om 9:30 tot Sunday 20 August 2023 om 18:00

Chemin de Cortils 1, 4670 Blégny, Belgium

Over dit evenement

Van harte welkom bij de Big Family Gathering!
Een lichaamsbewust festival voor families. 👪👨‍👩‍👧‍👦👩‍👦👩‍👧‍👦

Kom en geniet van diepe quality time met je gezin, ondergedompeld in de natuur met gelijkgestemde mensen. Laten we samen opladen, spelen en in liefde baden!

We creëren graag samen met jou een inspirerende krachtplek waar alle generaties, van baby tot grootouder, kunnen samenkomen om zich te verbinden met het diepst van hun wezen en om hun oerkracht in alle vrijheid te ontdekken.

Het lichaamsbewustzijn is een zeer essentiële levensvaardigheid, zeker in de moderne en uitdagende tijd waarin we leven. Een tijd waarin onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid en welzijn in het gevaar zijn door de herhalende uitnodiging van de maatschappij om te presteren. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Het stimuleren van lichaamsbewustzijn bij kinderen is altijd belangrijk geweest en ons inziens alleen nu meer dan ooit!

Waarom?
Wij als volwassenen gaan best door heel wat om terug in contact met ons ware zelf te komen en bewust met de anderen om te gaan, authentieke relaties te vormen, gevoelens te delen en bewust te worden van onze behoeftes, verlangens, grenzen en ze te communiceren. Stel je voor wat een impact zou het hebben om al van kleins af deze vaardigheden aan te leren. Wat zou de impact op ons eigen leven geweest zijn moesten we het van kinds af al geleerd hebben? De scholen leren deze vaardigheden of wel helemaal niet aan of wel heel beperkt. Daarom is deze Big Family Gathering tot leven geblazen om de gelijke kansen te bieden zowel aan de volwassenen als aan de kinderen om op een speelvolle, ontspannende en liefdevolle manier deze levensbelangrijke vaardigheden aan te leren.

Waarom is het stimuleren van lichaamsbewustzijn belangrijk?
∞ door een vergroot lichaamsbewustzijn kunnen we onze grenzen eerder en beter aanvoelen. Dit maakt het mogelijk de grenzen te communiceren en zo (tijdig) op te komen voor zichzelf.
∞ hoe meer we leren vertrouwen op de wijsheid van ons lichaam en de (fysieke) signalen serieus te nemen, hoe makkelijker het voor ons wordt om ons eigen koers te varen in het leven en daarbij trouw te blijven aan zichzelf.
∞ een bewuste verbinding met het lichaam maakt ons “thuiskomen” in het lichaam, wat essentieel is zowel voor de lichaamsintelligentie en het zelfbewustzijn als voor zelfbeeld en zelf liefde
∞ het maakt ons de fysieke sensaties gewaar en leert te onderscheiden wat goed/fijn voelt en wat niet, en leert ons oorzaken ontdekken van ongemak en welbevinden.
∞ om het eigen welzijn en gezondheid te kunnen beïnvloeden
∞ als we begrijpen en ervaren op welke manieren het lichaam ons dient en in wat voor wonderlijk voertuig we leven, dan ontstaat er een intiemere relatie met het lichaam en heeft dit vaak als effect dat we gemotiveerd raken goed te willen zorgen voor het lichaam.
∞ het leert ons af te stemmen op de aangeboren wijsheid van het lichaam en zo het lichaam te gebruiken als kompas
∞ het heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde en het lichaamsbeeld.
∞ het leert effectiever om te gaan met stressvolle situaties
∞ het lichaamsbewustzijn is essentieel om het verband te leren ervaren tussen lichaam, geest en emoties. Het maakt ons bewust dat bepaalde fysieke signalen verband kunnen houden met emoties en deze emoties verband houden met bepaalde gedachten.

Voor wie?
Voor families* en familievrienden.
Families met beide of alleenstaande ouders, grootouders met kleinkinderen, tantes en onkels met hun neefjes en nichtjes, en ook mensen zonder kinderen die familievrienden zijn. Ook baby’s zijn welkom, want zelfs voor de allerkleinsten voorzien we lichaamsbewuste activiteiten.
*NB: Een familie is een groep mensen (vanaf twee en meer) die met elkaar verbonden zijn.

Wat kan je verwachten?
Verwacht je aan verrijkende workshops voor groot en klein, apart en samen.
Via verbindende activiteiten zal het lichaamsbewustzijn aangewakkerd worden en uitmonden in een stroom van liefde die een familie verbindt. We creëren een veilige bedding waarin er écht alles aanwezig mag zijn zodat ieder mens zich liefdevol gekoesterd voelt.

De activiteiten geven impulsen aan ieder om samen in ware verbinding te treden met zichzelf en anderen zodat deze bewust worden en kunnen helen of gevierd worden. We bieden een programma aan dat inspeelt op de behoeften van iedere leeftijdscategorie.

Dit kan zowel spelenderwijs via dans, yoga, creatieve bezigheden in de natuur alsook via diepgaande workshops met rituelen, meditatie, lichaamswerk en zelfreflectie.

Belevenissen en activiteiten die aan bood zullen komen naargelang de leeftijdscategorie:

Natuurlijk leven - Community - Lichaamsbewustzijn - Hartverbinding - Levenskracht & Energie – Bewuste Ouderschap - Authentieke Relaties - Aanraking & Massage - Community - Rituelen - Dans – Yoga - Deelcirkels - Bewuste Intimiteit & Seksualiteit

Locatie:
Op een prachtige authentieke locatie, Chateau Cortils (van de 19de eeuw), gelegen in een stukje heerlijke natuur, met zwemvijver en 15 hectaren bos.

Het adres:
Chateau Cortils
Chemin de Cortils 1,
4670 Blegny,
België

Capaciteit:
Het aantal plaatsen is onbeperkt tot 100 deelnemers, ongeveer 30-40 gezinnen.
Het is belangrijk om de Big Family Gathering van A tot Z te beleven.
Gedeeltelijke deelname is niet mogelijk.

Aankomst:
Het is mogelijk al vanaf 18u op 16 augustus aan te komen. In dit geval vragen we jou om eigen avondeten en ontbijt mee te brengen. Als alternatief mag jij ook in de buurt iets lekkers uithalen. De maaltijden op het festival zullen officieel pas vanaf de middag 17 augustus bediend worden.

Prijs:
Er is een prijsrooster per leeftijdscategorie en per type van accommodatie.
Laatste tickets zijn nog beschikbaar!

Tickets hier:
https://hipsy.nl/shop/16552-big-family-gathering-lichaamsbewust-samen

Organisator:
Alexa Mira & Co
Dit festival is een co-creatie met veel andere fantastische mensen.
Zelf ben ik een gepassioneerde levensverkenner die graag rond lichaamsbewustzijn en levensenergie werkt. Mijn werk heeft tot nu toe enkel op volwassenen gefocust geweest in het gebied van Zelfliefde, Relaties en Seksualiteit. Mijn dochtertje Alisia 3j is een grote bron van inspiratie voor mij om het lichaamsbewustzijnswerk ook voor kinderen en jongeren beschikbaar te maken, afgestemd aan de behoeften van elke leeftijdscategorie, in samenwerking met mensen die gepassioneerd en gespecialiseerd zijn met deze leeftijdsgroepen te werken.

Workshopbegeleiders:
Er is een hele team 10+ van workshopbegeleiders die staan te wachten om rond de gemeenschappelijke visie & missie van dit festival samen te komen en hun passie met jullie te delen.

Heb jij vragen?
Stuur ons een mailtje naar bigfamilygathering.alexamira@gmail.com

Annuleringsvoorwaarden:
100% terugbetaald bij annulering 2 of meer maanden voorafgaand aan het evenement; 50% terugbetaald 1 of meer maanden voorafgaand aan het evenement; niet-terugbetaalbaar minder dan 1 maand voorafgaand aan het evenement.
Bij terugbetaling wordt een administratie kost van 50€ ingehouden.

Over de organisatie

Een lichaamsbewuste festival voor volwassenen en kinderen

Big Family Gathering

Reviews

Anoniem

Big Family Gathering - Lichaamsbewust Festival

Mijn zoontje en ik vonden het allebei een hele fijne ervaring op een super mooie plek. Het voelde heel familiaal en het contact met de anderen verliep daardoor heel vlot. Er hing een open en gemoedelijke sfeer en iedereen mocht er zijn op zijn of haar unieke manier. Zelf zou ik het spijtig vinden dat de groep veel groter zou worden in de toekomst. Nu kent iedereen-iedereen en dat zorgde voor mij mee voor de zorg die gedragen werd voor mekaar en voor de kinderen van anderen. Qua workshops was er een mooi aanbod. Ik vond dat er misschien wel nog wat andere lichaamsbewegingsvormen aanwezig mochten zijn overdag. En niet enkel om 7h s ochtends ;-). (Yoga/meditatie/ qigong, ... ) Dat uur was niet haalbaar voor ons. De avondsessies waren wat moeilijk in combinatie met de kids. Het kampvuur was heel fijn, en de contactimpro vond ik ook zalig, alleen kreeg ik het gevoel dat het eerder iets was voor overdag. Het eten was heel lekker. Voor de kids mocht er wel wat meer variatie zijn. De laatste dag heb ik een echt afscheid gemist. De zangeres kon prachtig zingen, maar de kinderen en wilden spelen ipv te luisteren, en er waren al veel mensen aan het vertrekken of vertrokken. Ik ben helemaal fan van het concept, van de sfeer, en ben graag volgend jaar terug van de partij.

Lees meer

Big Family Gathering - Lichaamsbewust Festival

Meer evenementen van Big Family Gathering

Wednesday, 14 Aug. om 11:00
Big Family Gathering - Lichaamsbewust Festival
Big Family Gathering
Gatherings Festivals Ouder-kind

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Wednesday, 24 Jul. om 16:00
INBODIMENT// - Summer Celebration!
INBODIMENT//
Festivals Ecstatic Dance Persoonlijke Ontwikkeling
Wednesday, 28 Aug. om 09:00
🌸✨🎶 Het Grote Fijne Festival 2024! With special guests: Yaima 🥰🏕️☀️🌱
Chocolate Club
Festivals Ecstatic Dance Live muziek
Tuesday, 09 Jul. om 14:30
Ecstatic Dance Festival Holland ✨ Summer Celebration 2024 ✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Wednesday, 07 Aug. om 10:00
RiseUP zomerfestival 2024
RiseUP
Festivals Live muziek Ecstatic Dance
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl