Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Monument voor het ongeboren kind (in de duinen)

Saturday 15 July 2023 van 13:30 tot 16:30

Parkeerplaats, Laan van Poot, 2566 EV Den Haag, Nederland

Over dit evenement

Ongewenste kinderloosheid wordt ook wel het onzichtbare verdriet genoemd. Net als een tak die breekt, maar niemand hoort hem vallen. Veel vrouwen verwerken een miskraam en/of een kind wat nooit gekomen is in stilte, omdat er nog steeds een taboe op rust, omdat het gevoelens van schaamte en schuld op kan roepen of omdat de meeste mensen er onhandig op reageren waardoor het gevoel van falen, eenzaamheid en rouw alleen nog maar groter wordt. Het blijft daardoor hangen en krijgt geen ‘plek’ in het leven van de vrouw die dit ervaren heeft.

Bij dit ritueel krijg je de gelegenheid om in de vorm van een monument een zichtbare plek te geven aan al je gevoelens, verlangens, ervaringen rondom het uitgebleven moederschap.
Je wordt begeleid bij het maken van een monument aan de hand van de methode van Landscaping. We gaan met materialen uit de natuur een monument bouwen voor jouw ongeboren kind. Daarbij stilstaan, mediteren, vormgeven, rouwen en mogelijk ook vieren dat deze rouwervaring voor jou nu een plek gekregen heeft. De elementen zoals het water, de aarde, de zon en de wind zullen je monument dynamisch maken en daardoor zal het ook weer opgenomen worden in het geheel van de natuur.

Dit ritueel zorgt ervoor dat jouw ervaringen/gevoelens een plek krijgen die het eerder niet heeft gehad, waardoor het meer bestaansrecht krijgt. Dit kan bijdragen aan innerlijke rust en acceptatie en een helende werking hebben.

Praktische info:
Datum: zaterdag 15 juli (onder voorbehoud van het weer).
Tijd: van 13:30 - 16:30 uur
Locatie: we verzamelen tussen 13.15 en 13.30 bij de parkeerplaats Laan van Poot/ Kwartellaan te Den Haag
Contact: moederszonderkind@gmail.com / 06-41035166

BEGELEIDING
Ruchama Kramer
Ik heb nooit een kinderwens gehad. In mijn vak als voorheen verpleegkundige en nu als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden kom ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg en ontferming voor anderen: patiënten, vrienden, familieleden en katten. Maar ook als ik door de natuur wandel of fiets kan ik getroffen worden door een moedergevoel over alles wat ik om mij heen zie. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na een korte periode geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.

Michelle de Bree
Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in mijn omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als (jongeren) coach, docent, begeleidster van vrouwencirkels en opstellingen (werken met het energetische veld). Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

REVIEWS
Ik vond het bijzonder en fijn om de moeders zonder kind cirkel mee te maken, met gelijkgestemden en toch heeft ieder haar eigen verhaal. Bedankt voor de liefdevolle en down to earth begeleiding, erg gewaardeerd. Voor mij was het heel goed op deze manier meer in mijn lijf te komen en ik laat de liefdevolle doorwerking nog verder werken.
Sheila

Michelle en Ruchama hebben op hele mooie wijze een ritueel georganiseerd voor vrouwen zonder kind. Tijdens het ritueel kon er van alles gedeeld worden wat normaal gesproken niet gedeeld wordt, dat werkte enorm bevrijdend en helend. Michelle en Ruchama zijn een ideale combinatie en zorgen ervoor dat je je veilig voelt om ruimte te geven aan dit thema.
Esther

Saturday 15 July 2023 van 13:30 tot 16:30

Parkeerplaats, Laan van Poot, 2566 EV Den Haag, Nederland

Over de organisatie

Wij organiseren rituelen, bijeenkomsten en lezingen voor vrouwen die geen kind hebben en graag hun moederschap en moederhart op eigenwijze vormgeven.

Monument voor het ongeboren kind (in de duinen)

Meer evenementen van Moeders zonder kind

Thursday, 20 Jun. om 19:30
Vrouwen zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwencirkels Lichaamswerk Verbinding

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 30 May. om 09:30
Mamavista Retreat
MamaVista
Vrouwen workshops Moederschap 1-Dags retraite
Sunday, 09 Jun. om 13:00
Ritual Dance & Ecstatic Roots met dj Caroline
Ritual Dance
Ritual Dance Ritueel Ecstatic Dance
Sunday, 09 Jun. om 10:30
Natural Dye Workshop Studio Nani x Mucha
Studio Mucha
Creativiteit
Saturday, 01 Jun. om 13:00
Wervelen en Expressie van de Kunst die in je leeft
Whirling Creations
Creativiteit Sufidans Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl