Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra & Zwangerschap

Saturday 20 May 2023 van 10:30 tot 17:30

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Netherlands

Over dit evenement

Of je nou geniet van het zwanger zijn of er vooral mee worstelt: een zwanger lichaam is iets boeiends. Zonder dat we er zeggenschap over hebben (na het moment van bevruchting, tenminste) gaat het haar eigen gang. Het verandert en er wordt een hoop voelbaar. En ook onze emoties en gedachten doen bijzondere dingen.

Ik, Laura, ben al jaren intensief bezig met tantra. Nu ben ik voor het eerst zwanger. Wat me elke dag weer opvalt is hoe vaak ik in mijn zwangerschap de voordelen ondervind van mijn ervaring met tantra. En tegelijkertijd hoe veel van wat ik ‘probeer te bereiken’ in mijn persoonlijke ontwikkelingsproces als vanzelf lijkt te komen tijdens de zwangerschap.

Ik gun het iedere zwangere vrouw om haar zwangerschap te beleven met een snufje tantra. Ben jij zwanger en ben je benieuwd wat tantra voor je zou kunnen doen in je zwangerschap, tijdens je bevalling en daarna? (Of ken je iemand die zwanger is en die je dit ook wel gunt?) Kom een dagje met mij en andere zwangere vrouwen ervaren en leren!

~~ Huh? Maar tantra gaat toch over seks? ~~
Niet per se nee. Dit is het beeld wat er over het algemeen bestaat, maar (mijn vorm van) tantra gaat vooral over onderzoeken en ervaren. Over volledig in je eigen lichaam voelen. Over het losmaken van patronen die een vrije beleving van onze levensenergie beperken. Over heel precies volgen wat je lichaam nodig heeft. Over ruimte geven aan emoties. Laten dit nou net elementen zijn die veel toegevoegde waarde kunnen hebben in een zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd!

~~ Wat gaan we doen? ~~
Het is mijn overtuiging dat een intieme relatie met je eigen lichaam van onschatbare waarde is: om haar huidige staat en haar behoeften te kunnen voelen, en haar te kunnen geven wat ze nodig heeft. Maar een intiemere relatie met het lichaam is meestal niet een knop die zomaar om te zetten is zodra je er zin in hebt. Het vereist oefening. Het is het opbouwen van een relatie — je lichaam leren kennen, vertrouwen opbouwen. Tantra heeft mij dit helpen doen.

We zullen zacht lichaamswerk doen dat past bij jouw lijf op dit moment, mediteren, delen, bewegen en voelen in het lichaam, naar binnen keren en ons uiten. Er zullen ook onderdelen zijn waar aanraking uitgenodigd wordt, maar je bent vrij om daar alleen in zoverre aan mee te doen als goed voelt voor jou.

Tegen die tijd zal ik zelf al zo’n 7,5 maand dit zwangere feest hebben beleefd. Nu zal ieders ervaring anders zijn, en daar is alle ruimte voor. Het lijkt me een hele grote rijkdom om met een groepje baby-broedende mensen in de heerlijkheid van tantra te duiken.

Disclaimer: hoewel ik veel lees en leer over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd — en het belang van lichaamsbewustzijn daarin — is zwangerschap niet mijn grote expertise. Dit is geen ‘zwangerschapscursus’ die je alle kennis geeft die je nodig hebt voor de bevalling. Daar zijn andere fijne aanbieders voor! Wel neem ik elementen mee in de dag over bijvoorbeeld hypnobirthing en mindfulness.

~~ Voor wie? ~~
Deze dag is voor mensen die zwanger zijn. Hoe ver je ook bent in je zwangerschap. Elke oefening kan aangepast worden op jouw lichaam en wat op dit moment goed voor je werkt.

Als je nog nul ervaring hebt met tantra: welkom! Als je al een hoop ervaring hebt met tantra: welkom! In beide gevallen zal het waardevol zijn om samen te beleven, te zakken in je lijf, uit te wisselen met andere vrouwen en op een hele intieme manier te kunnen verbinden met jezelf en je eigen lichaam.

Ben je zelf niet zwanger maar ken je iemand die zwanger is? Wil je helpen mijn bereik te vergroten en haar op deze dag te wijzen? Ennn… dit is misschien best een leuk kado voor haar… just sayin’ ;)

Nou en lees je dit allemaal en denk je ‘hè jeetje dit klinkt fijn maar ik ben helemaal niet zwanger!!’: stuur me even een berichtje. Bij genoeg interesse organiseer ik een soortgelijke dag voor wel- en niet-zwangeren samen. Ik geloof er heilig in dat de afgelopen jaren waarin ik (niet-zwanger) aan de tantra was er veelvuldig aan bij hebben gedragen dat ik me nu zo comfortabel in mijn eigen lichaam kan voelen.

~~ Over Laura ~~
Laura is al een jaar of 7 intensief bezig met tantra en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling (o.a. bij het Centrum voor Tantra, Play Utrecht, Bliss Your Body en Chris van der Weide). Op dit moment is ze zelf voor het eerst zwanger en bevlogen geraakt over de raakvlakken tussen tantra en zwangerschap.

In het dagelijks leven geeft Laura retraites en workshops op het gebied van tantra en seksualiteit, werkt als seks- en relatiecoach en begeleidt stellen in tantra-dates aan huis. Ze tekent en schrijft en maakt boekjes waarmee je zelf met seksualiteit en relatieperikelen aan de slag kunt gaan. Een van Laura's grote drijfveren in het leven is genieten. In haar werk wil ze mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Laura werkt met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over Laura kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

~~ Praktisch ~~

Tijden: zaterdag 20 mei
Inloop: 10:00
Start: 10:30
Einde: 17:30 (met nog ruimte om na te praten tot 18:00)

Locatie: De cursus wordt gegeven op de Play Locatie aan de Kanaalweg 84A in Utrecht. Parkeren is gratis en het is dichtbij het station.

Lunch: Neem iets mee voor de lunch waar jouw lichaam op dit moment blij van wordt.

Kosten: €75 pp

Saturday 20 May 2023 van 10:30 tot 17:30

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Netherlands

Over de organisatie

Workshops op het gebied van (neo)tantra: down-to-earth, speels en aandachtig.

Reviews

Renée Kooijman

Tantra & Zwangerschap

Het was een fijne workshop waar ruimte was voor alle gevoelens, mooi om op deze verdiepende manier met gelijkgestemden zwangeren verbinding te maken met jezelf ,je kindje en elkaar.

Lees meer

Nathalie

Tantra & Zwangerschap

Laura is warm, benaderbaar en professioneel. Ik had nog geen ervaring met tantra en vond het best wel spannend om mee te doen. Toch voelde ik me meer dan welkom :) Bedankt voor de fijne workshop en fantastische dag!

Lees meer

Sandra Van der Pal

Tantra & Zwangerschap

Super fijne dag! Goede sfeer en interessante gesprekken.

Lees meer

Tantra & Zwangerschap

Meer evenementen van Laura Tantra

Friday, 10 May. om 11:00
Body & Presence - Tantra Deep Dive Retraite
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Lichaamsbewustzijn
Saturday, 18 May. om 13:00
Tantra Workshop: De Rijkdom In Jezelf
Mandira
Tantra Authentic Relating Zelfliefde
Monday, 10 Jun. om 18:00
Play/Freedive - Lekkere lenteweekje
Play Community
Vakantie Meerdaagse retraites Leven vieren
Saturday, 15 Jun. om 10:00
Play/Freedive - Tantrische lentekriebels (Lekkere lenteweekje)
Play Community
Shibari Jongeren Leven vieren

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 28 Apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Saturday, 22 Jun. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Sexy Chakra Exploration Workshop
Exploring Deeper
Tantra Tempel Sacred Sexuality
Tuesday, 30 Apr. om 19:00
Beltane yoga & meditation in concert
Namasté Soof
Ligconcert Yoga Meditatie
Saturday, 18 May. om 13:00
Tantra Workshop: De Rijkdom In Jezelf
Mandira
Tantra Authentic Relating Zelfliefde
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl