Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Thursday 14 December 2023

Levensreis van verlies naar licht: De magie van Sisterhood en zelfontdekking

Binkie, een vrouw die met hart en ziel van het leven houdt en een diepe verbinding voelt met 'Pacha Mama', onze oermoeder. Met een unieke mix van humor en authenticiteit heeft Binkie haar eigen pad bewandeld en de liefde voor zichzelf en Moeder Aarde laten groeien. Haar passie? Het delen van haar wijsheid met andere prachtige vrouwen en mannen. Dit doet ze door het organiseren van events voor vrouwen, maar ook met stiltedagen en retraites. We zijn nieuwsgierig! Laten we eens met haar gaan praten!

We zijn benieuwd naar Binkie! Wat is jouw verhaal?
Allereerst: Ik hou van de stilte, en zit elke maand twee dagen in stilte thuis met mijn hondje Chico en geef regelmatig een stiltedag of stilteretraite. Naast deze stille dagen heb ik het laatste jaar niet stilgezeten..Vanuit deze stilte komt ware creatie. Vandaar mijn volle aanbod op Hipsy, van allemaal evenementen waar mijn eigen hart sneller van gaat kloppen.

In alles zit mijn energie en liefde, ik ben ondertussen video-editor, instagram-expert, mijn eigen kok voor alle dag retraites, Hipsy event-maker en nog zoveel meer… Mijn programma is divers, net als ik ;) Mijn Sister Circles, Sister Journeys & Rites of the Womb zijn voor vrouwen. Mijn Sound Healing Concerten, Stiltedagen en Stilte Retraites en de Meditaties online zijn voor iedereen.

Wat heeft jou dit pad op gebracht?
Na het verlies van mijn man in 2008 heb ik mijn leven drastisch veranderd. Ik koos ervoor volop van het leven te genieten en begon aan een wereldreis. Mijn passie voor Moeder Aarde, sjamanisme, en innerlijke groei heeft mijn hart al die jaren geleid. Tot 2022 deelde ik deze reis naast Tijn Touber, dienend aan zijn prachtige werk. Het afgelopen anderhalf jaar ben ik echt in mijn eigen levensmissie gestapt, die niet vaststaat maar draait om het leven en delen van wat mijn hart doet sprankelen.

Ik sta bekend om mijn grote hart en liefdevolle aanwezigheid. Mijn diepste verlangen om 'goed genoeg' te zijn, kan ik nu volmondig beantwoorden met een krachtig 'JA, ik ben meer dan goed genoeg'. Ik ben volledig gaan staan voor wat ik te bieden heb.

Recentelijk heb ik ontdekt hoe krachtig het is wanneer vrouwen samenkomen. We zijn verbonden door liefde, wijsheid, gevoelens, en delen in het collectieve vrouwenleed. In mijn ervaring met Sisterhood begrijpen, dragen en ondersteunen we elkaar om nog meer in onze kracht te staan. Door zachtheid en oprechtheid worden we transparanter en wijzer.

Vanuit mijn levenservaring ben ik begonnen met het creëren van deze cirkels, die evolueerden tot Retraites, Sister Journeys en de Rite of the Womb. Ik integreer al mijn evenementen met sound healings, cacao ceremonies, meditatie en mijn sjamanistische achtergrond. Waar ik voor sta, is een liefdevolle, veilige omgeving, gelijkwaardigheid en de volledige omarming van alles wat er is, zonder regels, alleen respect voor elkaar.

Tijdens mijn Circles, Journeys en Retraites met vrouwen hoor ik vaker: ‘Ik wist niet dat vrouwen zo lief voor elkaar kunnen zijn.’

Wat houdt een Sister Journey in?
De Sister Journey is ontstaan vanuit diepe stilte, een visie die tijdens een rustig weekend helder werd. Dit retraite-avontuur spreidt zich over 7 dagen verspreid over 3 maanden, waarin 11 bewuste vrouwen samenkomen. Wat deze retraite zo bijzonder maakt, is de waardevolle mogelijkheid om elkaar op een dieper niveau te leren kennen.

Met inspiratie uit zeven windrichtingen gaan we als groep samen op een betekenisvolle reis. De Sister Journey biedt volledige vrijheid om in te tunen op jouw behoeften, waarbij het principe geldt: "Mi casa es su casa." De flow van vrouwelijke energie staat centraal, waarbij je kunt aanhaken wanneer het jou uitkomt, met respect voor de groep en de ceremoniële momenten.

In deze retraite is geen dag hetzelfde. Van ceremoniële dansen in de woonkamer tot stiltewandelingen in de natuur; van rustmomenten op de bank tot geleide meditaties met drum en sound healing in de ceremoniële ruimte. Creativiteit komt tot bloei, of je nu je eigen project meebrengt of meedoet met het maken van pocket altaartjes, wildpluk zalfjes of talking sticks. De dagen zijn gevuld met ecstatic dance, wildpluk activiteiten, diverse ceremonies, rituelen, cacao en sound healing. Een Sister Journey, een reis van betekenis en verbinding.

En de Womb Healing dag retraite?
Wat ik echt heel bijzonder vind om te geven is de ‘Rite of the Womb’. Dit ritueel heeft mij diep geraakt. Deze rite van de baarmoeder is afkomstig van Marcela Lobos. Zij ontving de 13e Rite van de Munay Ki (de overige Rites zijn van Alberto Villoldo), gelinkt aan de 13 manen in het jaar, van vroedvrouwen tijdens een innerlijke reis. Samen met wijze sjamanen-vrouwen uit de Andes heeft zij deze Rite verder vorm gegeven, waarin onze vrouwelijke oerkrachten weer worden geactiveerd.

We nodigen onze voormoeders uit, 7 generaties voor ons. Werken met blessings en blazen deze in rozenblaadjes en maken diep contact met onze baarmoeders. Je ontvangt een initiatie van de baarmoeder als plek van creatie en geboorte van het leven. Deze dag neem ik je mee in dit prachtige ritueel en dit combineer ik het met Sound Healing, Cacao Ceremonie en Systemisch Sjamanistich werk.

Wat ik extra bijzonder vind is, dat als je dit ritueel hebt ontvangen, dat je het door mag geven aan andere vrouwen. We vermengen ons water wat je meeneemt op deze dag. Water verbindt en is een vrouwelijk element. Ondertussen is mijn water geladen met tienduizenden blessings aan vrouwen en voormoeders van over de hele wereld. Als je dit ritueel hebt ontvangen, mag je het doorgeven.

Wat wil je meegeven aan onze community?
Ik geloof sterk dat het essentieel is om zo nu en dan bewust geluksmomentjes te creëren voor je spirit en welzijn. Voor mij zijn dit kostbare ogenblikken waarop ik me overgeef aan de dans op Ecstatic Dance of enkele dagen volledige stilte omarm. Het zijn die momenten waarop ik helemaal mezelf kan zijn en intens geniet, me terugvoeren naar de kern van mijn puurste zelf. Het vervult me met dankbaarheid dat ik anderen de ruimte mag bieden voor dergelijke geluksmomenten tijdens mijn evenementen. Voor mij is dit ‘pure zijn’ de magie van het leven. Het zijn die speciale momenten, zelfs te midden van een Ecstatic Dance, waarin ik volledige ontspanning ervaar. Ik gun jou ook dit, vanuit het diepst van mijn hart.

Aankomende events:
Rite of the Womb op 16 januari
Rite of the Womb op 24 februari
Sister Journey start 3 februari tot 21 april

Geschreven door Binkie .nu

Binkie

artiest, sister ceremonies, sister retreats, meditatie, stiltedagen & weekenden, sound healing, sharing from the heart

Bekijk profiel
Be Natural, Not Normal
Friday, 20 Sep. om 17:00
STILTE WEEKEND MET SOUND HEALING
Binkie
Soundhealing Meerdaagse retraites Stilteretraite
Monday, 05 Aug. om 14:00
ZOMERS SISTER RETRAITEWEEK 'ZELFLIEFDE'
Binkie
Vrouwen workshops Soundhealing Meerdaagse retraites
Saturday, 12 Oct. om 10:00
SISTER JOURNEY - de geheelde vrouw - okt '24 tot jan'25
Binkie
Vrouwen workshops Innerlijke Reis Cacao ceremonie
Tuesday, 16 Jul. om 10:30
STILTEDAG MET SOUNDHEALING MAARN
Binkie
Stilteretraite Soundhealing Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl