Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Wednesday 10 January 2024

Een Duik in de Wereld van Therapie, Surf, en Zelfontdekking: Het Verhaal van Ripple Surf Therapy

"Go with the flow," net zoals de zee. Laat je meevoeren door de golven, geef je eraan over en laat de zee zijn gang gaan. Ga niet tegen de stroming in. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat is ook de reden waarom surfen en therapie zo'n gouden combinatie vormen. We onderschatten soms hoe waardevol de lessen van de natuur zijn. Ripple Surf Therapy neemt daarom het initiatief om je mee te nemen op een surftrip gecombineerd met een therapieprogramma. Je neemt niet alleen een duik in de zee, maar ook in jezelf. Ripple draagt je tijdens deze reis, net zoals een surfboard je draagt op de golven. We vinden het geweldig om te zien dat een initiatief als dit populairder wordt, een combinatie van emotionele en fysieke beweging.

Laten we beginnen met het begrijpen van Ripple Surf Therapy. Ripple is in essentie een innovatief programma dat groepstherapie combineert met de verkwikkende ervaring van surfen, yoga en mindfulness. De kern van ons concept is de unieke synergie tussen therapie en activiteiten in de natuur. Hierdoor biedt Ripple een dynamische en holistische benadering voor persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid.

Het zaadje voor Ripple werd geplant toen ik op het randje van een burn-out balanceerde. Mijn leven was een wervelwind van werk als psycholoog, het managen van een academisch congres over psychedelica, het opzetten van mijn eigen praktijk en persoonlijke verplichtingen zoals vrienden zien en sporten. Het was simpelweg te veel. De ommekeer kwam tijdens een surfkamp in Frankrijk, waar ik voor het eerst de impact van surfen op mijn welzijn voelde. Voor het eerst in maanden sliep ik een nacht door! Deze ervaring leidde tot een sabbatical, waarin surfen centraal stond. Het gaf me een heldere spiegel om therapie uit de traditionele setting te halen en het echte leven in te brengen. En zo werd het idee voor Ripple geboren.

Het doel van Ripple is mensen concrete vaardigheden te bieden om beter om te gaan met levensuitdagingen, dichter bij zichzelf te komen en de regie over hun leven terug te nemen. We gebruiken Acceptance and Commitment Therapy als basis, vermengd met de fysieke en mentale uitdagingen van surfen en yoga. Dit resulteert in een ervaring die verder gaat dan traditionele therapie. We brengen lichaam en geest in beweging en faciliteren een diepere verbinding met het zelf.

Wat ik graag wil meegeven is om altijd je mentale gezondheid te koesteren. Zoek holistische methoden voor genezing en zelfontwikkeling, spendeer voldoende tijd in de natuur, beweeg, zelfs als het maar een korte wandeling is, en aarzel niet om hulp te vragen als je die nodig hebt. Sta open voor nieuwe ervaringen, leer van elkaar en onthoud dat veerkracht en persoonlijke groei vaak beginnen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen! We zijn vaak bang voor het onbekende, terwijl juist daar de mooiste ervaringen te vinden zijn.

We hebben surf therapie programma's gepland in Marokko (24 februari tot 2 maart) en Portugal (25 mei tot 1 juni). Deze programma's zijn ontworpen om deelnemers te helpen groeien en bloeien. Benieuwd of het iets voor jou kan zijn? Neem dan contact met ons op en ontdek de unieke Ripple-ervaring.

Dit zijn de prachtige woorden van één van onze participanten:

“Een fantastische week met een zeer mooi afwisselend programma en waarbij je ACT in de praktijk kunt brengen. Zeer warme en kundige begeleiding, een super locatie met daarbij enorm lekker eten. Na thuiskomst ook contact waardoor je het geleerde verder kunt uitbreiden in het dagelijks leven. Ik zou graag terug willen keren en deze ervaring weer willen beleven.”

Bekijk het volgende event hier.

Geschreven door Djai Baaten

Ripple Surf Therapy

Wij combineren surfen, yoga, groepstherapie en mindfulness training in een weekprogramma om jou te helpen terug in je persoonlijke flow te komen!

Bekijk profiel
Friday, 06 Sep. om 14:00
Kizomba Holiday Retreat - One Week in Tenerife:
Art of Connection
Meerdaagse retraites Intuitive Dance Danscoaching
Saturday, 07 Sep. om 17:00
YOGACRUISE YOGAZEILWEEK MET ADEMWERK TURKIJE
Marco Lagas
Meerdaagse retraites Ademwerk Yoga
Friday, 20 Sep. om 17:00
STILTE WEEKEND MET SOUND HEALING
Binkie
Soundhealing Meerdaagse retraites Stilteretraite
Friday, 04 Jul. om 04:00
Mountainbreath - Bewuste bergwandelreis
SPLINKYOURLIFE
Meerdaagse retraites Vakantie Reizen
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl