Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop earthfulness en Mindful met de Natuur Challenge

Woensdag 09 oktober 2024 van 19:00 tot 21:00

Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Over dit evenement

Van mindfulness naar earthfulness met de kracht en eenvoud van de natuur.

Wil jij je graag meer verbinding voelen met jezelf en met de natuur? Wil jij je mindfulness kennis en vaardigheden uitbreiden? Maak kennis met earthfulness en doe lekker mee met de Mindful met de Natuur Challenge.

Ga mee op een 10-daagse 'reis' met dagelijkse oefeningen die je overal en naar eigen inzicht kunt doen. Op je eigen plek en in je eigen tijd, thuis of op het werk. Deze uitdaging helpt je de buitenwereld opnieuw te ontdekken en "earthfulness" te leren en in je leven te integreren. Door verbinding met de natuur kun je je welzijn verbeteren en meer tevredenheid en rust én minder stress gaan ervaren.

Voor je het weet is de zomer weer voorbij en maakt de herfst haar intreden. Niet altijd een warm welkom, al is de natuur vaak op z'n mooist in de herfst; fructose tijd en een kleurrijk bladerlandschap.
Toch is de overgang van zomer naar herfst niet voor iedereen een feest. Wij helpen je graag om deze seizoenwisseling een stuk smooth-er te laten verlopen zodat je lekker in je vel blijft zitten. En die post-vakantiedip' ben je ook meteen van af.. Maak de overgang van zomer naar herfst een stuk fijner en wapen je tegen de herfst en winterdip door in verbinding te blijven met de natuur.

MMN CHALLENGE IN EEN NOTENDOP
Unieke aftrap met een workshop Mindful met de Natuur. Hier maak je kennis met earthfulness en leren wij jij door middel van effectieve en eenvoudige oefeningen weer te verbinden met jezelf en natuur. Hierdoor kun je je snel weer ontspannen voelen en 'ontstressen.' Na de workshop heb je de keuze om in je eigen tijd, op je eigen plek en in je eigen tempo 10 dagen mee te doen aan de Mindful met de Natuur Challenge. Dagelijks ontvang je een verrassende earthfulness oefening. Met deze oefening verbind je je 10 a 15 minuten bewust met jezelf en de natuur in of om je heen. NA 10 dagen kun je het zelf en merk je het effect. Meer rust, tevredenheid, oog voor de natuur en verbinding.

Voel je een lichte weerstand? (Of ben je dol enthousiast?! Dan kun je deze alinea skippen).

OOk dit nog en 10 dagen? Mijn agenda zit al 'ramvol'.. Dit horen wij vaker en je wilt natuurlijk niets liever dan daar wat ruimte in creëren, niet waar? Deelname aan de challenge geeft ruimte in je hoofd en uiteindelijk ook in je agenda. De oefeningen van 10 minuten per dag (en dus ook meteen een powerbreaks) hebben een groot effect, brengen je tot rust en weer tot de essentie.
10 dagen? Voorheen was het 21 dagen. Wij hebben dit teruggebracht naar 10 dagen. Ook na 10 dagen merk je zeker effect.

AANMELDEN
Meld je snel aan, kan ook als tweetal en dan krijg je korting, super leuk!
Hier lees je alle in's en out's - do's en dont's:

DERDE EDITIE MMN CHALLENGE
Na de gezamenlijke kick-off op donderdag 10 oktober, kun je vanaf vrijdag 11 oktober meedoen aan een 10-daagse challenge. Dagelijks ontvang je een mindfulness oefening voor in of met de natuur in je e-mail box en in de whatsappgroep. Jij bepaalt zelf wanneer en waar je deze oefeningen doet. Duur: 10 tot 15 minuten per dag. Dagelijks is er via de appgroep contact om samen ervaringen te delen en vragen te stellen.
De Challenge sluiten we weer gezamenlijk af op de laatste dag van de challenge, op zondag 20 oktober.

ACHTERGRONDINFORMATIE:
Het moderne leven heeft ons van de natuur verwijderd, wat leidt tot verhoogde stress en een disconnectie van ons ware zelf. Deze Challenge streeft ernaar deze trend om te keren, met behulp van eenvoudige maar effectieve oefeningen om een diepe herverbinding met de natuurlijke wereld en onszelf te bevorderen.
"Earthfulness" dient als leidraad om je relatie met de natuur te herstellen, fungerend als een remedie tegen seizoensgebonden blues en stress. Door dagelijkse oefeningen leer je Earthfulness in je dagelijkse routine te integreren, met de optie om je te concentreren op persoonlijke of professionele ontwikkelingsthema's. Wij werken samen met Stichting Earthfulness. Stichting Earthfulness doet o.a. wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de natuur op ons welzijn en onze gezondheid als mensen.

PRAKTISCHE:
Nog even alles kort op een rijtje:
Kick-off met workshop: woensdagavond 9 oktober 19:00 -21:00 uur op de Hoorneboeg in Hilversum.

10 daagse Challenge: vrijdag 11 oktober t/m 20 oktober, op je eigen gekozen locatie en in je eigen tijd.

Gezamenlijke groepsafsluiting: zondag 20 oktober van 14:30 - 17:00 uur op een locatie in de natuur van omgeving Hilversum.

TICKETS
Tickets: Opties zijn 'early happy bird' voor 30 euro, een 'natuurliefhebber ticket' voor 35 euro (waarvan 5 euro gedoneerd aan het Goois Natuurreservaat bij voldoende opbrengst) of een duo-ticket voor 60 euro per tweetal.

DEELNAME OPTIES:
1. Deelname aan kick-off met workshop en aan de challenge
2. Alleen deelname aan de kick-off met workshop
3. Alleen deelname aan de challenge, dus deelname op afstand.

Met meedoen aan de challenge ondersteun je wetenschappelijk onderzoek van stichting Earthfulness naar de effecten en voordelen van verbinding met de natuur. Voor meer informatie bezoek je de websites van de organisatoren of neem je contact op met Stefan via e-mail: contact@koolsultancy.nl

Deze Challenge biedt een unieke kans om je mindfulness kennis en praktijken te verrijken door je 10 dagen onder te dompelen in de natuur, onder begeleiding van experts Stefan Kool en Rindert de Quaasteniet, in samenwerking met Earthfulness.

WIE ZIJN WIJ:
Wij zijn Stefan Kool (Koolsultancy) en Rindert de Quaasteniet (Natuurademen), een wandelende loopbaancoach met achtergrond in het welzijnswerk, veel ervaring als bushcrafter en met Tai Chi én een natuur-en wandelcoach met achtergrond en expertise in de ICT die graag zijn nuchterheid en 'ZENheid' inzet om mensen weer te verbinden met de natuur en gewoon met de essentie van het zijn.
Onze missie: mensen weer verbinden met de natuur om zo bij te dragen aan meer mentale veerkracht en een beter klimaat. April 2022 maakte Stefan kennis met Earthfulness en met bedenker en initiator Arjan Berkhuyzen. Mei 2022 deed hij mee aan de landelijke pilot van een landelijke Earthfulness Challenge. Daarna ontwikkelden wij i.s.m. Earthfulness een eigen Challenge in omgeving Hilversum. Earthfulness deed samen met Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar de effecten op ons als mensen door in verbinding te zijn met de natuur.

Meer informatie:
https://earthfulness.nl
https://jouwhelderenatuur.nl/natuurcoach-rindert-de-quaasteniet/
https://koolsultancy.nl/over/


Persoonlijk contact? Betaalfactuur ontvangen om te declareren?
Stuur mij even een mail: contact@koolsultancy.nl

Bereikbaarheid locatie de Hoorneboeg in Hilversum:
KOM MET HET OV OF DE FIETS

Met de trein:
Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen. Bij station Hollandsche Rading is bovendien een grote (en gratis) parkeerplaats – handig als je anderen wilt ophalen en/of het laatste stukje wilt carpoolen. Het is dan nog maar 5 minuten rijden naar De Hoorneboeg.

OV-fiets:
De OV-fiets is super handig. Vanaf station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg en vanaf het station Hollandsche Rading is het zelfs nog dichterbij.

Bus:
Buslijnen en -tijden veranderen nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292. Dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen.
Deze haltes zijn het meest dichtbij:
1. Halte ‘Hoorneboeg’ aan de Utrechtseweg, aan het begin van de oprijlaan (reistijd van station Hilversum ca. 10 minuten). Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten over een mooi, stil en verharde weg naar De Hoorneboeg. In het donker de meest fijne optie. Op zon- en feestdagen niet altijd in gebruik.
2. Halte ‘Zonnestraal’ op Landgoed Zonnestraal bij Nieuw Loosdrecht (reistijd vanaf station Hilversum ca. 15 minuten). Vanaf hier wandel je in 15 minuten door het bos en over de heide naar De Hoorneboeg.

Woensdag 09 oktober 2024 van 19:00 tot 21:00

Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“'Je kunt meer dan je denkt'”

Koolsultancy is een mensgerichte consultancy die jou helpt groeien in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling met integratieve coaching + workshops

Koolsultancy - Zelfbewust Buiten Zijn

1. Kies je tickets
Early happy bird

Vroegboekkorting tot 1 september 2024.

€ 30,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Natuurliefhebber ticket

Bij Voldoende opbrengt doneren wij 5 euro aan het GNR (Goois Natuurreservaat)

€ 35,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
DUO combi ticket (2 pers.)

Do it together.

€ 60,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Workshop earthfulness en Mindful met de Natuur Challenge

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 22 dec. om 13:30
Yule Midwinter Festival
Kasteel de Schans
Festivals Equinox/Zonnewende Natuur
Woensdag, 11 sep. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
De School voor Verwondering
Tantra Verbinding Bewustzijnsontwikkeling
Zondag, 29 sep. om 10:30
Shibari workshop for singles and couples: Solo & Switching Shibari
Butterfly Bondage
Shibari Conscious Sexuality Verbinding
Woensdag, 11 sep. om 19:30
PLAY! Zwolle l Play Zwolle Date 🎫V4 M6
Play Zwolle
Dating Verbinding Playfulness
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl