Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ademcirkel Nijmegen (wekelijks vanaf 18 juni)

Tuesday 18 June 2024 van 19:00 tot 21:30

Van Schaeck Mathonsingel 4, 6512 AN Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Hoe is het met je?
Heb je (te) weinig energie, ervaar je (te) weinig ruimte voor jezelf, wil je eens vrijuit ademhalen, ben je bezig met zelfontwikkeling, of zit je in een proces van het verwerken van emoties of het loslaten van spanningen?

Een perfect moment om voor jezelf kiezen.

We organiseren een doorlopende ademcirkel in Nijmegen, dit zijn wekelijkse ademavonden met focus: ruimte maken voor jezelf (dinsdagen 18 en 25 juni, en 2 juli).

Je bent vooral welkom om te ervaren dat goed ademhalen je echt kan helpen! En het maakt niet uit of je bekend bent met bewust verbonden ademen. Alle vorige deelnemers zijn enthousiast dus wij zijn ervan overtuigd dat jij dit ook zult zijn.

Wat kun je verwachten?
Je ontvangt uitleg over de methodiek, een volledige ademsessie, directe feedback op je adempatroon en aandachtige begeleiding. Je schrijft je in voor 3 avonden.

Er is aandacht voor
- embodied bewustzijn
- je openstellen voor plezier
- je bevrijden van zelftwijfel
- het loslaten van stress en angst
- een mogelijke transformatie van je weerstand naar mogelijkheden
- het voeden van je body, heart and soul
- transformatie van je oude patronen

Thema's
Wij zien deze 3 opeenvolgende ademcirkels als een reis, waar je steeds meer bewust gaat worden van je eigenheid in het ademen. Je aanwezigheid en vermogen jezelf toe te laten nemen toe, je ervaart een diep contact en verbinding, en misschien verken je stukken van jezelf die je onbewust verbond met weerstand. Het mag er allemaal zijn.

Je begint met aankomen en landen. De beweging die van hieruit ontstaat, en ook de eerste diepe adem-ervaring, scheppen het vertrouwen om jezelf nog meer van dit te gunnen. Er ontstaat in week 2, de fase van overgave, van omarmen, van "ik weet, ik ben hier eerder geweest". De volgende stap is dit op diep niveau te verankeren in je hart, door het stellen van je intentie en bestemming en richting te kiezen.

Lichaamswerk en gronding
Elke avond wordt begonnen met een set lichaamswerk. Lichaamswerk maakt dat je meer aanwezig bent, en beter in je energie komt te zitten. Uitgangspunten hier zijn o.a. bio-energetica, en core energetics. Over de 3 sessies verdeeld zul je ervaren welk verband er is tussen mind en body, en waarom gronding zo belangrijk is voor aanwezigheid.

Ademwerk
Wij streven naar focus op ruimte maken voor contact met wie je werkelijk bent. Hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit. Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben.

Elke avond is er een ademsessie, conscious connected breathing, oftwel bewust verbonden ademen. Hoe een sessie precies gaat kun je teruglezen op onze site onder ademwerk.
www.heart-core-energetics.nl/ademwerk

Techniek
Hu, zul je zeggen, ademtechniek? Richard is Oxygen Advantage advanced instructor, en zal elke avond hier aandacht voor vragen. Hoe adem je, waarom, is dit bewust, wat is je patroon dat zich ontvouwt, etc.? Je krijgt tips en tricks waar je thuis mee aan de slag kunt om een mogelijk dysfunctioneel adempatroon te verbeteren.

Systemisch werk
Heleen zal elke avond iets delen over systemisch werk en familie opstellingen. Het systemisch werk is een andere manier van kijken naar situaties en problemen. Iedereen is verbonden met dynamieken vanuit de familie. Dit kan van grote invloed zijn op de keuzes die we in het leven maken, niet alleen privé maar ook in werksituaties. We zullen ademen met het inzicht in wat je blokkeert om het leven ten volle te kunnen leven en in eigen kracht te functioneren.

De begeleiding
Met meer dan 15 jaar ervaring als ademwerker, opgeleid in Oxygen Advantage, Transformational Breath, Core Energetics, Yoga en Reichiaans ademwerk, delen Richard Zoet en Anita Tijkorte hun passie voor ademavonden, individuele sessies en het begeleiden van groepen. Ze combineren lichaams- en ademwerk voor een holistische ervaring.
Richard is een ervaren trainer en heeft een praktijk voor lichaamsgerichte (psycho)therapie. Hij integreert ademwerk met core energetics voor een optimale begeleiding. Anita geeft individuele ademsessies en werkt vanuit De Stem van je Lijf met clienten aan holistische gezondheid, welzijn en balans.
Heleen van der Wilt faciliteert familieopstellingen en biedt ondersteuning met haar expertise waar nodig.

Praktisch
De data zijn: dinsdagen 18 en 25 juni, en 2 juli.
Opgeven gaat via Hipsy). Je investering bedraagt € 120 voor deelname aan 3 avonden.

Snelle beslissers
Er is een kortingsactie voor snelle beslissers tot 31 mei, zie onze website www.heart-core-energetics.nl/ademwerk voor de Hipsy couponcode.

Aanvang
Inloop vanaf 19.00 u. We beginnen om 19.15u met een korte meditatie en licht lichaamswerk, om 21.00u is de ademsessie afgelopen en voor wie wilt is er dan nog ruimte om te delen over je ervaring.

Waar?
De workshopruimte ligt aan het Van Schaeck Mathonsingel 4 in Nijmegen, en is supergoed te bereiken met het openbaar vervoer (2 minuten lopen vanaf CS). Parkeren is gratis. Uiteraard ook te voet en met de fiets.

Wanneer beter niet?
– Als je zwanger bent
– Als je op dit moment aan hevige gezondheidskwalen leidt (fysiek/mentaal)
Bijvoorbeeld: PTSS, trauma, hartkwalen, epilepsie, nieraandoening, ernstige astma etc.
In dit geval is een groepssessie niet de beste keuze. Neem contact op voor de mogelijkheden met meer persoonlijke begeleiding.

Heart Core Energetics
Ademcirkel Nijmegen is het initatief van Heart Core Energetics in Herpt, waar lichaamsgerichte psychotherapie én ademwerk worden gegeven. Je kunt zowel individuele ademsessies boeken alsook duo (samen met je partner, of vriend – vriendin, een heel bijzondere ervaring) en groepssessies.

Tuesday 18 June 2024 van 19:00 tot 21:30

Van Schaeck Mathonsingel 4, 6512 AN Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

“Ik adem in en kom tot rust. Ik adem uit en glimlach. ”

We organiseren ademcirkels in Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg., dit zijn 1-2 wekelijkse ademavonden met focus: ruimte maken voor jezelf.

Ademcirkels in Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg

Reviews

Bianca Booij

Ademcirkel Den Bosch (wekelijks vanaf 14 mei)

Fijne locatie, lieve warme begeleiders, veilige support. En een heel mooi inzicht. Ik kijk uit naar de volgende sessie

Lees meer

Ademcirkel Nijmegen (wekelijks vanaf 18 juni)

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 21 Jun. om 20:00
Ecstatic Breath with live piano & handpan
Breathe with Lien
Live muziek Ademwerk Handpan
Sunday, 30 Jun. om 09:00
Dag retreat - Ademwerk & Stembevrijding | De Hoorneboeg
Leonie Bos Music
1-Dags retraite Ademwerk De stem van binnenuit
Wednesday, 17 Jul. om 19:00
Cacao, ademreis & live muziek
Anouk & Yora / May & June
Ademwerk Live muziek Cacao ceremonie
Wednesday, 19 Jun. om 19:00
Ademwerk 19 juni 2024 (all genders)
Club Dogma
Ademwerk Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl