Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mindfulness Met de Natuur Challenge (lente editie 2024)

Saturday 13 April 2024 van 14:30 tot 17:00

Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Over dit evenement

Hoera, Het voorjaar is in volle gang. Je kunt de lente ruiken en de vogels horen fluiten. Alleen hoe vaak sta je daar bij stil en ben je in de natuur? Wil jij weer vaker in de natuur zijn? Wil jij je meer verbonden voelen met de natuur en daar de voordelen van plukken? Zoals meer rust in je hoofd, lekker in je vel en minder stress. Doe mee met de "Mindful met de Natuur Challenge" lente-editie 2024.

Deze tweede editie van de Mindful Met de Natuur Challenge is speciaal ontworpen om je opnieuw te verbinden met de natuur door middel van leuke en innovatieve mindfulnessoefeningen in en met de natuur. Oftewel: Earthfulness. De eerste editie bestond uit 21 dagen. Nu bieden we een 'best of' aan van 10 dagen. Beginnend met een groepsstart op zaterdag 13 april op een prachtige locatie midden in de natuur, ga je vervolgens op een 10-daagse reis met dagelijkse oefeningen die je overal en naar eigen inzicht kunt doen. Op je eigen plek en in je eigen tijd. Deze uitdaging helpt je de buitenwereld opnieuw te ontdekken en "earthfulness" te leren en in je leven te integreren. Door verbinding met de natuur kun je je welzijn verbeteren en meer tevredenheid en rust én minder stress gaan ervaren.

Achtergrondinformatie:
Het moderne leven heeft ons van de natuur verwijderd, wat leidt tot verhoogde stress en een disconnectie van ons ware zelf. Deze Challenge streeft ernaar deze trend om te keren, met behulp van eenvoudige maar effectieve oefeningen om een diepe herverbinding met de natuurlijke wereld en onszelf te bevorderen.
"Earthfulness" dient als leidraad om je relatie met de natuur te herstellen, fungerend als een remedie tegen seizoensgebonden blues en stress. Door dagelijkse oefeningen leer je Earthfulness in je dagelijkse routine te integreren, met de optie om je te concentreren op persoonlijke of professionele ontwikkelingsthema's.

Zo werkt de Challenge:
Na de gezamenlijke kick-off op zaterdag 13 april, kun je vanaf 14 april mee doen aan een 10-daagse challenge. Dagelijks ontvang je een mindfulness oefening voor in of met de natuur in e-mail box. Jij bepaalt zelf wanneer en waar je deze oefeningen doet. Duur: 10 tot 15 minuten per dag. Dagelijks is er via een appgroep contact om samen ervaringen te delen en vragen te stellen. Dit maakt het samen doen leuker en makkelijker vol te houden.
De Challenge sluiten we weer gezamenlijk af op dinsdag 23 april.

PRAKTISCHE:
Kick-off met workshop: zaterdag 13 april, 14:30 tot 17:00 uur op de Hoorneboeg in Hilversum.
Tijdens de workshop leer wat je Earthfulness is en hoe je het kunt toepassen.

10 daagse Challenge: zondag 14 t/m dinsdag 23 april, op je eigen gekozen locatie en in je eigen tijd.

Afsluiting: groepsafsluiting op dinsdag 23 april, 19:30-21:00 uur op de Hoorneboegse Heide. (optioneel).

Tickets: Opties zijn lazy bird voor 30 euro, een enkel ticket voor 35 euro (waarvan 5 euro gedoneerd aan het Goois Natuurreservaat bij voldoende opbrengst) of een duo-ticket voor 60 euro per tweetal.

Deelname opties:
- Deelname aan kick-off met workshop en aan de challenge
- Alleen deelname aan de kick-off met workshop
- Alleen deelname aan de challenge, dus deelname op afstand.

Met meedoen aan de challenge ondersteun je wetenschappelijk onderzoek van stichting Earthfulness naar de effecten en voordelen van verbinding met de natuur. Voor meer informatie bezoek je de websites van de organisatoren of neem je contact op met Stefan via e-mail: contact@koolsultancy.nl

Deze Challenge biedt een unieke kans om je mindfulnesspraktijken te verrijken door je 10 dagen onder te dompelen in de natuur, onder begeleiding van experts Stefan Kool en Rindert de Quaasteniet, in samenwerking met Earthfulness en ondersteund door onderzoek van de Radboud Universiteit.

Wie zijn wij:
Wij zijn Stefan Kool (Koolsultancy) en Rindert de Quaasteniet (Natuurademen), een wandelende loopbaancoach en een natuur-en wandelcoach. April 2022 maakte Stefan kennis met Earthfulness en met bedenker en initiator Arjan Berkhuyzen. Mei 2022 deed ik mee aan de landelijke pilot van een landelijke Earthfulness Challenge. Daarna ontwikkelden wij i.s.m. Earthfulness een eigen Challenge in omgeving Hilversum. Earthfulness doet samen met Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar de effecten op ons als mensen door in verbinding te zijn met de natuur.

Meer informatie:
https://jouwhelderenatuur.nl/natuurcoach-rindert-de-quaasteniet/
https://koolsultancy.nl/over/

Persoonlijk contact? Betaalfactuur ontvangen om te declareren?
Stuur mij even een mail: contact@koolsultancy.nl

Bereikbaarheid locatie de Hoorneboeg in Hilversum:
KOM MET HET OV OF DE FIETS

Met de trein:
Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen. Bij station Hollandsche Rading is bovendien een grote (en gratis) parkeerplaats – handig als je anderen wilt ophalen en/of het laatste stukje wilt carpoolen. Het is dan nog maar 5 minuten rijden naar De Hoorneboeg.

OV-fiets:
De OV-fiets is super handig. Vanaf station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg en vanaf het station Hollandsche Rading is het zelfs nog dichterbij.

Bus:
Buslijnen en -tijden veranderen nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292. Dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen.
Deze haltes zijn het meest dichtbij:
1. Halte ‘Hoorneboeg’ aan de Utrechtseweg, aan het begin van de oprijlaan (reistijd van station Hilversum ca. 10 minuten). Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten over een mooi, stil en verharde weg naar De Hoorneboeg. In het donker de meest fijne optie. Op zon- en feestdagen niet altijd in gebruik.
2. Halte ‘Zonnestraal’ op Landgoed Zonnestraal bij Nieuw Loosdrecht (reistijd vanaf station Hilversum ca. 15 minuten). Vanaf hier wandel je in 15 minuten door het bos en over de heide naar De Hoorneboeg.

Meer informatie:
koolsultancy.nl/earthfulness
natuurademen.nl
earthfulness.nl

Saturday 13 April 2024 van 14:30 tot 17:00

Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland

Over de organisatie

“'Je kunt meer dan je denkt'”

Koolsultancy is een mensgerichte consultancy die jou helpt groeien in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling met integratieve coaching + workshops

Mindfulness Met de Natuur Challenge (lente editie 2024)

Meer evenementen van Koolsultancy

Thursday, 04 Jul. om 09:30
Van natuurbewust naar meer rust
Koolsultancy
Natuur Bewustzijnsontwikkeling Bosbaden

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 20 Jun. om 18:30
Regenerative evenings - Summer Solstice Gathering
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Wednesday, 17 Jul. om 19:00
Ontvlam 50+ in Gent
Lisa Pangrazio
Verbinding Liefde Dating
Saturday, 06 Jul. om 13:30
Familieopstellingen Zuid-Limburg (Meerssen)
Coaching met Kompassie
Familieopstellingen Verbinding Opstellingen
Wednesday, 10 Jul. om 19:00
Ontvlam 37 tot 52 jaar in Gent
Lisa Pangrazio
Verbinding Liefde Dating
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl