Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Friday 01 March 2024 van 19:30 tot 22:00

Landgoed Bredius, 3443 AG Woerden, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producenten: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gast sprekers / muzikant
(biografie helemaal onderaan tekst):
* Anneke Witterman en Suzan van der Voort
(oa. over Godin Nehalennia, godin van Zeeland)
* Henry de la Croix (Medicine Wheel)
* Jeannette van Dongen - systemisch werk
* Muziek Dennis Kivit


Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en eerste impressie (trailer), zie www.kiva-wisdomkeepers.com

Speciale gast sprekers / muzikant:

* ANNEKE WITTERMANS choreografe en auteur
In 1978 ontmoet ik het schone Neolithische vrouwenerfgoed van Çatal Höyük, Hacilar en Kreta, beschavingen die 1000 jaar vrede kennen. Voor dit erfgoed wil ik dansen, ik verlang om deze vrouwenkrachten te ankeren in mijn lichaam. Sinds 1981 dans ik voor de Noordzee, een enorme watermassa, een rijke voedingsbodem voor verhalen die woorden willen vinden. In 2004 besef ik dat wij in NL een rijke vrouwengodinnen beschaving hebben, waaronder de 300 votief altaren van Nehalennia, godin van Zeeland. Deze en andere bodem- en water-vondsten bevestigen de verhalen die de zee in mij roert. Ik ontwikkel het mens zijn in de dans. Chariklo, een asteroïde ontdekt in 1997, ontvouwt nieuwe capaciteiten van het man/vrouw zijn in mij. Elke 2000 jaar komen nieuwe humane talenten tevoorschijn, verteld in mythen, dansen en gedichten. Ik creëer verhalen die reizen via het water en de dans. Hierin maak ik het erfgoed van het Stier-, Ram-, Vissen- en Watermantijdperk zichtbaar. Dans/Zang performances om niet te verdwalen maak ik samen met Suzan van der Voort .

* SUZAN VAN DER VOORT - componiste en zangeres
Sinds 2010 dans ik bij Anneke Wittermans. De gedichten die zij schrijft hebben een impact, de woorden raken me en ondersteunen op spannende momenten. Ik heb graag mooie beelden en woorden tot mijn beschikking. Het op muziek zetten en zingen van de gedichten maakt dat deze gedichten gehoord kunnen worden en ik vrij toegang heb tot deze begrippen. Ik hoor wanneer in een gesprek een gedicht gehoord wil worden. Bij het componeren, vinden van een melodie, maakt het direct helder, wat ik begrijp en welk begrip nog ongrijpbaar is. Dit maakt dat ik samen met Anneke beelden en woorden onderzoek en herschik. Samen zien en horen we meer. Dans/zang performances om niet te verdwalen maken we samen.

* HENRY DE LA CROIX (Medicine Wheel)
Henry’s missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en uit te nodigen om te herinneren wie ze zijn, zodat ze met passie, bezieling en enthousiasme vanuit hun hart kunnen leven. Vanaf zijn vierde leerde hij van zijn vader Indonesische energetische massages. Op zijn 26e, tijdens zijn reis naar Indonesië, heeft hij verbinding met zijn roots gemaakt. Henry bewandelt het pad van het medicijnwiel, het pad waarbij je stap voor stap wordt uitgenodigd je eigen verbinding met aarde, lucht, water en vuur te herinneren. Het pad van de krijger, heler, leraar, medicijn man en leider. Henry nodigt je uit jouw authentieke pad te gaan, zodat jij je zielendroom kan herinneren en je persoonlijke missie en bestemming kan leven.

*JEANNETTE VAN DONGEN
Jeannette van Dongen werkt al 30 jaar met Arbeidsvraagstukken en ze is betrokken geweest bij Internationaal vakbondswerk waar ze kennismaakte met o.a. small scale mining en untouchables. Vergaderingen starten in dat verband met de zang van de (Zuid)Afrikaanse collega’s. In haar werk heeft ze vaak met procesindustrie te maken, waar milieu zaken een uitdaging zijn en de aarde vaak het onderspit delft. De andere zijde van haar werk in coaching is systhemisch werken, opstellingen van het individu, familie/groepen en organisatie en het gebruiken van de kennis vanuit voorouders, geleend door ‘Hellinger’ van inheemse tradities.

* DENNIS KIVIT
Singer/songwriter Dennis laat zich inspireren door grote muzikanten als The Beatles, spirituele leiders als Eckhart Tolle. Maar bovenal wordt Dennis geïnspireerd door mensen en ontmoetingen. Kortom: door het leven zelf. Dit is de rode draad in zijn eigen repertoire. Dennis maakte al vroeg op het conservatorium en de kleinkunstacademie kennis met de kracht van muziek, concentratie en meditatie, en leerde met zijn stem, zijn muziek en stilte een schouwspel neer te zetten wat je raakt en wat je mee wil maken! Hij won verschillende prijzen en zong onder andere duetten met Paul de Leeuw, Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Ramses Shaffy, Donald Jones, Mathilde Santing, Edwin Rutten, Willem Nijholt, Danny de Munck en Simone Kleinsma, en soleerde met het Metropole orkest en het combo van Cor Bakker. Hij toerde met eigen theaterprogramma’s als ”Gotta have Soul!”, “Zing the Beatles” en ‘De Prostituant’ door het land. Hij doceert zang, ‘songwriting’ en meditatie op het Utrechts Conservatorium. HARTKRACHT is zijn nieuwste project.

Friday 01 March 2024 van 19:30 tot 22:00

Landgoed Bredius, 3443 AG Woerden, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

Anoniem

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Wat Wisdom Keepers samen doen is krachtig en belangrijk. Hun wijsheden delen met elkaar en het eren van Moeder Aarde, waar de mensheid onderdeel van is. Dat is zeer waardevol en samenbrengend. Wat ik echter mis, is dat ons bewustzijn ruimer mag worden en ZIJN. Zo komt de mensheid meer in haar kracht te staan. Wij hoeven niet te bidden en te vragen buiten onszelf, maar ZIJN in het Besef dat WIJ zelf de Bron van dit alles zijn. Door gebruik te maken van kwantum fysica, wat Bewustzijn IS, creëeren wij zelf, want Wij zijn de Goden, de Bron van al het leven. Dus niet buiten onszelf vragen, maar van binnenuit het Eigen Hart, alles zelf creëren! Dan staan we in onze Oorspronkelijke Kracht en dat is ook de opdracht en het wéten voor de jeugd, als voice of the future.

Lees meer

1. Choose your tickets
KIVA The Call of the Wisdom Keepers

€ 25,00
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Uitverkocht
Thursday, 29 Feb. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers
Sparkle Eye
Film Natuur
Saturday, 23 Mar. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 14 Mar. om 19:00
Ecstatic Dance Avani X DJ Roos Diana
Maartje Derks
Ecstatic Dance Natuur
Saturday, 25 May. om 10:00
Dans & Stilte retraite in Samaya
Dansklooster & Ecstatic Dance Alkmaar ~ Stranddansen
Vrije Dans Meditatie Natuur
Friday, 26 Apr. om 17:00
Familieretraite - Onze Magische Wereld In
Kinderen van Moeder Aarde
Meerdaagse retraites Kinderworkshop Natuur
Sunday, 24 Mar. om 19:30
Volle Maan Wandeling + Astrologische Maan Workshop
BloteVoetenPark Brunssum
Natuur Wandelen Astrologie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl