Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Schrijfreis 'Dromen door de donkere dagen'

Friday 22 December 2023 om 4:27 tot Wednesday 03 January 2024 om 12:00

Online

Over dit evenement

Dit is een uitnodiging om je tijdens de donkere dagen toe te wijden aan een (schrijf)ritueel. Op jouw eigen plek; een warme wintercocon die je zelf creëert (bij je thuis).

Vanaf de winterzonnewende (22 dec), wanneer de zon op het laagste punt staat, keren we meer in. In deze dagen ontvang je in je postvak dagelijks een audio met daarin een meditatie om je te ontspannen en te openen voor het schrijfproces. Hierna laat je de vraag voor de dag op je inwerken en schrijf je jezelf -door de dagen heen- van Oud naar Nieuw.

Opbouw:
* Tijdens de eerste drie dagen landen we in de schrijfreis en in jouw 'hier en nu'.
* Van daaruit zijn de opvolgende dagen, tot het jaaruiteinde, om afscheid te nemen van het voorgaande jaar. Dit doe je door thema's of gebeurtenissen nog van dichtbij te bekijken en er 'rondmaking' aan toe te schrijven. Mogelijk komen er inzichten op die meereizen het nieuwe jaar in, evenals intenties of verlangens.
* De eerste dagen van nieuwjaar openen we ons voor meer intuïtieve (schrijf)processen; hiervoor zijn nieuwsgierigheid, vertrouwen en toewijding sleutels. Op die manier openen we de deuren (in onszelf) voor het onbekende.

'Door de stilte in te gaan en ruimte te creëren voor onszelf, ontstaat als vanzelf een rimpelend effect op onze omgeving'.
Jouw bijdrage is 28 euro. Mocht je geen mogelijkheid hebben een ticket te kopen, maar je wel graag mee wilt doen; benader mij dan even persoonlijk (via de mail: hilde.leeuwde@gmail.com).

Over de organisatie

Natuurworkshops, seizoensvieringen, schrijfreizen, moedercirkels

Reviews

Susan Heimplaetzer

Schrijfreis 'Dromen door de donkere dagen'

Lieve Hilde, wijze begeleidster van mijn schrijfreis, dank je wel voor de mooie schrijfopdrachten, vergezeld van citaten en verhalen. Deze keer was de schrijfreis voor mij intenser en tegelijkertijd luchtiger dan de vorige keer. De pareltjes die ik eruit meeneem, hebben te maken met een nieuw inzicht dat ik maar moeilijk onder woorden kan brengen, en dat toch tot me is gekomen door me mee te laten voeren door het schrijven en woorden te geven aan innerlijke ervaringen. Goed dat je aan het einde van de reis aangeeft dat ik nog niet hoef los te barsten nu. Mijn energie mag bewaren, bewaken. Want het is nog winter en de nachten zijn nog lang. Ik keer terug naar de eerste dag, ik schreef: "Het donker voelt als een veilige plek. Een nulpunt." Ik wil loskomen van het krampachtig bedenken wat ik nog allemaal wil en moet, maar waar ik vaak toch niet aan begin. Laat ik dat nu eens loslaten en één dag tegelijk leven. Eén mooie dag per dag waarin ik op microniveau al die grootse plannen en voornemens realiseer door kleine daden. Laat ik in de momenten kruipen. Zonder kloktijd, zonder plan. Laat die minimomenten oneindig veel ruimte bieden om te zijn. Al zijnde te doen en al doende te zijn. Dit inzicht heeft de schrijfreis me gebracht. Dank je wel!

Lees meer

Schrijfreis 'Dromen door de donkere dagen'

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 25 Jul. om 19:30
Crazy Cozy Cuddle Pyjama Party at Lake Maarsseveen (Utrecht)
Neptunus Wellbeing
Knuffelworkshops Lichaamswerk Mindfulness
Wednesday, 21 Aug. om 15:00
Adrian Portia - Workshop - Live at Ayasa Instruments
Ayasa Instruments
Handpan Creativiteit Muziekles
Sunday, 22 Sep. om 13:00
Yoga & Art mini retreat: Equinox 'Transformation'
Move to Art/ Drops of Yoga
Yoga Meditatie Creativiteit
Thursday, 12 Sep. om 19:30
5x Lessenreeks Art workshops 12/9, 10/10, 14/11. 12/12 en 9/1
Move to Art/ Drops of Yoga
Creativiteit Zelf iets maken Kunst
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl